Μητέρα-τέρας: Κακοποιούσε τα παιδιά της και δεκάδες ζώα που έκλεβε!

 
Η κατηγορούμενη με δάκρυα στα μάτια παραδέχτηκε την Πέμπτη ότι κακοποιούσε τόσο τα παιδιά της όσο και δεκάδες ζώα! Πολλές φορές βασάνισε μέχρι θανάτου σκυλιά και γάτες μπροστά στα μάτια των μόλις 6 ετών κοριτσιών της. Οι κακοποιήσεις γινόντουσαν στο σπίτι της, το οποίο ο ίδιος της ο γιος περιγράφει ως ''στρατόπεδο συγκέντρωσης για τα ζώα''!
Η 44χρονη Sharon McDonough κρίθηκε ένοχη για κακοποίηση ζώων και γιατί έθεσε παιδιά σε κίνδυνο.

Η 44χρονη είχε έναν σκουπιδοντενεκέ γεμάτο νεκρές γάτες, τις οποίες είχε βασανίσει ενώ στην αυλή της είχε θάψει 42 σκυλιά. Μάλιστα τα έθαβε γιατί κάποια είχαν microchips και φοβόταν μήπως την ανακαλύψουν αν τα πέταγε στα σκουπίδια...

Περιγράφοντας τα βασανιστήρια που έκανε, το χειρότερο ήταν όταν έβαλε μονωτική ταινία γύρω από το στόμα μιας γάτας και την κρέμασε από τη σκάλα της κουκέτας της κόρης της μέχρι να πεθάνει...

Έχουμε γράψει πολλές φορές για την κακοποίηση ζώων και τον κίνδυνο που κρύβει για την ίδια μας την κοινωνία από όσους την διαπράττουν...Οι χιλιάδες κακοποιήσεις ζώων που έρχονται στο φως και που γίνονται στην Ελλάδα κρύβουν από πίσω ανθρώπους άρρωστους και επικίνδυνους που η πολιτεία συνεχίζει να αφήνει ατιμώρητους, ελεύθερους να πυροβολούν ζώα όσοι έχουν καραμπίνες, να σπέρνουν φόλες, να κρεμάνε κυνηγόσκυλα κ.ο.κ

Υπάρχει στενή σχέση μεταξύ των κακοποιήσεων ζώων και της οικογενειακής βίας ή άλλων εγκλημάτων. Η κακοποίηση ζώων συχνά αποτελεί δείγμα μελλοντικής πιθανής βίας προς ανθρώπους!

Σε μια μελέτη, το 71% των γυναικών που κακοποιήθηκαν, ανέφεραν ότι το ίδιο άτομο που τις κακοποίησε είχε κακοποιήσει κάποτε το κατοικίδιο τους ή απείλησε να κακοποιήσει ζώο! (Ascione, 1998) 

Σε άλλη μελέτη αναφέρεται ότι το 88% όσων κακοποιούν παιδιά, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα στο σπίτι τους.

Σε έρευνα του Johns Hopkins University από το 1994 ως το 2000, σε 11 πόλεις των ΗΠΑ, η κακοποίηση ζώων ήταν ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους δείκτες που φανέρωναν πιθανούς μελλοντικούς κακοποιούς!

Το 70% όσων είχαν κακοποιήσει ζώο, βρέθηκαν να έχουν κάνει κι άλλα εγκλήματα ενώ το 44% είχε πειράξει ανθρώπους. (Arluke, A. & Luke, C. 1997). 

Σε άλλη έρευνα, 99% (!!!) όσων  κακοποιήσαν ζώο είχαν καταδικαστεί για άλλα εηκλήματα και το 100% ανθρώπων που είχαν διαπράξει σεξουαλική δολοφονία, είχαν επίσης κακοποιήσει ζώα! Το 61,5% από αυτούς που είχαν κακοποιήσει ζώο,είχαν επιτεθεί σε άνθρώπους. (Clarke, J. P. 2002)

Το 63,3 % των κρατουμένων λόγω καταδίκης για βίαια εγκλήματα, έχουν παραδεχτεί ότι έχουν κακοποιήσει ζώα (χώρια αυτούς που δεν το παραδέχονται)(Schiff Louw Ascione, 1999).

Παράλληλα, η αστυνομία θεωρεί επίσημα ότι η κακοποίηση ζώων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθεί αν κάποιος θα διαπράξει στο μέλλον κάποια επίθεση (κυρίως σεξουαλική). 

Το ελληνικό κράτος θα έπρεπε να λάβει υπόψη σοβαρότερα τόσο την ανάγκη για τιμωρία όσων κακοποιούν ζώα αλλά και τι δείχνει αυτό για την κοινωνία μας...


adespoto.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld