Μυτιλήνη: Καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή για τη κακοποίηση 2 σκύλων




Στις 20 Αυγούστου 2013, ένας γνωστός και ευυπόληπτος πολίτης της Μυτιλήνης πυροβόλησε και τραυμάτισε δύο σκυλιά με το αεροβόλο όπλο του (δείτε ΕΔΩ).Ένα αδέσποτο που βρισκόταν στο δρόμο και ένα δεσποζόμενο που βρισκόταν στο μπαλκόνι του σπιτιού του ιδιοκτήτη του, με “δικαιολογία” τα γαβγίσματα τους (πεντάλεπτης (το πολύ) διάρκειας).

Έγιναν όλες οι απαιτούμενες νομικές ενέργειες, κινητοποιήθηκε η αστυνομία, κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία και ορίστηκε δικάσιμος για την 25 Αυγούστου 2013 (λόγω αυτοφώρου) . Στο μεταξύ, η υπόθεση αναβλήθηκε ήδη ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΦΟΡΕΣ και η επόμενη δικάσιμος ορίστηκε για  σήμερα Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με το Φιλοζωικό Σωματείο Κιβωτός, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδίκασε τον Μ. Ι. του Σ. σε συνολικά δώδεκα (12) μήνες φυλάκιση με αναστολή για (α) κακοποίηση ζώων συντροφιάς, (β) παράνομη οπλοφορία και (γ) παράνομη οπλοχρησία [τραυματισμός σκυλιού με πυροβόλο όπλο], αναγνωρίζοντάς του -κατά πλειοψηφία- το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ο καταδικαθείς έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld