Σέρρες: Δημοτικός σύμβουλος χτύπησε επίτηδες με το ΙΧ αδέσποτο σκύλο



Χθες, Τετάρτη 04/02/2015 και ώρα 7:20 το πρωί, στο χωριό Χρυσό του Δήμου Εμμανουήλ Παππά στις Σέρρες ένας 40χρονος τραυμάτισε θανάσιμα έναν αδέσποτο σκύλο.

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών, η Ελόνα ήταν ένα παρατημένο αδέσποτο ζώο που περιφερόταν, κοκαλιασμένο από την ασιτία, στην πλατεία του χωριού μπροστά από το Δημαρχείο... 

Ευτυχώς δύο υπάλληλοι του Δημαρχείου με ανθρωπιά βλέποντας την κατάστασή της, την τάιζαν τον τελευταίο καρό.

Η Ελόνα όμως χθες έκανε ένα 'τραγικό λάθος'...Τόλμησε να γαβγίσει στο αυτοκίνητο που με φόρα πέρασε από μπροστά της και το οποίο οδηγούσε ο Α. Μ., κάτοικος και τοπικός σύμβουλος του χωριού! Ο προαναφερθέν, αφού προσπέρασε το ζώο, έκανε αναστροφή και το χτύπησε σκόπιμα με το αυτοκίνητο του.

Πολλοί περίοικοι είδαν το περιστατικό αλλά κανείς δεν τόλμησε - θέλησε να μιλήσει, εκτός από μια γυναίκα, κάτοικος της περιοχής, που τηλεφώνησε στον ΦΟΣ και ακολουθώντας όλη τη νόμιμη διαδικασία κατέθεσε στην αστυνομική διεύθυνση Σερρών για την εγκληματική αυτή ενέργεια σε βάρος του ζώου.

Ο κατά μαρτυρία δράστης έχει ήδη συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου και σήμερα αναμένεται το δικαστήριό του στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Σερρών. 

'' Ελπίζουμε οι δημόσιοι λειτουργοί μας σε όποιο πόστο και αν είναι να πράξουν αύριο με γνώμονα το δίκαιο και την αλήθεια ανεξαρτήτως προσωπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων και με αυτή την ελπίδα αύριο επίσης, ο ΦΟΣ θα ζητήσει την άσκηση πολιτικής αγωγής για την απονομή δικαιοσύνης για την Ελόνα'' , αναφέρει ο σύλλογος σε χθεσινή του ανακοίνωση.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (4-2-2015) το πρωί σε χωριό των Σερρών, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Σερρών, 40χρονος ημεδαπός και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Ειδικότερα, ο 40χρονος με όχημα που οδηγούσε, κινήθηκε προς αδέσποτο σκύλο με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.

Ο συλληφθείς οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Επισημαίνεται ότι ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή/και χρηματική ποινή.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την εξάλειψη τέτοιων περιστατικών, προτρέπει τους πολίτες να ενημερώνουν τις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές για ανάλογα περιστατικά.



2 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld