DogTips | Πώς να προστατέψετε τον σκύλο σας τις ημέρες του Πάσχα


Το Πάσχα σχεδόν έφτασε και δυστυχώς κάθε χρόνο, αμέσως μετά την Ανάσταση, το διαδίκτυο γεμίζει με αγγελίες σκύλων που χάθηκαν την ώρα που έσκασαν το πρώτα πυροτεχνήματα. 


Βοηθήστε τον σκύλο σας να περάσει την μέρα αυτή με ασφάλεια, χωρίς τραυματικές εμπειρίες, με μικρά και απλά βήματα που θα κάνουν την διαφορά. 

Τα πυροτεχνήματα δεν είναι μόνο ήχος. Οι μικρές λάμψεις, οι χρωματισμοί, όπως και η περίεργη μυρωδιά που υπάρχει στην ατμόσφαιρα, όλα μαζί συνθέτουν ένα σκηνικό τρόμου για τους περισσότερους σκύλους. 

Τι μπορείτε να κάνετε: 

- Μην πάρετε τον σκύλο μαζί σας και μην τον αφήσετε τον στο μπαλκόνι ή στο κήπο. Ο σκύλος θα πρέπει να είναι μέσα στο σπίτι κι αν υπάρχει η δυνατότητα να μείνει κάποιος μαζί του για να νιώθει ασφάλεια. 

- Κλείστε τα παράθυρα και τα παντζούρια. Με αυτόν τον τρόπο μειώνετε την ένταση στον ήχο αλλά και τις οσμές. 

- Βάλτε να παίζει κλασική μουσική δυνατά. Η κλασική μουσική αποδεδειγμένα ηρεμεί τους σκύλους κι επιπλέον θα λειτουργήσει σαν αντιπερισπασμός έναντι του ήχου των βεγγαλικών. 

- Δοκιμάστε να παίξετε μαζί του ή να ζητήστε του να εκτελέσει τρικ που γνωρίζει καλά και του αρέσουν. 

- Αφήστε τον σκύλο να κρυφτεί αν το επιθυμεί, μην προσπαθήσετε να τον τραβήξετε έξω από την κρυψώνα του και μην τον μαλώσετε. Επέμβετε μόνο αν αποπειραθεί να αυτοτραυματιστεί. 

- Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε φερομόνες ή ανθοιάματα. Μερικοί σκύλοι επηρεάζονται θετικά κι αξίζει να δοκιμάσετε, αλλά ξεκινήστε λίγες μέρες πριν την Ανάσταση κι όχι τελευταία στιγμή. 

Αν ο σκύλος σας είναι κροτοφοβικός, αφήστε να περάσουν μερικές μέρες και δουλέψτε σταδιακά την φοβία του. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι ήχοι στο διαδίκτυο και θα έχετε ένα ολόκληρο χρόνο μπροστά σας να τον βοηθήσετε να το ξεπεράσει.

Από την εκπαιδεύτρια σκύλων Sofia Train - High5training



1 σχόλιο:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld