Καλαμπάκα: 14 δηλητηριασμένα ζώα βρέθηκαν από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ - Ρίχνουν φόλες και μέσα στην πόλη


Συνεχίζεται στην περιοχή Καλαμπάκας το φαινόμενο της θανάτωσης ποιμενικών σκύλων το οποίο εξελίσσεται σε μάστιγα για τους κτηνοτρόφους .


Σοκαριστικά ήταν τα αποτελέσματα της επίσκεψης της Ευρωπαϊκής ομάδας σκύλων για τον εντοπισμό δηλητηριασμένων δολωμάτων στις περιοχές Natura 2000, Αντιχάσια Όρη – Μετέωρα και Κόζιακας που συντόνισε ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.



Η ομάδα που αποτελούνταν από 2 οδηγούς και 4 εκπαιδευμένους σκύλους, επισκέφθηκε χωριά και κυνηγητικές περιοχές και προσπαθεί να τις καθαρίσει από φόλες και δηλητήρια. Συνολικά βρήκε 14 δηλητηριασμένα ζώα και υπολείμματα από δολώματα!


Και τώρα μέσα στην Πόλη

Μέχρι τώρα το φαινόμενο των δηλητηριάσεων με δολώματα αφορούσε ποιμενικούς σκύλους και δη σε κτηνοτροφικές περιοχές του Δήμου. Τώρα πλέον τα πράγματα αλλάζουν και γίνονται ακόμη πιο σοβαρά αφού οι δηλητηριάσεις έφθασαν και μέσα στην πόλη.


Ειδοποιηθήκαμε σήμερα το πρωϊ να μεταβούμε στην περιοχή του Μουσείου Καλαμπάκας όπου χαροπάλευαν δύο σκυλάκια που όλα δείχνουν είχαν φάει δηλητηριασμένα δολώματα. Πήγαμε στον χώρο όπου επιβεβαιώσαμε το γεγονός και αμέσως ειδοποιήθηκε Κτηνίατρος όπου προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στα ζώα. Δυστυχώς όμως για το ένα εκ των δύο σκυλιών ήταν πλέον αργά αφού είχε εκπνεύσει. Παρέλαβε το δεύτερο και το μετέφερε στο ιατρείο της όπου το διασωλήνωσε και προσπαθεί να το σώσει.



Είναι κρίμα και βάρβαρο εμείς οι άνθρωποι να συμπεριφερόμαστε κατ' αυτόν τον τρόπο σε αθώα και ανύποπτα πλάσματα που δεν φταίνε σε τίποτα. Αν υπάρχουν πολλά αδέσποτα στην Καλαμπάκα πάλι εμεί φταίμε που παίρνουμε ένα ζώο και όταν το βαρεθούμε το αμολάμε στον δρόμο.

Καλό είναι πως αν κάποιος ή κάποιοι παρατήρησαν τυχών ύποπτη κίνηση για το πώς δηλητηριάστηκαν τα σκυλάκια να μεταφέρει τις πληροφορίες αυτές στην Αστυνομία ώστε να συλληφθούν οι δράστες και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld