Διαβάστε την ιστορία της τρίποδης Μάτυ που δίνει μαθήματα γενναιότητας και δίψας για ζωή


Η ιστορία της όμορφης Maty θυμίζει κατά πολύ ιστορία ανθρώπου. 

Όταν ήταν μόλις τριών μηνών τα αφεντικά της την εγκατέλειψαν έξω απο ένα μοτέλ και στην συνέχεια την πήρε υπό την προστασία της το Humane Society στο κεντρικό Όρεγκον. Όταν επρόκειτο να την φροντίσει ένας οίκος ευγηρίας, η μικρή Maty μολύνθηκε τόσο σοβαρά που παραλίγο να μην τα καταφέρει και να μην κρατηθεί στην ζωή. 


Η 47χρονη Lynne Ouchida που συνεργάζεται με τον συγκεκριμένο οίκο ευγηρίας ήταν απαισιόδοξη για την κατάληξη της μικρής σκυλίτσας, οι χειρουργοί όμως κατάφεραν να σώσουν την Maty αναγκάστηκαν όμως να της ακρωτηριάσουν το πίσω της πόδι. 


Απο εκείνη την μέρα, η κυρία Ouchida κράτησε την Maty και συνέχισε να δουλεύει στον οίκο ως θεραπευτής κατοικιδίων και ως κυνικός πρεσβευτής του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Humane Society. Για να κρατήσει μάλιστα την μικρή Maty σε καλή φυσική κατάσταση, άρχισε να την παίρνει σε μαθήματα ευκινησίας. 

Μια μέρα κυνηγόντας το φρίσμπι που πέταξε στον αέρα ένα ζευγάρι, εκείνη ενστικτωσώς πήδηξε στον αέρα να το πιάσει σαν να ήταν ένα φυσιολογικό τετράποδο. 


"Λέμε στους επισκέπτες να της φέρονται σαν να είναι ένα φυσιολογικό τετράποδο σκυλάκι. Ο καθένας αξίζει την ευκαιρία στην ζωή, να αναδείξει τις δυνατότητές του".

Η πανέμορφη Maty αναδείχτηκε νικήτρια στον διαγωνισμό Skyhoundz World Canine Disc Champion και συνεχίζει να δίνει μαθήματα ζωής και αποφασιστικότητας. 


Πηγή: lifo.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld