Θεσσαλονίκη: Eκστρατεία με ραδιοφωνικό σποτ για τα περιττώματα των σκύλων


 
Μια πρωτότυπη εκστρατεία ενάντια στα... περιττώματα των σκύλων έχει ξεκινήσει η ομάδα εθελοντών «Θεσσαλονίκη 2012». Στόχος είναι να πειστούν οι ιδιοκτήτες των ζώων συντροφιάς να μαζεύουν τις ακαθαρσίες με τις οποίες γεμίζουν οι ελεύθεροι κοινόχρηστοι χώροι των πόλεων, εξαιτίας της καθημερινής βόλτας των τετράποδων.

Το ζήτημα έχει ιδιαίτερη σημασία για τη δημόσια υγεία, και μάλιστα, βάσει της ισχύουσας ελληνικής νομοθεσίας για τα κατοικίδια, οι ιδιοκτήτες των ζώων έχουν υποχρέωση να φροντίζουν ώστε τα σκυλάκια τους να μην αφήνουν τίποτε πίσω τους.

Ανάλογες εκστρατείες διοργανώνονται εδώ και αρκετά χρόνια από φιλοζωικές οργανώσεις στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, με πολύ θετικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, αν ένας ιδιοκτήτης δεν μαζέψει τις ακαθαρσίες του σκύλου του, τιμωρείται με πρόστιμο 300 δολαρίων. Αυτά τα μέτρα, σε συνδυασμό με τις απαιτούμενες υποδομές, όπως είναι οι ειδικοί κάδοι για τις ακαθαρσίες, πετυχαίνουν οι πόλεις του εξωτερικού να είναι απαλλαγμένες από τις άσχημες εικόνες που συναντώνται σε δρόμους και πάρκα της Ελλάδας.

Η εκστρατεία της ομάδας «Θεσσαλονίκη 2012» θα στηριχθεί σε ραδιοφωνικό σποτ που θα καλεί τους ιδιοκτήτες να είναι εξοπλισμένοι με σακουλάκι για τις ακαθαρσίες σε κάθε βόλτα με το τετράποδό τους.
 
 
ΠΗΓΗ: Realnews

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld