Πάτρα: Πρόστιμο 400€ σε φιλόζωη που καθόταν με το σκύλο της στο πάρκο του Αγ. Ανδρέα!




Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη σήμερα το πρωί στην πόλη της Πάτρας. Σύμφωνα με τον Αχαϊκό Σύλλογο για τη Μέριμνα των ζώων, εθελόντρια του συλλόγου βρέθηκε στο αστυνομικό τμήμα επειδή καθόταν στο παγκάκι του πάρκου της εκκλησίας του Αγ. Ανδρέα μαζί με τον σκύλο της!

Οι άνδρες της αστυνομίας αρχικά της είπαν ότι πρέπει να φύγει γιατί απαγορεύεται η παραμονή στο σημείο επειδή είναι εκκλησία. Τους απάντησε ότι ο νόμος δεν λέει πουθενά ότι απαγορεύεται να κάθεται σε δημόσιο χώρο. Όταν της είπαν ότι πρέπει να έχει φίμωτρο, τους απάντησε πως το πάρκο δεν είναι μέσο μαζικής μεταφοράς, όπου  ο νόμος υποχρεώνει για φίμωτρο. 

Τελικά η γυναίκα προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων και έλαβε πρόστιμο 400 ευρώ (!!!) επειδή βάσει μιας αστυνομικής διάταξης του 96 υποστήριξαν ότι απαγορεύεται η παραμονή σε δημόσιους χώρους με τα ζώα! 

Ο Αχαϊκός Σύλλογος για τη Μέριμνα των ζώων κάνει λόγο για υπέρβαση καθήκοντος και δηλώνει ότι θα κινηθεί νομικά, καθώς η αστυνομική διάταξη που επικαλούνται μιλάει μόνο για τις ώρες κοινής ησυχίας.

''Παρακαλούμε να είστε προσεκτικοί σε κάθε πλατεία της Πάτρας. Να έχετε λουρί, να έχετε κοντά τον σκύλο σας, να του φοράτε την μεταλλική κονκάρδα του αντιλυσσικού εμβολίου και να έχετε μαζί σας το βιβλιάριο του. Μέχρι να ξεκαθαρίσουμε τι έχει γίνει ΜΗΝ κάθεστε στα παγκάκια με τους σκύλους σας. Μπορείτε μας είπαν να πηγαίνετε πάνω κάτω αλλά να μην κάθεστε!!! Οι πληροφορίες μας είναι πως δεν ισχύει αλλά για να αποφύγουμε νέες προσαγωγές για εξακρίβωση στοιχείων πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τηλέφωνα για λεπτομέρειες: 6933 224040'', αναφέρει ο σύλλογος.


Να σημειώσουμε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν σημειωθεί παρόμοια περιστατικά και σε άλλα σημεία της Πάτρας, όπως στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων και στην Ηρώων Πολυτεχνείου.


9 σχόλια:

  1. Σε τετοια πρωτοι...Να κανουν το καθηκον τους οταν κακοποιουνται τα ζωα...ουτε λογος...ξερουμε εμεις τις νομοθεσιες απ εξω κ αυτοι ουτε ακουστα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πω πω "ζηλος"!! να πανε να πιασουν καναν παρανομο δεν ξερουν! χιλιαδες παρανομιες γυρω μας καθημερινως και δεν τους καιγεται καρφι και βρηκανε την μ@λ@κι@ να ασχοληθουνε! γραψτε ρε κανα προστιμο σε ολα τα παρανομα παρκαρισματα και αφηστε ησυχο τον κοσμο που δεν ενοχλει κανεναν ουτε παραβαινει ουσιαστικα κανενα νομο! αντε @@
    το θεμα ειναι να μαθετε ποος χατζηαβατης εκανε αυτην την καταγγελια και γενκα ποιος γελοιος τους εχει δωσει εντολη να ασχολουνται με τετοια "αστεια" περιστατικα αντι για σοβαρα παραπτωματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν έδειχναν τόση "ευαισθησία" για τις παρανομίες των τσιγγάνων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εντάξει φίλε; Έβγαλες τ' απωθημένα σου; Άντε ψήφισε και Χ.Α. τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπας κύνας τας ημέρας αντί να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα ησχολούντο με το προσφιλές ... άθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπουργέ να τους χαίρεσαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ. ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Re asxristoi. Me mia gunaika k ena skulaki pou den ekanan apolitos tpt vrikate na asxoli8ite? Eistai toso ili8ioi k anorimoi pou anti na piasete kanenan pou kakopiooi skulakia piasate autin??? WTF den exw logia. Eiste ESXOS!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. simfwnw me ton teleutaio..eleos.....uparxoun toso sovarotera themata kai esas Auto pou sas noiazei einai an mazepsame ta skata twn skilwn (pou stin teliki tha ginoun lipasma) kai katheste kai mou vgazete nomous.alla ta vasanistiria pou kanoun sta zwa daxei de mas peirazoun..eleutheroi oloi.geloioi......oute i upotipwdi morfwsi kai paideia apenanti sta zwa!apo to kako sto xeirotero...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld