Ο Δήμος Αθηναίων μελετά "καταφύγιο" αδέσποτων ζώων...


Δηλώσεις στη metro του Αντιδήμαρχου Πρασίνου, Άγγελου Αντονώπουλου

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΥΝΙΑ

 Σημαντικές πρωτοβουλίες για τα αδέσποτα ζώα αναμένεται να αναλάβει ο Δήμος Αθηναίων, μετά το τραγικό περιστατικό θανάτωση με φόλα 3 σκυλιών και 1 γάτας στο Ζάππειο, τη προηγούμενη εβδομάδα.

Σε δηλώσεις του στη metro ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου Άγγελος Αντωνόπουλος, προανήγγειλε μια σειρά απο δράσεις για το θέμα αυτό, τονίζοντας την ευαισθησία του δημαρχου της πόλης, Γιώργου Καμίνη.

"Μελετάμε τη δυνατότητα ίδρυσης καταφυγίου του Δήμου Αθηναίων για τα αδέσποτα ζώα, ενώ σχεδιάζουμε την εφαρμογή ενός προγράμματος αποστείρωσης και υιοθεσίας των ζώων αυτών", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αγγελόπουλος και καταδίκασε ως περιστατικό βιαιότητας και βαρβαρότητας τη θανάτωση των αδέσποτων ζώων στο Ζάππειο. Για το ζήτημα αυτό, ο ίδιος έκανε γνωστό οτι ο Δήμος Αθηναίων κινητοποιήθηκε άμεσα, στέλνοντας ένα νεκτό σκύλο στο τοξικολογικό εργαστήριο της Αγίας Παρασκευής, ενώ μετέβη στη περιοχή, αλλά και στον Εθνικό Κήπο κλιμάκιο της υπηρεσίας καθαριότητας, για να ερευνήσει την ύπαρξη αντικειμένων με φόλα. Παράλληλα, ο δήμος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το συμβάν. Σημειώνεται οτι την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τη προεδρία του κ. Αγγελόπουλου με τη συμμετοχή των εκπροσώπων φιλοζωικών οργανώσεων, στην οποία ανακοινώθηκε η σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, η οποία σε συνεργασία με τις φιλοζωικές θα μπορεί κατόπιν διαβούλευσης να οριστικοποιήσει και να ελέγξει το σύστημα σωστής διαχείρισης και προστασίας των αδέσποτων.

Πάντως το πρόσφατο γεγονός της θανάτωσης τεσσάρων ζώων στο κέντρο της Αθήνς προκάλεσε σοκ στη κοινότητα των φιλοζωικών οργανώσεων. Η κ, Ευγενία Ματαράγκα, υπέυθυνη επικοινωνίας του Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων, μιλώντας στη "metro" επεσήμανε οτι κάτι τέτοιοστο κέντρο της πρωτεύουσας έχει να συμβεί απο το 2003, οπότε είχαν θανατωθεί 70 γάτες και 80 σκυλιά. " Θέλουμε να ελπίζουμε οτι είναι μεμονωμένο περιστατικό ενός παρανοϊκού ανθρώπου", πρόσθεσε και κάλεσε το δήμαρχο Αθηναίων να αναλάβει πρωτοβουλίες. Η ίδια τόνισε οτι το Ελληνικό Ταμείο Μέριμνας Ζώων θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης για τη δηλητηρίαση των αδέσποτων. Απο την πλευρά του ο πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Ζωων, Δημήτρης Κατσώλης, υποστήριξε στη  "metro"  οτι τα αδέσποτα δεν προστατεύονται γιατί το θέμα έχουν αναλάβει οι δήμοι, ενώ σημείωσε οτι " έχει χαθεί το 30-40% των αδέσποτων ζώων στην Αθήνα"

Πηγή facebook.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld