Αφιερωμένο σε όλους τους "Γιάννηδες" που μπορούν ν' αγαπήσουν πραγματικά..




γράφει η Vera Andrikopoulou

Το ''άθλημα '' της φιλοζωίας έχει πολλές πίκρες. Πίκρες που προέρχονται κυρίως από ανθρώπους. Έρχεται όμως μια χαρά τόσο δυνατή, που σε κάνει να ξεχάσεις όλες τις πίκρες και σου δίνει κουράγιο να συνεχίσεις.


Μια τέτοια χαρά μου έδωσε πρόσφατα ο Γιάννης. Ο Γιάννης που υιοθέτησε τον Φιντέλ από το ΔΙ.ΚΕ.ΠΑ.Ζ..'Ενα σκύλο ενός έτους,που ήταν αδέσποτος και μπήκε στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΑ.Ζ μετά από τραυματισμό του από αυτοκίνητο. Ζούσε σε κλουβί τους τελευταίους 5 μήνες της ζωής του. Ύστερα από μια αποτυχημένη υιοθεσία,όπου επεστραφη μέσα σε 5 ημέρες γιατί ήταν "ζωηρός",ο Φιντέλ παρέμενε στα ''αζήτητα''.

Ο Γιάννης λοιπόν ''ερωτεύθηκε'' τον Φιντέλ από την πρώτη στιγμή που τον είδε.Δεν έχουν όμως όλοι οι έρωτες εύκολη πορεία......Ο Φιντελάκος είναι τρυφερός, χαδιάρης,παιχνιδιάρης αλλά είναι και πολύ,πολύ ζωηρός,έχει τάσεις φυγής,γίνεται πραγματικό πρόβλημα όταν μένει μόνος του έστω και για λίγο και μπορεί να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο του ''σκύλου καταστροφέα". Η ζωή του μέχρι τώρα δεν του άφησε περιθώρια ν' αναπτύξει καλύτερη συμπεριφορά......


Περίμενα να επιστραφεί στο ΔΙ.ΚΕ.ΠΑ.Ζ. σε λιγότερο από μια εβδομάδα.Ευτυχώς διαψεύστηκα!!!!!!!!!! Ο Γιάννης το παλεύει,έστω κι αν υποχρεώνεται για χάρη του Φιντέλ να φύγει από το σπίτι που νοικιάζει, έστω κι αν δεν κοιμάται ήσυχος τα βράδια, έστω κι αν πρέπει όταν γυρίζει κουρασμένος από τη δουλειά να έρχεται αντιμέτωπος μ' ένα σπίτι διαλυμένο. Το παλεύει γιατί όπως μου είπε δεν μπορεί να τον γυρίσει πίσω σ' ένα κλουβί, γιατί δεν μπορεί ν' αποχωριστεί ''τέτοια μούρη'',γιατί ξέρει οτι θα είναι σχεδόν αδύνατο να υιοθετηθεί από κάποιον άλλον. Το παλεύει γιατί απλά τον αγάπησε!!


Στον αντίποδα λοιπόν αυτών που παρατάνε κουτάβια και γατάκια μέσα σε σακούλες σκουπιδιών στους κάδους, υπάρχουν κάποιοι Γιάννηδες, λίγοι δε λέω (αλλά εμένα μου φτάνουν) που μπορούν ν' αγαπήσουν πραγματικά.

Γιάννη, ο Φιντέλ, εγώ, η Στάσα, ο Δημήτρης σ' ευχαριστούμε με όλη την καρδιά μας!!! Όχι μόνο γιατί φροντίζεις τον Φιντέλ αλλά κυρίως γιατί φρόντισες τις ψυχές μας!



1 σχόλιο:

  1. Τον αγάπησε. Τα μπράβο και τα εύγε δεν του λένε τίποτε. Αγάπησε τον φιλαράκο του και δεν θα τον αποχωριστεί. Καρδιά έχει, και φαίνεται. Γειά σου Γιάννη, να σου ζήσει το αγοράκι σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld