Κερατέα: Το εγκατέλειψε βαριά άρρωστο για να πεθάνει - Οι εικόνες σοκάρουν

 

Οι εικόνες σοκάρουν...Τα λόγια είναι δύσκολο να περιγράψουν την αδιαφορία κάποιων ανθρώπων στο βαθμό της κακοποίησης .. 


Το σκυλάκι της φωτογραφίας, όπως ενημερωθήκαμε από το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας “Πρόκρις” ήταν δεσποζόμενο στη περιοχή της Κερατέας. Όλα ξεκίνησαν όταν στην αρχή της εβδομάδας το σωματείο ειδοποιήθηκε από κάτοικο της περιοχής και μέλος του σωματείου, σχετικά με την εγκατάλειψη ενός βαριά άρρωστου σκύλου. Το σκυλί μεταφέρθηκε αμέσως από το σωματείο στον κτηνίατρο, όπου διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασής του.



Ήταν ένα μικρόσωμο σκυλάκι που δεν ξεπερνούσε τα 3 κιλά. Η μοναδική τούφα από μαλλιά στο κεφάλι του, μαρτυρούσε ότι επρόκειτο για ένα κανισάκι. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες το σώμα του ήταν αποστεωμένο και άτριχο. Στο πρωκτό, τη κοιλιά και τα μάτια είχε πληγές. Κουφό, τυφλό σχεδόν με το ένα μάτι ανύπαρκτο, εγκαταλείφθηκε για ένα σίγουρο θάνατο. Η ηλικία του ξεπερνούσε τα 10 χρόνια και το ηλικιωμένο ζώο ήταν σχεδόν παράλυτο.


Όπως μας ενημερώνει το σωματείο όταν έφθασαν στο κτηνίατρο, το άτυχο ζώο σχεδόν πέθαινε. Με την βοήθεια του κτηνιάτρου όμως αποφάσισε να το παλέψει λίγο ακόμα. Έτσι οι εθελοντές είχαν την ευκαιρία να αποδείξουν ότι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που δίνουν απλόχερα αγάπη και φροντίδα.


Τελικά το άτυχο σκυλί δεν τα κατάφερε. Την Παρασκευή ταξίδεψε στον ουρανό των αγγέλων και ξεκουράστηκε. Ξεεκουράστηκε από την βαριά κακοποίηση και την αδιαφορία των ανθρώπων..

Το Φιλοζωικό Σωματείο Κερατέας “Πρόκρις” συλλέγει πληροφορίες για τον ιδιοκτήτη που έφερε το ζώο σε αυτή τη κατάσταση και αφού διασταυρώσει όλα τα στοιχεία θα προχωρήσει σε καταγγελία και μήνυση εις βάρος του.


1 σχόλιο:

  1. Eκεί που είναι τώρα το σκυλάκι 'ψηλά'......να είναι επιτέλους ευτυχισμένο εύχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld