Ξάνθη: Επτά παιδιά πήγαν από σπίτι σε σπίτι και συγκέντρωσαν 116 ευρώ για τα αδέσποτα!


«Το μέλλον και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο είναι τα παιδιά»


Η χιλιοειπωμένη αυτή φράση έρχεται στο μυαλό μας κάθε φορά που τα παιδιά με τις πράξεις τους μας κάνουν όχι μόνο να νιώθουμε υπερήφανοι, αλλά και να αναθεωρήσουμε τη δική μας συμπεριφορά και στάση ζωής απέναντι σε ότι συμβαίνει γύρω μας. 


Αφορμή λοιπόν είναι ένα γεγονός που συνέβη πριν από μερικές ημέρες σε μια γειτονιά της πόλης μας όπου μια παρέα εφτά μικρών παιδιών 7-12 ετών αποφάσισε ότι ανάμεσα στις ώρες που αφιέρωναν για τα παιχνίδια τους, υπήρχε χρόνος να κάνουν μια πράξη διαφορετική, ξεχωριστή και πολύ ανθρώπινη για τ’ αδέσποτα της γειτονιάς τους που ούτως ή άλλως φρόντιζαν. 

Πιστεύοντας ότι αυτά που ήδη έκαναν δεν ήταν αρκετά για τις ψυχές αυτές που τις περισσότερες φορές ταλαιπωρούνται και υποφέρουν από την εγκατάλειψη και την ανευθυνότητα των μεγάλων, συγκέντρωσαν μερικά από τα παιχνίδια τους που είτε δεν χρειάζονταν, είτε είχαν βαρεθεί και τα πούλησαν στη γειτονιά τους. Έτσι απλά! 

Πήγαν λοιπόν από σπίτι σε σπίτι και κατάφεραν σε μία μόνο ημέρα να συγκεντρώσουν το ποσό των 116,00 ευρώ που επαρκούσε για τη στείρωση και τον εμβολιασμό δύο αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τον όμιλο. 

Αξίζουν λοιπόν συγχαρητήρια απ’ όλους μας και ιδιαίτερα από τον ΦΟΞ στους μαθητές του 18ου Δημοτικού σχολείου της Κυψέλης και του 1ου Γυμνασίου, στους δασκάλους τους και φυσικά στους γονείς των μικρών αυτών παιδιών που τους μαθαίνουν από τώρα να γίνονται υπεύθυνα και σκεπτόμενα άτομα. 

Αυτή η πρωτοβουλία ας είναι η αρχή για πολλές άλλες που θα ακολουθήσουν στο μέλλον όχι μόνο από τα παιδιά αλλά και από τους μεγαλύτερους. Ανάλογες πράξεις θα έχουν πάντα την αμέριστη συμπαράσταση αλλά και την προβολή από τον ΦΟΞ. Ελπίζουμε ότι τα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορούμε στους δρόμους, στις πλατείες, στις γειτονιές μας, βλέποντας όσο το δυνατόν λιγότερα αδέσποτα ζώα γιατί τόσο εμείς όσο κι αυτά αξίζουν μια καλύτερη ζωή!

Από την Βίκυ Χατζηιωαννίδου (μέλος Φ.Ο.Ξ.)


2 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ!!! ΕΥΓΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτι παρόμοιο είχα κάνει και εγώ πέρυσι με κάποιους φίλους μου. Και θα επαναλάβουμε φέτος. ΣΥΧΓΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld