Υιοθεσία: Πάρτε... φάτσα, όχι ράτσα



Τα βάλατε κάτω, το σκεφτήκατε, το αποφασίσατε. Θέλετε ένα ζωάκι να σας κάνει παρέα τα απογεύματα στο σπίτι, μια γάτα να γουργουρίζει στα πόδια σας την ώρα που διαβάζετε, ένα σκύλο να τρέχετε μαζί του στο δρόμο, στην παραλία, στο πάρκο… σε όποιο σημείο της γειτονιάς προσφέρεται για τρέξιμο, εν πάση περιπτώσει.

Εφόσον η απόφασή σας είναι προϊόν ώριμης σκέψης –είστε δηλαδή βέβαιοι ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να αφήσετε το σκύλο ή τη γάτα σας στο δρόμο επειδή δε χωρά πια στο πρόγραμμά σας– εμείς θα σας προτείναμε να σκεφτείτε το ενδεχόμενο της υιοθεσίας ενός αδέσποτου.

Δεν εννοούμε να πάρετε το σκυλάκι που βλέπετε καθημερινά να τριγυρνά στη γειτονιά σπίτι σας –αν κι αυτό θεμιτό είναι, εφόσον είστε βέβαιοι πως δεν ανήκει σε κάποιο γείτονα και φροντίσετε από την πρώτη στιγμή όλα του τα εμβόλια και τις εξετάσεις στον κτηνίατρο– απλά να… σνομπάρετε τα pet shops και τα pedigree τους και να απευθυνθείτε σε μια φιλοζωική οργάνωση για να υιοθετήσετε ένα από τα ζωάκια που περισυλλέγουν σχεδόν καθημερινά από το δρόμο, και τα οποία χωρίς τη δική τους –και τη δική σας– βοήθεια δύσκολα θα επιβίωναν –και, σε κάθε περίπτωση, δε θα ήταν ευτυχισμένα.

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο, δε θα έχετε αποκτήσει απλά έναν πιστό φίλο, θα έχετε σώσει και μία ψυχή από τους κινδύνους των δρόμων της πόλης. Άλλωστε –το ξέρετε– οι φιλίες δεν αγοράζονται με χρήματα.  

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα σκεφτείτε να υιοθετήσετε κάποιο ζωάκι, ''αγοράστε'' ένα από το δρόμο.

Με πληροφορίες από in2life.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld