Βόλος: Άγριο ξύλο μεταξύ πολιτών και ''μπόγια'' για τα αδέσποτα - Στο κυνηγητό των αδέσποτων και ο Δήμαρχος


Το απόγευμα της Κυριακής, όπως είχε ανακοινωθεί, ο δήμαρχος με το επιτελείο του, όχημα του Δήμου για την περισυλλογή αδέσποτων και τον ειδικό “εκπαιδευτή” βγήκε στην παραλία του Βόλου για συλλογή αδέσποτων σκύλων.

Η κινητοποίηση φιλόζωων πολιτών ήταν άμεση, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το μέλλον των περισυλλεγμένων αδέσποτων ζώων, και αντέδρασαν αποτρέποντας την περισυλλογή των αδέσποτων.

Κατά τη συνδιαλλαγή των πολιτών και του δημάρχου άνευ επιχειρημάτων, ο “εκπαιδευτής” κ. Πολύζος, ιδιοκτήτης της dogland εκπαιδευτηρίου σκύλων και του γνωστού “ασύλου” των 15 κλουβιών στο λόφο του Αλμυρού – όπου το 2004 είχε αναλάβει τη διαχείριση του κυνοκομείου και τα περισυλλεγμένα αδέσποτα λιμοκτόνησαν δεμένα στα κλουβιά τους – , στην προσπάθειά του να πιάσει ένα αδέσποτο σκύλο και σύμφωνα με μάρτυρες, το χτύπησε και τότε άρχισε η έντονη λογομαχία με έναν πολίτη, που στη συνέχεια του επιτέθηκε με γροθιές.




Ο εν λόγω κύριως με το συγκεκριμένο φορτηγάκι που αναγράφει και την επωνυμία της επιχείρησής του, όπως είδατε στο βίντεο, την προηγούμενη εβδομάδα κυκλοφορούσε νύχτα και περισυνέλεγε αδέσποτα από διάφορες περιοχές της πόλης, σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες κατοίκων. Κάτι που ο δήμαρχος διέψευσε κατηγορηματικά με δελτία τύπου.



Ο κατά τ’ άλλα φιλόζωος και φιλειρηνικός εκπαιδευτής έχει τις εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα αδέσποτα εδώ




Στη συνέχεια, μετά το περιστατικό, οι πολίτες ακολούθησαν τον δήμαρχο μέχρι το σημείο του καφέ Αχίλλειον




Όπου ο δήμαρχος και το επιτελείο του προσέγγισαν “φιλικά” ένα αδέσποτο σκυλί με σκοπό να το αρπάξουν.



 

Και το επιτελείο αποχωρεί μέσα σε έντονο κλίμα μεταξύ των πολιτών και της δημοτικής αρχής.



Οι πολίτες έχουν ήδη καλέσει την αστυνομία και καταγγέλουν το περιστατικό.




Λίγα λεπτά αργότερα περισυλλέχθηκε ακόμη ένα σκυλί με την ίδια “αβρότητα” του εκπαιδευτή και το επιτελείο του δημάρχου επισκέφτηκε γνωστό καφέ της πόλης στην Ιάσωνος, καθώς το απόγευμα της Κυριακής επιβάλλει καφέ και χαλάρωση.

Και πριν αναρωτηθούν οι πολίτες για την τοποθέτηση της σελίδας μας σχετικά με το ζήτημα, τονίζουμε τα εξής:

Αν όπως δήλωσε ο δήμαρχος στον τοπικό τύπο πριν λίγες μέρες, πως θα αξιοποιήσει το ήδη υπάρχον καταφύγιο στις Γλαφυρές που μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό ζώων και φροντίσει ώστε τα σκυλιά να έχουν την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη, αποπαρασίτωση, στείρωση και μπουν σε πρόγραμμα υιοθεσίας, και φυσικά όλα αυτά αποδειχτούν έμπρακτα, αν μεριμνήσει ενάντια στην αδιαφορία των ασυνείδητων που εγκαταλείπουν κουτάβια και σκυλιά στο δρόμο με τα απαραίτητα μέτρα, αν φροντίσει να διορθώσει τους τρόπους του επιτελείου του απέναντι στους πολίτες και δεν ξαναδούμε τους τραμπουκισμούς της Κυριακής, αν τα σκυλιά αντιμετωπιστούν ως ζωντανά πλάσματα και όχι ως σφαχτάρια προς ευθανασία που θα οφελήσουν με τις ζωές τους οικονομικά κάποιους μέσω διαγωνισμών, επιδοτήσεων, προγραμμάτων κλπ, τότε ίσως δεν συναντά στον δρόμο την αντίδραση των πολιτών και τα “ανεπιθύμητα” δημοσιεύματα.

Επίσης τονίζουμε πως η Φιλοζωική Οργάνωση Βόλου δεν νοείται να μην έχει οργανωμένη παρουσία και παρέμβαση απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις. Όπως επίσης δεν νοείται και η απουσία άλλων θεσμικών προσώπων, χώρων και συλλογικοτήτων της πόλης που δηλώνουν ενάντιοι σε τέτοιες πρωτοβουλίες και κινήσεις.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τη διαμαρτυρία των πολιτών στην παραλία του Βόλου.











1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν βρίσκετε την λύση στην 'ρίζα' που υπάρχουν όλα αυτά τα αδεσποτάκια τα οποία δεν φταίνε σε τίποτε μα τίποτε... όταν κάποιοι ανεγκέφαλοι τα παρατάνε ή αφήνουν τα σκυλάκια τους να γεννούν και πετούν τα κουταβάκια λες και είναι ΄σκουπίδια΄...ψυχή έχουν και αυτά,όπως και εμείς...αν δεν είσαι υπεύθυνος για την ζωή του μην παίρνεις ένα ζώο...μόνο με αυστηρό νόμο θα το καταλάβουν αυτό και ειδικά στα χωριά !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld