Βόρεια Εύβοια: Γέμισαν τα σπίτια των εθελοντών ζώα και άδειασαν οι τσέπες τους από λεφτά




To Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας ''ΗΡΑ'' απέστειλε ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες ενημερώνοντάς τους τα εξής:


Το Σάββατο 5 Απριλίου στις Ροβιές κλήθηκε εθελόντρια για μια αδέσποτη γάτα που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο. Η εθελόντρια έσπευσε άμεσα στο σημείο και αφού περιμάζεψε το τραυματισμένο ζώο ζήτησε από αυτούς που την κάλεσαν να διαθέσουν κάποιο ασφαλές σημείο του σπιτιού ή του μαγαζιού τους όπου θα παρέμενε το κλουβί με το τραυματισμένο ζώο μέχρι να βρεθεί κτηνίατρος ή να διευκρινιστεί αν όντως η γάτα έφερε σοβαρό τραύμα ή ήταν απλώς σοκαρισμένη. Και αυτό γιατί η εθελόντρια έχει στο σπίτι της σκυλιά που δεν δέχονται γάτες.


Τελικά αυτοί που μας κάλεσαν έφυγαν αφήνοντας μόνη της την εθελόντρια με τη γάτα.


Με αφορμή, λοιπόν, αυτό το γεγονός ως Φιλοζωικό Σωματείο θέλουμε να διευκρινίσουμε για πολλοστή φορά ότι υπεύθυνος για τα αδέσποτα ζώα είναι ο Δήμος, βάση του νέου νόμου για τα ζώα (4039/2012). Ένας από τους σκοπούς της ίδρυσης του σωματείου είναι να πιέσει με κάθε νόμιμο τρόπο τους Δήμους να πράξουν τα δέοντα σε ότι αφορά στα αδέσποτα ζώα. Όμως, χωρίς την ουσιαστική συνδρομή των Δήμων και των δημοτών οι εθελοντές δεν θα μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα γιατί γέμισαν τα σπίτια τους ζώα και άδειασαν οι τσέπες τους από λεφτά.


Την επόμενη φορά, λοιπόν, που οι δημότες θα βρουν κουτάβια και γατάκια στους κάδους σκουπιδιών, τραυματισμένα ζώα, πτώματα ζώων, κακοποιημένα ζώα θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο αναλαμβάνοντας, επίσης και οι ίδιοι τα περιστατικά γιατί δεν έχουμε υποδομή. Έχουμε κάθε καλή διάθεση να βοηθήσουμε αλλά δεν μπορούμε χωρίς χρήματα και χωρίς χώρο.


Θέλουμε να γνωρίζετε, ότι επειδή δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί το καταφύγιο – νοσηλευτήριο τα ζώα φιλοξενούνται – περιθάλπονται στα σπίτια των εθελοντών με έξοδα αποκλειστικά δικά τους. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά σε περίπτωση περιστατικού οι πολίτες να γνωρίζουν πως δεν φτάνει μόνο να αναφέρουν το γεγονός – σαφώς και θα σπεύσουμε – αλλά χρειαζόμαστε πιο ουσιαστική συνεργασία και πρόθεση για την από κοινού αντιμετώπιση των περιστατικών διότι είναι πλέον πολυάριθμα τα ζώα που αναλαμβάνουμε καθημερινά και δεν υπάρχουν ακόμα χώροι και πόροι.


Να επισημάνουμε ότι θα πρέπει και οι Δήμοι να φροντίζουν την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων, είναι το λιγότερο που μπορούν να κάνουν, βοηθώντας μας να φροντίζουμε – εκτός καταφυγίου ακόμη – τα αδέσποτα ζώα.

mobile: 6976930308 

email: filozoikosomateiohra@gmail.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld