70 ασυλοποιημένοι σκύλοι θα αφεθούν σύντομα στους δρόμους της Κατερίνης


Μέσα στον επόμενο μήνα ο Δήμος Κατερίνης έχει την πρόθεση να "επανεντάξει" 70 περίπου σκύλους από το κυνοκομείο Κατερίνης, στους δρόμους της πόλης και των περιχώρων, σκύλους οι οποίοι έχουν ασυλοποιηθεί περιμένοντας στειρώσεις και εμβολιασμούς ή ξεχάστηκαν από μια διαχείριση που δεν κρατούσε αρχείο και επέτρεπε στον αναρμόδιο ζωοκόμο να λειτουργεί εν λευκώ.


Τα ασυλοποιημένα ζώα έχουν ελάχιστες ελπίδες επιβίωσης στο δρόμο για ευνόητους λόγους. Όσο και αν παλέψαμε με κάθε νόμιμο μέσο να σταματήσουμε αυτή τη διαδικασία και να κερδίσουμε χρόνο προκειμένου να βρεθούν προσωρινές φιλοξενίες ή/και υιοθεσίες, δυστυχώς οι ρυθμοί εγκαταλείψεων και περιστατικών είναι τόσο αυξημένοι που τρέχουμε απλώς σε φαύλο κύκλο και από τον Άννα στον Καιάφα χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα (Από τον Σεπτέμβριο του 2012 καταφέραμε με υπεράνθρωπες προσπάθειες να μειωθεί ο αριθμός των έγκλειστων από 180 και πλέον σε 130 περίπου σήμερα).

Παρακαλούμε όσοι νομίζουν ότι μπορούν και έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν να βρεθούν προσωρινές φιλοξενίες ή/και οικογένειες να υιοθετήσουν με προωθήσεις, αφισάκια, ενημέρωση συγγενών, φίλων και γνωστών κλπ να επικοινωνήσουν inbox για να τους αποσταλούν φωτογραφίες και πληροφορίες.

Κάθε ένας μπορεί να αναλάβει από 1-2 σκύλους. Αν βοηθήσουμε όλοι θα καταφέρουμε να σώσουμε αυτές τις ζωές. Μιλάμε για 70 ζώα τα οποία θα βρεθούν στους δρόμους της Κατερίνης χωρίς να ξέρουν πως να επιβιώσουν: θα λιμοκτονήσουν, θα χτυπηθούν από ανθρώπους και αυτοκίνητα, θα δηλητηριαστούν, θα έχουν βέβαιο θάνατο.

Επικοινωνία: 6983-635-689 / 6942-909-449 (
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ - ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)

* Η μακροπρόθεσμη παραμονή σε έγκλειστο περιβάλλον έχει στερήσει από τα έγκλειστα ζώα τη δυνατότητα να αξιολογούν νέα ερεθίσματα και να ανταποκρίνονται σε νέες εμπειρίες, τους στέρησε δηλαδή το βασικό ένστικτο και την ικανότητα να μπορέσουν να επιβιώσουν χωρίς την ανθρώπινη καθοδήγηση. Η «απελευθέρωση» και η εγκατάλειψη αυτών των ζώων σε οποιεσδήποτε περιοχές στο έλεος ενός αναπόφευκτου και τρομακτικού τέλους θα ήταν εγκληματική πράξη. Επικίνδυνη για τα ίδια τα ζώα, αλλά και για τους ανθρώπους και τα ζώα στην περιοχή που θα απελευθερωθούν. Θεωρείται απίθανο αυτοί οι σκύλοι να καταφέρουν να επιβιώσουν, και το πιθανότερο είναι να δημιουργηθεί σωρός προβλημάτων σε οποιαδήποτε περιοχή απελευθερωθούν.*

 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld