Κεφαλονιά: Επιχείρηση διάσωσης σκύλου από δύσβατη όχθη (Φώτο)



Εν τη ενώσει η Ισχύς!! Πόση αλήθεια εμπεριέχει αυτή η φράση....

Πριν δυο μέρες η αθλήτρια του κανό Κωνσταντίνα Παραμερίτη, κάνοντας την καθημερινή προπόνηση της στη περιοχή του κουτάβου, στην πλευρά που βρίσκεται κάτω από τον μύλους Πετρία, παρατήρησε ένα σκυλάκι να κάθεται στην όχθη του. Συνέχισε την προπόνηση της αφού πίστεψε ότι το σκυλί θα άνηκε σε κάποιον και απλώς έκανε την βόλτα του....

Όμως την επόμενη μέρα είδε πάλι το σκυλάκι ακριβώς στην ίδια θέση. Πήγε λίγο πιο κοντά με το κανό της και πρόσεξε το δύσβατο της περιοχής. Σιγουρεύτηκε , ότι το σκυλί ήταν αδύνατο να πήγε εκεί για βόλτα αναψυχής αλλά κάτι πρέπει να του συνέβηκε.


Αμέσως επικοινώνησε με τον σύλλογο μας για να αναφέρει το περιστατικό. Μέλος μας βρέθηκε αμέσως στην περιοχή και πράγματι διαπίστωσε ότι ήταν αδύνατο το ζώο να κατέβηκε σε τόσο δύσκολη και δύσβατη περιοχή μόνο του και πολύ περισσότερο για να κάνει την βόλτα του.
 

Η περιοχή είναι γεμάτη από ψηλά βάτα, πολλά απότομα βράχια με εδαφικές δυσμορφίες και αγκάθια. Η διάσωση ήταν τελικά πολύ δύσκολη υπόθεση.

Επικοινωνήσαμε με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου άμεσα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για βοήθεια και απέστειλαν όχημα τους με πέντε άνδρες τους και εξοπλισμό διάσωσης.


Μετά από επίπονες, χρονοβόρες αλλά και πολύ προσεχτικές κινήσεις, οι πυροσβέστες κατάφεραν και έπιασαν το σκυλάκι, το οποίο ήταν εξαιρετικά τρομαγμένο και προσπαθούσε να δαγκώσει όποιον ερχόταν κοντά του.


Σιγά - σιγά το ανέβασαν στο δρόμο με την βοήθεια του ειδικού πνίχτη, το επιβίβασαν στο πυροσβεστικό όχημα και μας το έφεραν στο καταφύγιο, όπου και μας βοήθησαν να το βάλουμε πρόχειρα σε κλουβί, για να του δώσουμε τις πρώτες βοήθειες και φροντίδα, να ηρεμήσει και να το πάμε στον κτηνίατρο για τα περαιτέρω.


Επανειλημμένως, η διοίκηση και το δυναμικό της Πυροσβεστικής, έχουν αποδείξει με πράξεις το υψηλότατο αίσθημα ευαισθησίας που τους διακατέχει, αφού πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι όσες φορές έχουμε ζητήσει την συνδρομή τους, πρόθυμα, δίνουν πάντα βροντερά το παρόν!!!!!

Δημόσια συγχαρητήρια αξίζουν στο πλήρωμα της αποστολής που αποτελείτο από τους πυροσβέστες Τζανάτο Θανάση, Αντωνάτο Γεράσιμο, Μιχαλάτο Παναγή, Φαμπιάτο Διονύση και Νεραντζίνη Άγγελο τους οποίους θερμά ευχαριστούμε!!!!

Η παρατηρητικότητα και υπευθυνότητα της Κωνσταντίνας ήταν αυτά που στην ουσία έσωσαν το άτυχο σκυλάκι, αφού δεν αδιαφόρησε αλλά προσπάθησε και πέτυχε την διάσωση του.


Της αξίζουν πολλά -πολλά μπράβο !!!!!

Το μόνο που δεν μπορούμε να πούμε με σιγουριά είναι πως στην ευχή βρέθηκε εκεί κάτω, σε τόσο δύσβατη περιοχή ο μικρός μας φίλος... 


Δείτε φωτογραφικό υλικό από τη διάσωση









 
εκ του Δ.Σ.
Σύλλογος Ζωόφιλων Δήμου Κεφαλλονιάς ''ΝΤΟΡΙΣ''

2 σχόλια:

  1. ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ!!! ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χιλια μπραβο σε ολους !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld