Πυρετός στα σκυλιά: Πώς θα το καταλάβουμε;



Λένε ότι αν ο σκύλος έχει πυρετό θα φανεί στη μύτη του, αφού θα είναι ζεστή και ξερή αντί για υγρή και δροσερή. Όμως στην πραγματικότητα τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.

Πολλές φορές ο πυρετός στα σκυλιά δεν εντοπίζεται εύκολα απ τον ιδιοκτήτη και ένας λόγος που συμβαίνει αυτό είναι ότι καταρχήν η φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος των σκύλων είναι υψηλότερη απ αυτή των ανθρώπων. Η κανονική θερμοκρασία του σκύλου φτάνει τους 39 βαθμούς. Ο πυρετός σημαίνει αυξημένη θερμοκρασία σώματος λόγω κάποιας μόλυνσης. Θερμοκρασία πάνω από 41 βαθμούς στο σκύλο είναι πυρετός. Αν η θερμοκρασία του σώματος τους φτάσει σε τέτοια επίπεδα από τη ζέστη και τις εξωτερικές συνθήκες μπορεί να αποβεί ακόμα και θανατηφόρο αφού σημαίνει ότι υποφέρουν από θερμοπληξία. Αν και δεν υπάρχουν ακριβή συμπτώματα πυρετού μερικά, που δείχνουν ότι ο σκύλος είναι άρρωστος, είναι:

-
Ληθαργικότητα
- Απώλεια διάθεσης
- Τρέμουλο
- Απώλεια όρεξης
- Εμετός
- Βήχας
- Διάρροια


Ο μόνος τρόπος για να δείτε αν ο σκύλος έχει πυρετό είναι να τοποθετηθεί θερμόμετρο, στον πρωκτό του και να παραμείνει για 1-3 λεπτά, ανάλογα με το θερμόμετρο.Ο πυρετός μπορεί να προκληθεί από μόλυνση, εμβολιασμό ή τοξίνες.




0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld