Ιράν: Η κατοχή σκύλων θα αποτελεί σύντομα ΈΓΚΛΗΜΑ!

 

Χρόνια τώρα, η Ιρανική κυβέρνηση επιτρέπει σε γενικές γραμμές τα σκυλιά, εκτός από αυτά που θεωρούνται ''βρώμικα''.Βέβαια δεν θα ήταν καθόλου περίεργο να περπατάτε στον δρόμο με το σκυλί σας και η αστυνομία να σας πάρει ή ακόμα και να σκοτώσει τον σκύλο σας.Γενικά όμως, η ιδιοκτησία σκύλων στο Ιράν εγκυμονεί σχετικά λίγους κινδύνους, καθώς τα σκυλιά έχουν γίνει όλο και περισσότερο δημοφιλή από την μεσαία αστική τάξη.

Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύντομα, εάν ψηφιστεί το νομοσχέδιο που ποινικοποιεί την ιδιοκτησία σκύλων, σύμφωνα με το περιοδικό Time.

'' Τα επικίνδυνα, ανθυγιεινά και βρώμικα τετράποδα ζώα, όπως τα σκυλιά, είναι απαγορευμένα σε δημόσιους χώρους και στις δημόσιες συγκοινωνίες.Οι παραβάτες θα πληρώνουν από $100 έως $500 και το ζώο τους θα βγαίνει σε δημοπρασία'', γράφει ένα άρθρο του AFP.Οι ιδιοκτήτες των σκύλων θα έχουν 10 ημέρες για να ''ξεφορτωθούν'' το σκυλί τους.Εάν ο ιδιοκτήτης έχει ακόμα το σκυλί μετά από 10 ημέρες, η κυβέρνηση θα το βγάζει σε δημοπρασία.

Εν μέρη, η κίνηση είναι βασισμένη στις Ισλαμικές πεποιθήσεις για τα σκυλιά.Ο Muhammad δεν αγάπησε ποτέ τα σκυλιά και διέταξε να τα σκοτώσουν, ιδιαίτερα τα μαύρα.

Το νέο νομοσχέδιο βασίζεται στην αντίληψη, πως οι σκύλοι αποτελούν πηγή προβλημάτων υγείας.Επίσης η ολοένα αυξανόμενη δημοτικότητα των σκύλων ως κατοικίδια ζώα δημιουργεί, όπως λένε, ένα πολιτιστικό πρόβλημα, μια τυφλή μίμηση του χυδαίου πολιτισμού της δύσης.Το νέο νομοσχέδιο όχι μόνο θα καθιστά παράνομο το να περπατήσει κάποιος με το σκυλί του σε δημόσιους χώρους, αλλά ακόμα και η κατοχή κατοικιδίου σε διαμέρισμα, ή ακόμα και το να βάλει κάποιος το σκυλί στο αυτοκίνητό του, θα αποτελεί έγκλημα.

Το Ιράν δεν είναι ένα μέρος όπου οι άνθρωποι προσπαθούν να φτιάξουν πάρκα σκύλων ή ελπίζουν ότι τα σκυλιά θα επιτραπούν σε καφετέριες ή καταστήματα. Είναι ένα μέρος όπου προσεύχεσαι για το σκυλί σου, μην το σκοτώσει κάποιος ενώ περπατάς.

dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld