Ικαρία: 4μηνη φυλάκιση με αναστολή για κακοποίηση και εγκατάλειψη σκύλου


Τον Μάιο του 2011, μέλη φιλοζωικού σωματείου που κλήθηκαν να ερευνήσουν την υπόθεση ενός σκύλου, ανακάλυψαν σοκαρισμένοι ένα μικρού μεγέθους μαύρο θηλυκό σκυλάκι, ηλικίας περίπου 7 ετών, να κείτεται σε ένα μονοπάτι, ανίκανο να σταθεί στα πίσω πόδια του, όλο του το σώμα σκεπασμένο με τσιμπούρια, ενώ παράλληλα υπέφερε από μια μεγάλη ανοιχτή πληγή στα πλευρά της. 



Με τη βοήθεια της αστυνομίας και των κρατικών κτηνιάτρων, ο ιδιοκτήτης εντοπίστηκε και παραιτήθηκε της ιδιοκτησίας του σκύλου και τον παρέδωσε στα μέλη του σωματείου για να κάνουν «ό, τι θέλουν με τον σκύλο».

Η σκυλίτσα μεταφέρθηκε στην Αθήνα όπου εξετάστηκε από ειδικό ορθοπεδικό κτηνίατρο, της έγιναν ακτινογραφίες και αιματολογικές εξετάσεις. Οι ακτινογραφίες έδειξαν κάταγμα στη λεκάνη, καθώς και πολλαπλά κατάγματα στην αριστερή κνήμη και στο δεξί μηριαίο οστό. Μπήκαν λάμες και βίδες στο μηριαίο οστό και την κνήμη της και χρειάστηκε να παραμείνει μια εβδομάδα στην κτηνιατρική κλινική για ανάρρωση.

Η υπόθεση τελικά, εκδικάστηκε τη Δευτέρα 17 Ιουλίου στην Ικαρία. Ο πρώην ιδιοκτήτης, ο οποίος είχε αμελήσει να πάει το σκύλο για κτηνιατρική φροντίδα, τελικά, βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης και καταδικάστηκε σε 4μηνη φυλάκιση με αναστολή ενώ υποχρεώθηκε να πληρώσει τα έξοδα δικαστηρίου. 


Η Carol McBeth, υπεύθυνη για τη διερεύνηση των συνθηκών σχετικά με τα «βαρελόσκυλα» στην Ικαρία, δήλωσε πως ήταν ικανοποιημένη με την έκβαση της υπόθεσης αυτής. Τέτοιου είδους αμέλεια και βασανισμός ενός ζώου είναι μη αποδεκτά και οι ιδιοκτήτες πρέπει να μάθουν πως τα ζώα είναι συναισθανόμενα όντα και όχι απλά εργαλεία. Επιπλέον, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στην οργάνωση «Dogs Trust» αλλά και την Πανελλήνια Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία (ΠΦΟ) για την υποστήριξή τους στην υπόθεση.
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld