Το συγκινητικό κείμενο για την Σαρδέλα των Ράδιο Αρβύλα


Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος συμπαρουσιαστής στην εκπομπή Ράδιο Αρβύλα, γράφει στην ιστοσελίδα Πόρτα ένα συγκινητικό κείμενο για την γλυκιά Σαρδέλα που εμφανιζόταν μέχρι πέρυσι στο τηλεοπτικό στούντιο της εκπομπής.

Μπορεί τα νέα της Σαρδέλας να μην είναι ούτε ευχάριστα ούτε αισιόδοξα, το σίγουρο είναι όμως ότι της χαρίστηκε απλόχερα η αγάπη και η τρυφερότητα.


<< Επειδή τελευταία ρωτάνε πολλοί άνθρωποι για την υγεία της Σαρδέλας, του σκυλιού με το οποίο συγκατοικώ, κυρίως επειδή δεν τη βλέπουν πια στην τηλεόραση, καταχρώμαι το χώρο εδώ για μια σύντομη ενημέρωση.

Η Σαρδέλα, σκυλί ημίαιμο που βρέθηκε στο δρόμο και σώθηκε από σχεδόν βέβαιο θάνατο (το προσδόκιμο ζωής των αδέσποτων είναι 2 χρόνια κατά μέσο όρο) διανύει το 15ο έτος της ζωής της. Δεν υπάρχει κοινά αποδεκτός τρόπος αντιστοίχισης της ηλικίας του σκύλου με αυτήν του ανθρώπου, σε κάθε περίπτωση όμως είναι πολύ γριά, με πολλά προβλήματα. Εχει καταρράκτη στο ένα μάτι, το εσωτερικό βλέφαρο του άλλου ματιού έχει χαλαρώσει φράζοντας το μάτι με συνέπεια να μη βλέπει καθόλου. Εχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την ακοή της, πάσχει από αρθρίτιδα και προβολή σπονδύλου προς τα πίσω πόδια, επίσης έχει καρκίνο του μαστού, ο οποίος ευτυχώς δεν είναι καθόλου επιθετικός και τα καρκινώματα παραμένουν μικρά.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι έχει υποστεί δύο βαριά εγκεφαλικά επεισόδια και άλλα μικρότερα, με αποτέλεσμα για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα να μη μπορεί να περπατήσει από τη ζάλη, κι αυτό σε συνδυασμό με την τύφλωση έχει ως αποτέλεσμα να μη μπορεί πια να βγει βόλτα παρά μόνο με το λουρί. Ποια, η βασίλισσα της ζούγκλας που δε φόρεσε ποτέ της λουρί...




Οι συνέπειες της δυσκινησίας και των εγκεφαλικών αντιπετωπίζονται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Το γεγονός ότι δεν έχει πια ενέργεια δεν αντιπετωπίζεται, και η μόνη αντίδραση μπορεί να είναι η περισσότερη φροντίδα. Δεν πειράζει, τόσα χρόνια μας έκανε παρέα και μας διασκέδαζε, τώρα ήρθε η σειρά μας να της φανούμε χρήσιμοι και να τη φροντίζουμε κάθε μέρα και περισσότερο.

Θα την ξαναφέρω στην εκπομπή, είναι καλύτερα τώρα και της αρέσει να συγχρωτίζεται με κόσμο και να παίζει, όσο της επιτρέπουν οι δυνάμεις της.

Η πρόγνωση φυσικά και δεν είναι καλή, δεν της μένει πολλή ζωή ακόμη. Το καλό με τα εγκεφαλικά είναι ότι το ένα φέρνει το άλλο, κι έτσι υπάρχει ελπίδα να πάθει ένα βαρύ εγκεφαλικό στον ύπνο της και να πεθάνει ήρεμα. Διαφορετικά, αν δεν είναι σε θέση να κουνηθεί και να φάει και υποφέρει, θα την πάω στο γιατρό για τελευταία φορά. Είναι καθήκον του καθενός όταν έρθει εκείνη η ώρα να πάει μαζί με το σκυλί και να ζήσει όλη την πίκρα, όπως έζησε όλη τη χαρά, είναι θέμα ισοζυγίου.

Αυτά δεν τα γράφω επειδή είχατε καμιά σκασίλα αν ζει η Σαρδέλα ή πέθανε ή για το πως είναι στην υγεία της. Αυτά τα γράφω επειδή είναι λίγο-πολύ αναπόφευκτα για όλα τα σκυλιά, κι αν σκέφτεται κανείς να αποκτήσει σκύλο, καλό είναι να σκεφτεί ότι κάποτε, νομοτελειακά, θα περάσει τα ίδια και ίσως χειρότερα. Αυτά τα γράφω επειδή πολλοί νομίζουν ότι ο σκύλος είναι παιχνίδι ή εργαλείο κι όταν δεν παίζει ή δε δουλεύει τόσο καλά πια, τον πετάμε στα σκουπίδια ή τον παρατάμε στις ερημιές, όπως κάνουν οι κυνηγοί. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.>>

80 σχόλια:

  1. Ακριβώς έτσι φίλε!
    Εύχομαι να είναι γλυκές και γεμάτες αγάπη οι ημέρες που της έχουν απομείνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μπραβο σου! Οσες μερες μεινανε, θα τις περασουμε μαζι!!

      Διαγραφή
  2. συνφωνω τα ζωα και ιδικα τα σκυλια ειναι ο καλητερος φιλος του ανθρωπου και τα αγαπαμε ολοι παρα πολυ, εχω μεγαλοσει με τα ζωακια μου και ξερω πως ειναι οταν χανεις καποιο. ευχομαι να ειναι ευτυχισμενο και να νοιωθει παντα αγαπη ως το τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΛΑ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑΚΙΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΤΗ ΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΔΙΑ ΠΟΥ ΤΗΣ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ.ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΚΑΦΡΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τη Σαρδέλα την αγαπάμε πολύ, είναι τόσο καλό και ήσυχο σκυλί....ας ειναι ήρεμες και γλυκές οι μέρες που θα ζήσει ακόμη κοντά σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακριβώς Στάθη! Κι εύχομαι ολόψυχα, να καταλάβουμε κάποτε, πως δεν υπάρχει πολιτισμός, χωρίς συμπόνια στον συνάνθρωπο και χωρίς φροντίδα στα ζώα...Ο κάθε αντίλογος είναι απλά φτηνή δικαιολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. SARDELITSA M S AGAPAW EINAI AIS8HTH H APOUSIA S POLY!KALH DYNAMH STA8H!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μεγαλη σας τιμη φιλε μου το οτι συμπαραστεκεστε στην σαρδελααυτο δειχνει πολιτισμο ανθρωπια με Α κεφαλαιοακομη και το οτι στην εκπομπη σας φιλοξενειται η λιτσα η γατα που της δωσατε το ονομα αρβιλιτσα παρ ολο που καποιος απο εσας ειναι αλεργικος στις γατες....μπραβο παιδια με συγκινησε η αγαπη και ο σεβασμος προς τους φιλους μας τα ζωαα.Αντελιωνωντας πω πως δεν προσφωνω πλεον κανεναν που με νευριασε ημε εφερε στα ορια μουΖΩΟΝ νομιζω θα κερδισω λιγη εκτιμηση απο σας.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "¨Οπως κάνουν οι κυνηγοί"... Αν έλειπε αυτό το τελευταίο θα ήταν καλύτερα! Δεν κάνουν έτσι οι κυνηγοί!
    Περαστικά στην Σαρδέλα κατά το δυνατόν και καλή δύναμη σε αυτούς που την αγαπάνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 20 με 25 κυνηγόσκυλα παρατημένα κάθε χρόνο φίλε, και μόνο γύρω απ το χωριό μου τα νούμερα αυτά. Και τα ίδια ακούω από παντού. Έτσι κάνουν οι κυνηγοι. Ευτυχως πυροβολιούνται και μεταξύ τους κάπου κάπου και καθαρίζει ο τόπος.

      Διαγραφή
    2. Σίγουρα δεν το κανουν όλοι. Αλλά το κανουν παρα πολλοί. Γι αυτό και βρίσκονται αδέσποτα τόσα πολλά καθαρόαιμα κυνηγόσκυλα. Αν δεν κανουν καλά τη δουλεια τους, τα παρατανε.

      Διαγραφή
    3. και ομως ξερω εγω εναν κυνηγο που εκανε το ιδιο ..εφοσον γερασε το σκυλι του και του ηταν τελειως αχρηστο τ ο πηγε επανω στο βουνο και το παρατησε εκει..φυσικα η κορουλα μου τοτε ηταν 8 χρονων και εκλαψε πολυ για αυτην την πραξη του διοτι ηταν πολυ κολητη με αυτο το σκυλι απο 3 χρονων ανεβαινε επανω του και απο την αγαπη που του ειχε το εσφιγγε με λαχταρα και του δαγκωνε τα αυτια χωρις να καταλαβαινει τι κανει και το σκυλι το καυμενο εκλαιγε...δεν την δαγκωνε ..φυσικα εγω οταν την εβλεπα την μαλωνα και την εξηγουσα τι δεν επρεπε να κανει...και ετσι ο ΤΖΙΜΥ ετσι λεγοταν το σκυλι και γραφω το ονομα του με κεφαλαια διοτι για εμας ηταν ενας ηρωας μια γλυκια παρεα του καλοκαιριου...διοτι τον βλεπαμε μονο το καλοκαιρι στο εξοχικο μας εμενε διπλα μας....

      Διαγραφή
    4. Χίλια εννιακόσια εννενήντα οκτώ ένας κυνηγός (ο πατέρας μου) έπαθε έμφραγμα. Όταν τον έπαιρναν από το γραφείο του με το ασθενοφόρο και χωρίς ακόμα να ξέρουμε το πόσο σοβαρό ή όχι ήταν με παράκληση του κυνηγού (πατέρα μου) ο γιός του (εγώ) δεν πήγε μαζί του με το ασθενοφόρο στο νοσοκομείο αλλά στο σπίτι να βγάλει τον σκύλο την μεσημεριανή του βόλτα. Σίγουρα υπάρχουν κακοί κυνηγοί - αφεντικά σκύλων αλλά σίγουρα υπάρχουν και το ίδιο κακά αφεντικά σκύλων που δεν είναι κυνηγοί. Οι γενικεύσεις και οι αφορισμοί είναι μεγάλο λάθος...

      Διαγραφή
    5. Πάνω από 20 ζωα, σε μια έκταση λίγων χιλιομέτρων, κάθε χρονιά, που λιώνουν απ την πεινα και τη δείψα, στο ίδιο σημείο, περιμένοντας τον .. αγαπημένο αφέντη να γυρίσει να τα μαζέψει, τόσο που πρεπει να τα ταίζεις εκεί , γιατί επιστρέφουν με κάθε τρόπο, ούτε λάθος γενίκευση είναι, ούτε άδικος αφορισμός. Άντε να εφαρμοστεί ο νόμος για τα τσιπάκια και τις στειρώσεις κάποτε, με πρώτους στον έλεγχο τους κυνηγούς. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι ευγενικούς κώλους. Τίποτα πιο άναντρο από το να παρατάς το χαϊβάνι να πεθάνει απ τον καιρό και τη στέρηση. Ντροπή. Αυτό είναι το μέσο επίπεδό τους. Τα λοιπά ειναι εξαιρέσεις κι ας μην κρυβόμαστε.

      Διαγραφή
    6. Φίλε έχεις λίγο δίκιο .... Αλλά στο χαλάει η πλειοψηφία δυστυχώς ... Το 90% είναι άνανδροι και τεμπέληδες ... Διαφωνώ σε πολλά με έναν κυνηγο ... Καταρχάς δεν καταλαβαίνω την ύπαρξη του ...αλλά έχει δικαίωμα να υπάρχει ...αλλα δεν έχει κανένα απολύτως δικαίωμα να συμπεριφέρεται ανεύθυνα στους συντρόφους του ...δεν είναι αντικείμενα τα σκυλιά ..ειναι ψυχές ...και κάτι τελευταίο ...θες να είσαι κυνηγός οκ ...γιατι θα πρέπει να είσαι και δολοφόνος ;;; στησε μια παγίδα ...πιασε το θηραμα σου ... Νιωσε την ικανοποιηση ότι κατάφερες να το πιάσεις και αυτό να φυγει ....για μένα αυτό σημαίνει κυνηγάω ... Το άλλο είναι δολοφόνος .... Αυτά ... Σαρδέλα μου να σου ευχηθώ ότι καλύτερο και Στάθη μου καλό κουράγιο

      Διαγραφή
    7. Δολοφόνος επομένως είναι κι ο χασάπης...
      Αναίσθητο και απαράδεκτο είναι να εγκαταλείπεις ένα πλάσμα με το οποίο έζησες έστω και για λίγο και που σου δίνει τόσο "αφιλοκερδώς" την αγάπη του είτε είσαι κυνηγός είτε όχι...
      Έχω δει κυνηγό να κλαίει για σκύλο που του πέθανε...
      Έχω δει "κωλανθρώπους" να χτυπάνε σκύλο με τ'αυτοκίνητο και να γελάνε... και δεν ήταν κυνηγοί...
      Οι γενικεύσεις απλώς δείχνουν το "ποιόν" αυτού που τις κάνει.
      Δε χρειάζεται πάντα να λέμε κάτι γιατί μας τρώει η γλώσσα μας...
      Δυστυχώς, αταίριαστος ο χώρος για τέτοια αλλά η ανάγνωση μου προκάλεσε εκνευρισμό.
      Εύχομαι να είναι ήρεμο το υπόλοιπο της ζωής της και μακάρι όλα τα σκυλάκια -και όχι μόνο- να είχαν την ίδια φροντίδα...

      Διαγραφή
  9. καλό είναι να φροντίζουμε τα ζώα μας μέχρι τέλους και αυτό το τέλος να έρχεται φυσικά και όχι με ευθανασία. Ας την τΣτάθη την αγαπημένη Σαρδελίτσα να αποφασίσει η ίδια πότε θα αφήσει την τελευταία της πνοή. Αυτή ξέρει καλύτερα!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορει ενα σκυλι να δειχνει οτι θελει να ζησει, μπορει ενα αλλο να δειχνει με τον τροπο του οτι δεν αντεχει αλλο και προτιμα να τελειωνει το μαρτυριο. Δε μπορουμε εμεις απο το πληκτρολογιο να κρινουμε τι ειναι καλυτερο στην καθε περιπτωση.
      Και πληροφοριακα, αν επιτρεποταν η ευθανασια στους ανθρωπους, πολλοι θα την επελεγαν. Και προφανως θα την επελεγαν επειδη δε θα μπορουσαν να φησουν την τελευταια τους πνοη απλα επειδη το θελουν.

      Διαγραφή
  10. ...Είναι οικογένεια και δεν πικραίνεσαι μόνο αλλά χάνεται ένα κομμάτι σου, με την απώλειά του! Είναι "ορκισμένο" με την οικογένειά του και παύει να ζει όταν την αποχωρίζεται...κάθε μια "Σαρδέλα", κρύβει πολύ αγάπη μέσα της για τον "Σωτήρα" της... και ναι αξίζει όσα δάκρυα και αν ρίξεις...γιατί η συμβίωση με ένα ζώο είναι μάθημα Ζωής! Εύχομαι το καλύτερο για την "μικρή Κυρία" σου, την Σαρδέλα και σε σένα...να μην σταματήσεις ποτέ να δίνεις αγάπη σε κάθε πλάσμα που συναντάς!!!! Δεν σταμάτησα να κλαίω, γιατί έζησα πολλά και έχω πολλά Ζώα...δεν θα πάψω όμως, να ζω μαζί τους, απλά για να γλυτώσω την θλίψη... όσοι μπορείτε βοηθήστε ένα αδέσποτο, έχουν και αυτά δικαίωμα στην Ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στάθη ΑΓΑΠΗ μονο. Έχασα το (τετράποδο) παιδάκι μου πρόσφατα απο αμάξι. Η σκέψη του οτι ισως να γλύτωσε απο χειρότερα, με παρηγορεί καθώς ηταν κ αυτός παππούλης..Ζησαμε υπέροχες στιγμές κ αυτες είναι που μένουν...!:) ευτυχώς στα ζώα μπορούμε να εκφράζουμε ανιδιοτελώς την αγαπη μας, σε αντίθεση με τους ανθρώπους, κ την νιωθουν κ την εκτιμούν. Φαντάζομαι κ η σαρδέλα εχει υπάρξει η καλύτερη συντροφιά!! Κουράγιο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. H Σαρδελα πραγματικα ηταν και είναι από τα πιο τυχερα σκυλια που τη βρηκε τη φροντισε και τη φροντιζει ο Σταθης και ο Σταθης με τη σειρα του ηταν τυχερος που βρηκε τη Σαρδελα .Τα σκυλια είναι οι καλυτεροι φιλοι Θαθελα τοσο πολύ να γινοταν ένα θαυμα να ηταν η Σαρδιλιτσα μας όπως πρωτα και να πηγαινε περα δοθε στο στουντιο του Ραδιο Αρβυλα την αγαπάμε και θα την αγαπάμε για παντα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εχω σκυλο και ξερω τα συναισθηματα που νιωθουμε για αυτα τα υπεροχα πλασματα.Περαστικα Σαρδελα.Ευχομαι ναην πονας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Να 'ναι καλα η γλυκια σαρδελα για οση ζωη της απομενει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΟΥ...ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΝΕΑ, ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΑΚΟΜΗ ΒΕΒΑΙΑ, ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΩΝ, ΑΛΛΑ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΧΑΣΕΙ ΗΔΗ ΑΛΛΑ ΔΥΟ ΣΚΥΛΙ, ΚΛΑΙΩ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ!!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΡΕΜΟ ΚΑΙ ΓΑΛΗΝΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΣΟΥ ΧΑΡΙΣΕ!!! ΥΓ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΗ, ΑΛΛΑ ΚΛΑΙΩ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. RESPECT!! τιποτε άλλο...αν σκεφτοταν ετσι ο καθε Ελληνας, θα ειμασταν μια άλλη Ελλάδα..πιο ανθρωπινη, πιο πολιτισμενη, πιο υγιής..σεβασμός στη ζωή...στην ΚΑΘΕ ζωη....και βαθιά επιγνωση των συνεπειών των πράξεών μας... μπραβο σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σε παρακαλώ! Σε ικετεύω! Μην της κανεις ευθανασία....αφησε την, οσο αντεξει!!! Δεν την χρειάζεται την ευθανασία....την αγκαλια σου θελει μονο τιποτα αλλο!!! Σκεψου το σε παρακαλωωω!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ!!!! Όπως δεν θα κάναμε ευθανασία σε ένα δικό μας άνθρωπο, το ίδιο ισχύει και για τα ζωάκια μας. "...την αγκαλια σου θελει μονο τιποτα αλλο!!! "

      Διαγραφή
  18. Σε χαιρετώ Στάθη και σου εύχομαι να σταθείς δυνατός . Κάθε πλάσμα που μας συντροφεύει στη ζωή μας, είναι χάρισμα και δώρο... Το να μείνεις κοντά του και να του κρατάς με αξιοπρέπεια το χέρι στις δύσκολες στιγμές, είναι τιμή για σένα και πλούτος ζωής. Συμπάσχω και συμπονώ μαζί σου για τα πάθη της ηλικίας της Σαρδέλας και βλέποντας και το δικό μου σκύλο, τον Ιπποκράτη, νιώθω ανυπεράσπιστη για την ωρα αυτή.... Θα μας λείπει η συντροφιά της, αλλά θα μας γλυκαίνει η γνώση πως βρίσκεται στα καλύτερα χέρια . Σου στέλνω την εκτίμησή μου για όσα εκφράζεις σαν φιλόζωος και τη σκέψη μου για τις ώρες που ακολουθούν.Τέλος σε ευχαριστώ που στόλισες την καθημερινότητά μας με την εικόνα της.. Θα μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Το έχω ζήσει ακριβώς όπως το περιγράφεις με την γλυκιά μου Ίρμα. Ασφαλώς και πρέπει να έρχονται στο μυαλό του κάθε κατόχου και αυτές οι στιγμές. Είναι η ώρα που ανταποδίδεις κάτι για όλη αυτή τη χαρά που σου πρόσφερε το ζωάκι τόσα χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Καλή δύναμη Στάθη !!!!!!!!!!!!Μαζί με σένα πονάμε και μεις...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. πολλα μπραβο που βρεθηκε ενας ανθρωπος να περιγραψει τις πραγματικες αυτες σκεψεις και καταστασεις... τα ζωακια δεν ειναι παιχνιδι.... νοιωθω υποχρεωμενη για ολα οσα μου δινει η γλυκια μου σισσυ και μου φαινεται αδυνατο να καταφερω να τις τα ανταποδωσω... παντα θα μου χει δωσει παραπανω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. αυτο να το διαβασουν ολοι οσοι τρελαινονται για τα χαριτωμενα κουταβακια, χωρις να σκεφτονται τι ευθυνη ειναι ενα ζωο..ειναι τεραστια αγαπη αλλα κ ευθυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ενα τεραστιο φιλι στο μουσουδι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Σε καταλαβαίνω και ασπάζομαι τις απόψεις σου. Πρόσφερε όλη σου την αγάπη στην Σαρδέλα μέχρι να φύγει. Πρόσφατα έχασα το σκύλο μου και ήμουν χάλια μαζί και όλη μου η οικογένεια. Η βοήθεια για μένα ήταν η υιοθεσία ενός αδέσποτου κουταβιού από φιλοζωικό σωματείο που μ΄ έκανε να ζήσω χαρούμενες στιγμές και πάλι και να θυμάμαι με γλύκα τις στιγμές που έζησα με τον πρώτο μου σκύλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. τα ζωα ειναι παντα καλυτερα απο τους ανθρωπους και αξηζουν μονο την αγαπη μας. σαρδελα σ αγαπαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κάνεις και θα κάνεις το καλύτερο γι αυτή. Έζησε ευτυχισμένη ζωή μαζί σου καθώς την εσωσες από βέβαιο θάνατο. Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αδέσποτο δυστυχώς... Η Σαρδελιτσα θα είναι για πάντα στις αναμνήσεις σου νέα και παιχνιδιαρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Όποιος "κυνηγός" το κάνει αυτό δεν θεωρείται Κυνηγός,νομίζει ότι είναι.Ο πραγματικός κυνηγός(άγω-την Κύνα) δεν κανει τέτοια πραγματα.Οσο για το σχόλιο της Κ. ζελεσκακη ο θεος να την κανει κυρια,δεν έχω να σχολιάσω κάτι, μόνο που χαίρεται για τον Χαμό ανθρώπων μου φτάνει.

    **Θα μου πει τα ζώα δεν τα λυπούνται που τα σκοτώνουν ?
    *Τουλαχιστον αυτοί δεν βάζουν άλλους να τα σκοτώσουν,-τα θηρεύουν μόνοι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ψιτ μικρε, ελα να ταίσουμε μαζί τα παρατημένα αύριο, και φέρε και 40 κιλά τροφή. Κοίτα τα στα μάτια, δες και τα χέρια μου, και μετά κρίνε το κατα πόσο είμαι κυρία η όχι. Περιμένω.

      Διαγραφή
    2. Ψιτ στις γατες ή καλυτερα ψιτ ψιτ,διάβασε καλα τι γράφω ή αν θες μπορω να σου τα αναλύσω περαιτέρω,Βάζεις ολους του κυνηγους στο ιδιο σακι να υποθεσω κανεις το ιδιο και για ολα τα πραγματα στην ζωη σου.

      Ο Τάκης Σκότωσε τον Κωστίκα,
      Ο Τάκης είναι από την Ταρζανία,
      Άρα όλοι αυτοί που είναι από την Ταρζανια είναι δολοφόνοι και απάνθρωποι.Ας χαρούμε με τον θάνατο τους!
      Σωστά ?

      Διαγραφή
    3. Καλή μου Στέλλα...φαίνεται βαριέσαι την αυριανή σου αγγαρεία ? Ή κάνω λάθος. Μακάρι να μπορούσα να βοηθήσω τα χεράκια σου.

      Διαγραφή
  28. Είχα μια υπόνοια ότι είσαι γαμώ τα άτομα ρε τύπε! Περαστικά της, και μακάρι να μην πονέσει ποτέ στη ζωούλα της. Η αξιοπρέπεια στη ζωή και στο θάνατο είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείς να της κάνεις. Όπως και όποτε και αν φύγει, θα φύγει με ένα χαμόγελο μέχρι τ'αφτιά, για τη ζωή που της προσέφερες και για την αγάπη που εισέπραξε και προσέφερε. Αγκαλίτσες πολλές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σαρδελινουλα μου καλη και ομορφη γλυκια μου μας λυπεις και σαγαπαμε πολυ....ευχομαι γρηγορα να γινεις καλα εστω να σε βλεπουμαι να μας ομορφαινεις την ζωη..με τα ναζια σου και την γλυκια σου φατσουλα...μικρη βασιλισσα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να συμφωνήσω μαζί σου, να ευχηθώ τα καλύτερα για τη Σαρδέλα και να πω ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έχουν την τιμή να φροντίζουν και να περιποιούνται τους μικρούς μας φίλους..Τυχαίνει όμως οι άντρες της οικογένειας μου να ασχολούνται με το κυνήγι πολλές γενιές πριν γεννηθώ και οφείλω να παραδεχτώ από τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ότι οι σωστοί κυνηγοί είναι πρώτα φιλόζωοι και μετά κυνηγοί..δεν διαφωνώ με το γεγονός ότι αρκετοί "κυνηγοί" εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν τους σκύλους τους αυτό όμως δεν είναι ούτε ο κανόνας και δεν μπορούμε να το γενικεύουμε κιόλας...Εξάλλου δεν είναι λίγοι εκείνοι που κακομεταχειρίζονται τα ζώα ανεξάρτητα από το αν είναι κυνηγοί ή όχι,οπότε το συγκεκριμένο σχόλιο μου φάνηκε κάπως άστοχο εκτός αν γράφτηκε για συγκεκριμένο λόγο τον οποίο και αγνοώ..Δεν θέλω να πλατειάζω οπότε θα κλείσω αναφέροντας πως έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον που κατά καιρούς φιλοξένησε πολλών ειδών κατοικίδια,οπότε οι αρχές μου και οι απόψεις μου είναι συγκεκριμένες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. σε καταλαβαινω απολυτα..το περασα με τον σκυλοανθρωπακο μας που εφυγε πριν ενα μηνα αφου για 14 χρονια γεμισε τη ζωη μας...δεν ξερω τι να σου πω..δεν υπαρχουν λογια...απλα σε νοιωθω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Νίκη από Θεσσαλονίκη10 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:19 μ.μ.

    Οσοι δεν έχουν ζωάκι μαζί στη ζωή τους δεν μπορούν να σε καταλάβουν. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι είναι μέλη της οικογένειας μας και όχι κουκλάκια για παιχνίδι. Οτι, όπως χαιρόμαστε με την χαρά τους πονάμε και με τον πόνο τους.
    Εμείς οι υπόλοιποι σας ευχόμαστε να περάσετε όμορφα όσο καιρό έχετε μαζί και να την βοηθήσεις να φύγει όσο πιό ανώδυνα γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η Σαρδέλα δεν είναι ζώο ούτε σκυλί, άνθρωπος είναι και άγγελος θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Φυσικά και μας νοιάζει και έχουμε και σκασίλα για το πώς είναι η σαρδέλα!!! :'( Έχω σκυλάκι και δεν θέλω καν να φανταστώ ότι θα το χάσω από φυσιολογικά ή μη αίτια... Να την προσέχεις και να την αγαπάς!!!! (Δεν αμφιβάλλω φυσικά!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. mpravosas paidia makari na ginetai paradhgma gia pollous !!!!!euxomai h Sardelitsa na fugei hrema kai xwris na talaipwrithei eutuxws eixe kalh zwh estw sta geramata ths dipla sas !!!!!!Etsi na vohthate panta ta zwakia eidika ta adespota kai emeis mazi sas !!!!POLU SPOUDAIO NA DINEIS AGAPH .....NA EISAI SIGOUROS PWS.....PARAKATW THA SE PERIMENEIS KI ESENA........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Φιλε και ο πατερας μου κυνηγός ειναι και οταν εδωσε το σκυλο που αγαπουσα οσο τπτ αλλο σε αλλο κυνιγο στεναχωριθηκα οσο τπτ αλο.... απλα οι κυνηγοί ειναι μπαζοβλαχοκαραμπηνομαλακες ολοι γενικα εχουν τα σκυλιά σαν εργαλεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Έχω κι εγώ μια γριούλα με κινητικά προβλήματα το Ελπίδακι μου και σε νοιώθω. Εύχομαι στη Σαρδελιτσα και σε όλα τα γέρικα ζωάκια αγάπη και ηρεμία μέχρι το τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μπράβο Στάθη, μπράβο σε όλους σας, αν και ξέρω πως δεν το κάνετε για το μπράβο γι αυτό και το λέω. Η Σαρδέλα είναι σαββατογεννημένη παρ' όλο που το καημένο περνάει τόσα με την υγεία της. Μακάρι όλα τα σκυλιά να βρουν παρόμοια "αφεντικά" (αγαπημένους φίλους) όπως η Σαρδέλα εσένα. Νιώθω κι εγώ τυχερή που έχω σκυλί, τον Μπούμπυ και φυσικά τον λατρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πόσο μου θυμίζει την δικιά μας ημίιαιμη σκυλίτσα!.. Μετά από πολλά προβλήματα που κατέλειξαν σε εγκεφαλικά, τα ματάκια της που γύριζαν σε κύκλους.... έμεινε μαζί μας 17 χρόνια... ένιωθε την αγάπη μας έλεγε ο γιατρός .. δεν μιλώ λοιπόν γιά την αγάπη σας που είναιι σίγουρη.. καλή δύναμη σ όλους, γιά εκείνην την στιγμή που θα νιώσετε την τελευταία της ανάσα.... με το χάδι σας να την συνοδεύει στην... άλλη πλευρά.... και τα σκυλάκια μας γερνούν καιι φεύγουν....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΑ ΖΩΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΑΡΔΕΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΒΡΗΚΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ, ΚΙ ΕΜΕΙΣ, ΒΕΒΑΙΑ, ΠΟΥ ΜΕ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΕΙΔΑΜΕ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. γλυκεια Σαρδελα....γλυκο ''αφεντικο'' της καλη δυναμη!οσο για το κειμενο,το γραμμενο με τοση αγαπη το συνυπογραφω 100%....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ζει ακομα κ τωρα που μεγαλωσε κ εχει προβληματα υγεια με αγαπη κοντα σας κ αυτο μετραει....να εχει ευχομαι ενα καλο τελος οπως ειχε κ μια ζωη καλη μαζι σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Σε νοιωθω απολυτα εχω τρια σκυλακια μεσα στο σπιτι . η μεγαλη διανυει τον 19ο χρονο ζωης της. εχει οπως η σαρδελλα καρκινο μαστου οχι ομως επιθετικο, δεν βλεπει καλα και δεν ακουει καθολου... το καλο ομως ειναι πως το μικροτερο σκυλακι που ειναι 4 χρονων συνηδειτοποιει ολα αυτα και την εχει γεμισει ζωντανια αυτα τα χρονια.. τρωει, παιζει, την ειδοποιει με τον τροπο του οτι γυρισαμε σπιτι και γενικα την κραταει σε εγρηγορση....ομως οπως λες και εσυ τρεμω στην ιδεα πως θα γυρισω μια μερα σπιτι και δεν θα την δω να με υποδεχεται..... προσωπικα δεν θεωρω ουτε την σαρδελλα "ζωο" μετα απο τοσα χρονια συμβιωσης αλλα ουτε και το δικο μου "ζωο" που το εχω απο ενα μηνων....για μενα ειναι μελος της οικογενειας που δεν εχει μεινει ουτε μερα μονο του... θελω να φυγει οταν ερθει η ωρα του ησυχο και με την αισθηση οτι γευτηκε ολη την αγαπη που μπορουσε να παρει και οτι εζησε μια πολυ καλη ζωη διπλα μας.... συγνωμη για το "γραμμα " αλλα λατρευω τα ζωα και στεναχωριεμαι οταν πλησιαζει το τελος τους. ... εχει απειρη αγαπη η σαρδελλα και ειναι τυχερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. εμενα, ο δικος μου περημενε να παω απο την θεσσαλονικη στην σερρες και παιθανε στην αγκαλια μου! (σαν την ιστορια του οδυσσεα)Αυτο θα πει περημενε το αφεντικο του να του δωσει το τελευταιο χαδι και το τελευταιο αντιο...,καλυτερα στον υπνο της γιατι αμα αντικρησεις αυτο που ειδα εγω και εχει τους τελευταιους σπασμους και να σε κοιταει στα ματια... θα σε κανει καθε φορα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σαν εσένα, χρόνια πίσω όταν ήμουν 35 χρονών είχα μία σκυλίτσα, την Τόμυ, η οποία στα 13 της χρόνια έπαθε καρκίνο στον λάρυγγα..... Προσπαθήσαμε, η μητέρα μου κυρίως, να την κρατήσουμε στην ζωή αλλά μέρα με την μέρα αδυνάτιζε και υπέφερε. Έτσι αναγκαστηκά την συνόδευσα για τελευταία φορά στον κτηνίατρο και από εκεί στον χώρο που την θάψαμε. Ήταν το χειρότερο πράγμα που έπρεπε να κάνω μέχρι τότε (και σήμερα ακόμα) στην ζωή μου. Όλες αυτές οι εικόνες με στοιχειώνουν. Δεν ήθελα ποτέ να γίνει έτσι.... Αλλά έγινε! Γι' αυτό μην λές ότι "σκασίλα μας για την Σαρδέλλα" γιατί μας νοιάζει... Η Σαρδέλα από την ημέρα που μπήκε στην ζωή μας έγινε αναπόσπαστο πρόσωπο για μας.... Όταν βλέπουμε την εκπομπή περιμένουμε να δούμε και εκείνη! Και τώρα και την Λίτσα! Αν όμως φτάσει εκείνη η ώρα, εύχομαι να "φύγει" ήσυχα στον ύπνο της για να μην ζήσεις ό,τι έζησα με την Τομύτσα μου........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Σαρδελιτσα υπεροχη....ποση ανιδιοτελη αγαπη δινουν αυτα τα πλασματα......ειναι χρεοσ μασ και τελικα ΑΝΑΓΚΗ μας να σταθουμε διπλα τους στις δυσκολες στιγμες τους....δωστης οσα αποθεματα αγαπης εχεις οσα χαδια και οσα περισσοτερα φιλια μπορεισ και απο μας...οσο για το λουρι,ας ειναι και ετσι αρκει να βγαινει και να κερδιζτε ακομη λιγεσ στιγμες παρεουλα!ευχομαι τα καλυτερα και ελπιζς να το ξαναδουμε αυτο το μαγκακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Είσαι εξαιρετικός ρε Στάθη... Φιλιά στη μούρη της σκυλίτσας σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Είναι ευκαιρία, διαβάζοντας αυτά σχόλια, να κάνω ένα μνημόσυνο στον αγαπημένο μου σκυλάκο τον Dimmy που έχασα με φριχτό τρόπο πριν από 4 χρόνια. Ήταν παραπάνω από φίλος. Ήταν οικογένεια! Όταν χάσαμε τον πατέρα μου, 8 μήνες πριν φύγει ο Ντιμάκος (όπως τον φωνάζαμε) ήταν το στήριγμα της μητέρας μου όταν έμεινε μόνη. Η μοίρα ήθελε να την αποχωριστεί με τον πιο φριχτό τρόπο. Να κρεμαστεί στο ταβάνι του ανσασέρ όταν άθελά της η μητέρα μου έχασε τον έλεγχο του λουριού την ώρα που τον πήγαινε βόλτα. Κλεισμένη για 20 λεπτά μέσα στο θάλαμο, ανήμπορη να κάνει κάτι, έβλεπε τον Ντιμάκο κρεμασμένο στο ταβάνι! Δεκατέσσερα χρόνια εν ζωή, μόνο χαμόγελα μας χάρισε! Έμελλε στο φευγιό του να μας κάνει να κλάψουμε πικρά! Σαρδέλα μου, εύχομαι όταν θα έρθει η ώρα που θα μας αφήσεις (ελπίζω να είναι μακρυά ακόμα αυτή η στιγμή) να φύγεις γαλήνια χωρίς να υποφέρεις! Κάνε κουράγιο καρδούλα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Σε νιώθω Στάθη μου.Ο Σέρι μου είναι 18 μισο χρονών,ηλικία ρεκόρ για ένα τόσο μικρό σκυλάκι.Δεν βλέπει καθόλου και δεν ακούει αλλά εξακολουθεί να σηκώνεται στα δύο πόδια από τη χαρά του μόλις μας αιστανθεί κοντά του.Αν και ξέρω ότι το τέλος είναι κοντά μου είναι τρομερά δυσκολο να το δεχτώ και θέλω απλά να τον ευχαριστήσω για την αγάπη και τη χαρά που τόσο άδολα και απλόχερα μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. Εκείνο που θέλω να σου πω φίλε μου είναι να της δίνεις, εκτός από φάρμακα, μαγιά της μπύρας σε χαπάκια (2 στο φαγητό της την ημέρα - Lanes από το φαρμακείο) που συμπληρώνει τη διατροφή της, μια και στην ηλικία αυτή ο οργανισμός δεν αφομοιώνει σωστά την τροφή, και ένα χαπάκι brazan την ημέρα (δρα σαν αντιφλεγμονώδες) για τα προβλήματα της αρθρίτιδας.
    Έχω και εγώ ένα ημίαιμο Λαμπραντόρ 14 ετών ήδη, με αρθρίτιδα, 3 καλοήθεις όγκους στο σώμα της, που ζει εδώ κι έναν χρόνο με το κολάρο στο λαιμό της για να μην δαγκώνει και ανοίγει τους όγκους (και πεθάνει από αιμορραγία).
    Η δικιά μας, είχε αρχίσει να φθίνει στα 13 της και άρχισα αυτή την αγωγή σε συνεργασία με τον κτηνίατρο. Σε βεβαιώνω ότι νοιώθει και φέρεται σαν να είναι νεώτερη. Τρέχει, τρώει με όρεξη, γαβγίζει ακόμη και τους περαστικούς και οι αρθρώσεις της δεν την πονάνε. Καλό κάνει επίσης κι ένα βραστό αυγό την βδομάδα συμπληρωματικά για περισσότερες βιταμίνες.

    Τουλάχιστον με όλα αυτά έχουν λίγο πιο εύκολα γηρατειά.

    Να 'σαι καλά και να την φροντίζεις όπως της αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Eίχαμε καί παραέχουμε σκασίλα γιά τήν Σαρδέλα, τό γλυκό αυτό σκυλάκι. Πολύ τυχερή αυτή πού βρεθήκατε στό δρόμο της, καί εσείς επίσης. Ευχαριστούμε πού τήν φροντίζετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. σε ευχαριστούμε για το άρθρο Στάθη...κ εμένα ο δικός μου 14 ετών είναι αρκετά βαρύς τελευταία, όσο κ να του μένει, ας είμαι καλύτερη για αυτόν!!!
    καλή δύναμη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αχ μωρε η Σαρδελλα!! Ευχαριστουμε που μας ειπατε νεα. Ηθελα πολυ να ξερω πως ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Διαφωνώ με αυτόν που είπε "μην της κάνεις ευθανασία".
    Όπως είπε ο γιατρός που έκανε ευθανασία στον δικό μου (ήρθε σπίτι, δεν κουβαλιώταν ο σκύλος), "Τουλάχιστον σε αυτά μπορούμε να προσφέρουμε έναν αξιοπρεπεί θάνατο".
    Ο σκύλος (παράλυση στα πίσω πόδια, μη αναστρέψιμη, 13, λύκος) κοιμήθηκε χαμογελώντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Ένα γλυκό φιλί στην ωραία μουσούδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. Στοχοποιείται μια ολοκληρη ομάδα ανθρωπων με αυτο τον ''επίλογο''.Να δηλώσω εξαρχης πως ειμια κυηγος και το σκυλι μου απο κυνηγετικο λογω ενος τραυματισμου εγινε συντροφιας οπως και καποιων αλλων ανα τη χωρα..Οι γενικεύσεις δεν τιμουν κανενα και φαινεται να δειχνουν προχειροτητα και εμπαθεια στην γραφη σας. Δεν νομίζω να υπάρχει καποια στατιστικη μετρηση που να δειχνει πως το ποσοστο των κυνηγοσκυλων αναμεσα στα αδεσποτα ειναι τοσο ωστε να γραφτει αυτο που γραφτηκε.Ευχαριστω πολυ για το χωρο και την φιλοξενία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Μας νοιάζει αγαπητέ κ. Παναγιωτόπουλε η Σαρδέλλα, γιατί την έχουμε δει κοντά σας τόσες φορές, γιατί την αγαπάμε και γιατί είναι ένα σκυλί και τα σκυλιά τα αγαπάμε, όποιου, όπου κι ό,τι κι αν είναι.
    Εύχομαι όσος χρόνος της απομένει να ζει σε γαλήνη και ηρεμία, χωρίς πόνο...κι όταν έρθει η ώρα να φύγει, η ψυχούλα της, γεμάτη από την αγάπη που πήρε, θα φύγει ήσυχη για τον παράδεισο των σκύλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Πέρυσι έφυγαν σε διάστημα ενός μηνός απο κοντά μου η σκυλαμου 20ετων και η γάτα μου 21 .το κενό δεν χωράει σε λόγια δίνουμε την καρδιά μας σε ένα σκύλο to tear it apart. Απο το ένα βιβλίο του συγγραφέα του η φωλιά του Κούκου . Δεν εχω βρει πιο κατάλληλη περιγραφή Κι όμως εμείς που μαζεύουμε αδέσποτα το κάνουμε ξανά και ξανά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. Καλησπέρα στην παρέα των φίλων της Σαρδέλλας.Συγκινούμαι με την κατάσταση της γιατί και εγώ με την σύζυγο μου ζήσαμε την όμορφη ιστορία της Ίριδας (το αγαπημένο μας ημίαιμο) που μας άφησε τον περασμένο Ιούνιο.Ζήσαμε παρέα για 15 χρόνια,βοήθησε τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι μεγαλώνοντας μαζί και μαζί περάσαμε τα τελευταία 3 δύσκολα χρόνια της με τις αρθρίτιδες,τον καταράκτη,τις πυόμητρες της (τα αντιβιοτικά,τα αντιφλεγμονώδη,την κορτιζόνη της).Την έπαιρνα αγκαλιά για να κατέβει την σκάλα (κούτσεναι και δεν μπορούσε να κατέβει τα σκαλοπάτια από την αρθρίτιδα) βγαίνοντας στον δρόμο να πάρει τις μυρωδιές της (κάτι που την ευχαριστούσε μέχρι και την τελευταία ημέρα της).Τέτοιες μέρες με κρύο την θυμάμαι ντυμένη με τα δύο πολύχρωμα παλτώ της βγάζοντας την βόλτα,πόση χαρά έκανε.Το τελευταίο βράδυ της (όταν τις τελευταίες δύο ημέρες δεν σηκωνόταν πια καθόλου από το καλαθάκι της) έβγαλε μια δυνατή φωνή και άρχισε να σπαρταράει στο πάτωμα.Ευτυχώς ήμασταν δίπλα της,την πήρα αγκαλιά χαϊδεύοντας την και έσβησε στα χέρια μου σιγά σιγά,αφήνοντας την τελευταία ανάσα της στην αγκαλιά μου χαϊδεύοντας την μαζί με την σύζυγο μου,δακρυσμένοι και οι δυό μας.Βλέποντας την να χειροτερεύει τις τελευταίες ημέρες,είχα ετοιμάσει την τελευταία κατοικίας της στον κήπο μας και την θάψαμε μαζί με τα παλτώ και το καλαθάκι της,έχοντας για πάντα κοντά μας.Και τώρα που τα γράφω συγκινούμαι και δακρύζω.Στην Ίριδα μας και σε όλα τα σκυλιά σε αυτή την κατάσταση αφιερώνω ένα από τα τελευταία τραγούδια του Johnny Cash το .Δείτε το και θα με καταλάβετε.....Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το τραγούδι Hurt του Johnny Cash ...Νίκος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ Στάθη!!! Γλυκιά μας Σαρδέλα, καλή Δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. υπεροχο σκυλι!πολυ γλυκο ονομα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. ΕΓΩ ΠΑΛΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΙ ΚΙΝΑ ΕΙΜΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΡΕΟΠΩΛΙΟ ΣΤΗΝ ΤΣΟΥΝ ΠΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΗΝ ΚΥΡΙΑ stella zeleskaki ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. Θ ελω να σας πω οτι την γλυκια σαρδελλα την θεωρω συμπαρουσιαστρια του ραδιο αρβυλλα κα ι την περιμενω καθε εβδομαδα να την δω για να χα μογελασω προκαταβολικα . τον τελευταιο καιρ,ο συνεχεια απογοητευομαι και φοβαμαι τ.ι θα. ακουσω γι,αυτην μολις διαβασα τα δυσα ρεστα νεα της και συγκλονιστηκα τοσα πολλα προβληματα? Σταθη σε συγχα ιρω για την αγαπη που της. εδωσες και εξακολουθεις να της δινεις.μακαρι να ηταν σαν εσενα η πλειοψηφια των ανθρωπων .ευχομαι το καλυτερο για το γλυκο αυτο πλασματακι την νοιωθω σ αν το δικο μου σκυλα κι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. ευχες για τη σαρδελα. να βγει νικητρια απο αυτη τη δοκιμασια.
    αλλα και για ολα τα σκυλακια του κοσμου. και για τα ζωακια ολα. δυναμη και υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld