Η Εύη Σταμάτη εξιστορεί τι ακριβώς συνέβη στο εστιατόριο της Νέας Σμύρνης που επισκέφθηκε με τον σκύλο της



Ακολουθεί η καταγγελία της Έυης Σταμάτη, της γυναίκας της οποίας απαγορεύτηκε η είσοδος σε εστιατόριο της Νέα Σμύρνης μαζί με τον σκύλο-οδηγό της (Διαβάστε ΕΔΩ).

" Ίσως ορισμένοι από εσάς να έχετε ακουστά ή να έχετε επισκεφθεί το εστιατόριο    στη Νέα Σμύρνη. Σε εμένα είχε φτάσει εδώ και καιρό η καλή του φήμη κι έτυχε επιτέλους εχθές να πάω εκεί με δύο φίλες και τον σκύλο-οδηγό μου.

Καιρός λοιπόν για λίγη αρνητική διαφήμιση, όπως αξίζει σε κάθε επαγγελματία που συμπεριφέρεται με τον τρόπο που θα περιγράψω στη συνέχεια:

Αρχικά πρότειναν να αφήσω τον σκύλο μου δεμένο έξω από το μαγαζί και να με... βοηθήσουν εκείνοι να μπω και να καθίσω (ελπίζω να μην ήθελαν να με ταΐσουν κιόλας γιατί δεν θα το άντεχα!) Εδώ πρέπει να τονίσω ότι από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε μέσα τους αναφέραμε το σχετικό νόμο και τους εξηγήσαμε, ότι οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών επιτρέπονται σε όλους τους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους βάσει εθνικής νομοθεσίας, η οποία υπερισχύει έναντι οποιουδήποτε κανονισμού, καταστατικού κλπ.

Περιττό να προσθέσω ότι δεν ήθελαν καν να ακούσουν κι επαναλάμβαναν απλώς "όχι όχι όχι όχι...", ενώ ένας απαράδεκτος υπάλληλος, που μάλλον είχε απωθημένο να γίνει ψυχολόγος, προσπάθησε να με πείσει με άκρως ειρωνικό τρόπο, ότι επιμένω επειδή το πρόβλημα όρασής μου με κάνει να νιώθω μειονεκτικά κι πως εάν πχ μία εγκυμονούσα τρώει στο εστιατόριο, ο σκύλος μου θα της προξενήσει μία σειρά τρομακτικών προβλημάτων τα οποία ούτε ο ίδιος γνώριζε ποια θα ήταν.

Πρότειναν επίσης να καθίσουμε κάπου μόνοι μας ώστε να μην βλέπει ο κόσμος τον σκύλο γιατί, όπως είπαν "θα είχαν προβλήματα με το υγειονομικό". Παρά τις διαβεβαιώσεις μας περί εθνικής νομοθεσίας, απλώς δεν ήταν διατεθειμένοι να δεχτούν το σκύλο στο μαγαζί τους, οπότε ακούσαμε τα πιο απίθανα και γελοία επιχειρήματα που μπορεί κανείς να φανταστεί με αποκορύφωμα, ότι θα μου επέτρεπαν να καθίσω κάπου διακριτικά επειδή έχω πρόβλημα όρασης.

Φυσικά μετά από όλον αυτόν τον παραλογισμό καλέσαμε την αστυνομία και μόνο τότε με την παρέμβαση των αστυνομικών και τη διαβεβαίωσή τους, ότι μπορώ κι εγώ κι ο σκύλος-οδηγός μου να καθίσουμε όπου μας αρέσει, αποφάσισαν να συμμορφωθούν και να καταλάβουν πώς δεν έχουν επιλογή.

Υπήρξαν και μέλη του προσωπικού με άψογη συμπεριφορά από την αρχή, δυστυχώς όμως εκείνοι που μας δημιούργησαν το πρόβλημα ήταν ανένδοτοι.

Ελπίζω να κατάλαβαν τουλάχιστον ότι ο σκύλος-οδηγός μου, έχει πολύ καλύτερη και σίγουρα πιο κόσμια συμπεριφορά από τους ίδιους, όταν τον είδαν να κάθεται καθ' όλη τη διάρκεια του γεύματος δίπλα μου, χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση που θα ενοχλούσε ακόμη και τον πιο ιδιότροπο από τους πελάτες τους. Θα έλεγα πως ελπίζω ακόμη να ντρέπονται για την απαράδεκτη συμπεριφορά και τον ανύπαρκτο επαγγελματισμό τους, αλλά ο σεβασμός στα δικαιώματα των άλλων δυστυχώς δεν είναι αυτονόητος.''

1 σχόλιο:

  1. Ζω στην αυστρια στην βιενη συγκεκριμενα εδω και λιγο καιρο,οταν ηρθα ειχα τον φοβο οτι οταν μπω σε καποιο μαγαζι με το σκυλι μου θα εχω προβλημα....καμια σχεση,δεν χρειαζεται καν να ρωτησεις απλα μπαινεις με το σκυλι σου ΠΑΝΤΟΥ.. ντρεπομαι πραγματικα για την συμπεριφορα τους ..ο ελληνας τελικα δεν θα αλλαξει ποτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld