Δήμος Λιβαδειάς: Ξεκίνησε την καταγραφή και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων


Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταγραφής και φροντίδας των αδέσποτων ζώων σε μια προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος που τόσα χρόνια έχει παρατηρηθεί στην πόλη μας.

Η Δημοτική Αρχή εφαρμόζοντας την κείμενη νομοθεσία για την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων έχει προχωρήσει στις απαραίτητες συνεργασίες με ιδιώτες φιλόζωους και κτηνίατρο της πόλης μας για την παροχή των απαραίτητων υπηρεσιών που αναλυτικά είναι:
 

1. Μεταφορά και εισαγωγή των αδέσποτων ζώων σε ιδιωτικό καταφύγιο όπου αποπαρασιτώνονται.
 

2. Προώθηση τους στον συνεργαζόμενο με τον Δήμο Λεβαδέων ιδιώτη κτηνίατρο που τα εμβολιάζει, τα στειρώνει και τοποθετεί το ειδικό τσιπ εντοπισμού.
 

3. Επαναπροώθηση στο καταφύγιο ζώων, για διάστημα επτά ημερών, όπου αναρρώνουν και
 

4. Αφήνονται ελεύθερα όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Τα έξοδα της ιατροφαρμακευτικής διαδικασίας καθώς και τα έξοδα τροφής για το διάστημα που φιλοξενούνται για ανάρρωση στο ιδιόκτητο καταφύγιο, βαρύνουν το Δήμο.

Τα σκυλιά που θα αφήνονται ελεύθερα είναι πλέον υγιή και στειρωμένα και προτείνουμε στους φιλόζωους συμπολίτες μας καθώς και στους μαθητές των σχολείων να τα υιοθετούν.

Πιστεύουμε ότι η προστασία και η φροντίδα των ζώων αποτελεί δείγμα πολιτισμού της κοινωνίας μας και καλούμε τους δημότες που εντοπίζουν αδέσποτα ζώα να μην τα κακοποιούν και να ενημερώνουν το Δήμο για να προβεί σε άμεσες ενέργειες.

Ευχαριστούμε την φιλόζωο κ. Άννα Παπασωτηρίου και τον κτηνίατρο κ. Γεώργιο Γκίκα για την αμέριστη βοήθεια και προσφορά τους.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld