Β. Εύβοια: Εξαφάνισαν δύο σκύλους - Τι κρύβεται από πίσω;


Δύο προστατευόμενοι από το Σωματείο σκύλοι, ένα σέτερ λευκό θηλυκό και ένα ημίαιμο μπεζ κυνηγόσκυλο αρσενικό, εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας κάτω από περίεργες συνθήκες από το χώρο φύλαξής τους στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρίων του Δήμου Ιστιαίας- Αιδηψού.


Το Φιλοζωικό Σωματείο «ΗΡΑ» έχει βάσιμες υποψίες πως τα δυο αυτά ζώα απομακρύνθηκαν από κάποιον ή κάποιους επίτηδες δυο 24ωρα αφότου ξεκίνησε η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών με αφίσες που αφορούν τις ποινικές κυρώσεις των δραστών που ρίχνουν φόλες αλλά και τις ευθύνες των πολιτών και του Δήμου σχετικά με την υποχρεωτική σίτιση των αδέσποτων ζώων. 


Μόλις έγινε αντιληπτό το γεγονός της εξαφάνισης των ζώων η πρόεδρος του Δ.Σ της «ΗΡΑΣ» Λίλα Ευθυμιοπούλου έσπευσε στο Α.Τ. Ιστιαίας και κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων δραστών του Δημοτικού Διαμερίσματος Καμαρίων αλλά και προσωπική μήνυση κατά του δημάρχου Ιστιαίας – Αιδηψού Ζάχου Χριστοφή με αφορμή το διπλό φόλιασμα – φονικό δυο αδικοχαμένων σκύλων που ξεψύχησαν λίγες μέρες πριν έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα, εκεί όπου τη νύχτα τα άτυχα ζώα έβρισκαν καταφύγιο. Με βάση το νόμο 4039/2012 ο δήμος έχει ευθύνες και υποχρεώσεις για τη προστασία των ζώων και την τήρηση των κανόνων ευζωίας τους. 



Όσο ο δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού καθυστερεί την παράδοση χώρου για καταφύγιο θρηνούμε αδικοχαμένες ψυχούλες. Στην Ιστιαία εξακολουθούν να φολιάζουν αδέσποτα ζώα (γάτες και σκύλους) παρόλο που προστατεύοντα από το Σωματείο μας.


Σχετικά με το σημερινό γεγονός, της εξαφάνισης δύο από τους προστατευόμενους σκύλους μας, καταγγέλλουμε δημόσια αυτούς που δεν υπολογίζουν τους νόμους σε ότι αφορά τα αδέσποτα. Είναι θέμα χρόνου οι αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις και οι δράστες να τιμωρηθούν όπως ο νόμος προστάζει. 


Για την αρπαγή των δυο σκύλων διενεργείται έρευνα από το αρμόδιο Α.Τ., δεν γνωρίζουμε αν τα ζώα έχουνε μεταφερθεί κάπου ή έχουν φολιαστεί και πετάχτηκαν. Η σιωπή θα σπάσει και ο ένοχος γρήγορα θα βρεθεί! 


Συγκεκριμένα τα σκυλάκια επί πέντε μήνες ήταν υπό την προστασία μας, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, φροντισμένα με αγάπη και ήδη είχε δρομολογηθεί η υιοθεσία τους, δυστυχώς δεν προλάβαμε, μας τα έκλεψαν μέσα από την αγκαλιά μας. 


Επαναλαμβάνουμε πως η εξαφάνισή τους σημειώθηκε δυο 24ωρα μετά την αφισοκόλληση στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμαρίων. Τα ζώα είχαν φτιάξει φωλίτσα πίσω από το καφενείο των κυνηγών στα Καμάρια και δεν απομακρύνονταν από εκεί. Η σετερίνα μας πρόσφατα είχε γεννήσει και δυο από τα κουταβάκια της δόθηκαν για υιοθεσία.


Καταγγέλλουμε δημόσια πως η δράση του Σωματείου έχει ενοχλήσει κάποιους στα Καμάρια - και όχι μόνο - οι οποίοι με αυτή την αποτρόπαια πράξη θέλουν να μας περάσουν το μήνυμα ότι δεν υπολογίζουν τους νόμους σε ότι έχουν να κάνουν με την προστασία των ζώων. Βρίσκονται σε ανοιχτό πόλεμο με το Φιλοζωικό Σωματείο «ΗΡΑ» και προσπαθούν να μας εκφοβίσουν εκμεταλλευόμενοι αθώες ψυχές που το μόνο που αποζητούν είναι προστασία, αγάπη και ένα ζεστό σπιτικό.


Τέτοιες ΑΝΑΝΔΡΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ δεν μας φοβίζουν, θα συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά το έργο και τη δράση μας και το επόμενο ραντεβού με τους ενόχους θα είναι στις αίθουσες των δικαστηρίων με την ευχή να τους δούμε και πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.


Αν έχει απομείνει ακόμη έστω ένα ελάχιστο ίχνος ανθρωπιάς σε αυτούς που πήρανε τους σκύλους ζητάμε ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ στο Φιλοζωικό Σωματείο. Επαναλαμβάνουμε πως η Αστυνομία έχει επιληφθεί του θέματος, σε περίπτωση που τα ζώα βρεθούνε νεκρά να είστε σίγουροι εκεί στα Καμάρια πως γρήγορα θα ανακαλύψουμε και τον ένοχο ή τους ενόχους!

ΟΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΟΥΝ

Η «ΗΡΑ» θα συνεχίσει τη δράση και το έργο της!

Τα αδέσποτα ζώα της Βορειοκεντρικής Εύβοιας έχουν πια τα δικό τους φύλακα- άγγελο!!!!!!!

 

ΤΟ Δ.Σ
ΤΟΥ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΗΡΑ»

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld