Συγκλονιστική μαρτυρία Δανής τουρίστριας που έσωσε κουτάβι από αθίγγανους επαίτες στην Ρόδο




Όπως δημοσιεύσαμε χθες στο dogw0rld.blogspot.gr έπειτα από αίτηση προς την εισαγγελία Ρόδου ξεκινά η διαδικασία του αυτόφωρου για τις κακοποιήσεις κουταβιών από τσιγγάνους επαίτες στην πόλη της Ρόδου. Τα δύο σωματεία, Τυχερές Πατούσες και Αδέσποτη Παρέα, απευθύνουν έκκληση συνεργασίας στους κατοίκους του νησιού προκειμένου να πετύχουν την αφαίρεση των κουταβιών.

Συγκλονιστική ωστόσο είναι η μαρτυρία μιας γυναίκας, που εστάλη στο σωματείο Paws & Claws, η οποία κατάφερε να σώσει από τα χέρια ανήλικων αθίγγανων ένα κουτάβι στο νησί της Ρόδου. Το dogw0rld.blogspot.gr μετέφρασε στα ελληνικά την μαρτυρία της γυναίκας και σας την παρουσιάζει:



''Είδα αυτό το μικρό κουτάβι και απλά ήξερα ότι έπρεπε να το σώσω από βέβαιο θάνατο. Ευτυχώς μια υπέροχη οικογένεια από την Δανία ήταν παρούσα στο περιστατικό και αποφάσισαν να το υιοθετήσουν. Προσέφεραν στο αγόρι 50€ αλλά αυτό ήθελε 100! 

Προσπάθησα να διαπραγματευτώ με το αγόρι, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Έτσι πήρα το κουτάβι κι άρχισα να τρέχω μακρυά μαζί με την Danish Hanne, τον γιο και την κόρη της δίπλα μου, που προσπαθούσαν να κρατήσουν το αγόρι, την αδελφή του καθώς κι άλλο ένα μικρότερο αγόρι, μακρυά από εμένα.

Σύντομα ήμασταν περικυκλωμένοι και έπρεπε να τρέξουμε σε ένα κατάστημα προκειμένου να ζητήσουμε βοήθεια και εάν μπορούσαν να καλέσουν την αστυνομία. Όλη την ώρα αγωνιζόμουν για να κρατήσω το κουτάβι! Ένας από τους νεαρούς επαίτες προσπάθησε να σχίσει το χέρι μου, αλλά ευτυχώς ο καταστηματάρχης κατάφερε να τους βγάλει έξω και κλείδωσε γρήγορα την πόρτα!

Καθίσαμε εκεί για λίγο, περιμένοντας τα παιδιά να φύγουν και να ηρεμήσω λίγο. Φυσικά η αστυνομία δεν θα μπορούσε να νοιαστεί λιγότερο.. Μετά από περίπου μια ώρα φύγαμε από το μαγαζί και πήγαμε στο σπίτι μου για να δώσουμε λίγο νερό στο κουτάβι και να συζητήσουμε για το τι θα κάνουμε στη συνέχεια. 



Ήταν τόσο διψασμένο και προφανώς ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών, για αυτό δεν μπορούσε να περπατήσει. Στη συνέχεια σπεύσαμε να βρούμε κτηνίατρο για να ελέγξει την υγεία του κουταβιού και να δει αν υπήρχε τρόπος να μεταφερθεί αυτό το μικρό κουτάβι στη Δανία μαζί με τη νέα αγαπημένη του οικογένεια.  



Η κτηνίατρος ήταν φανταστική! Ενυδάτωσε το σωματάκι του κουταβιού και του έδωσε βιταμίνες. Έτσι το κοριτσάκι που ονομάστηκε «Gipsy» από την νέα του οικογένεια θα ταξιδέψει σύντομα για την Δανία!





Είχαμε όλα δάκρυα στα μάτια μας..Τι μεγάλη ζωή περίμενε αυτό το μικρό κουτάβι, αντί να χρησιμοποιηθεί από μικρούς ζητιάνους, προκειμένου να κερδίσουν περισσότερα χρήματα και να πεθάνει με αγωνία.  



Πότε και πώς αυτού του είδους η κακοποίηση ζώων θα σταματήσει; Θα κλέβω τα κουτάβια τους κάθε μέρα, εάν πρέπει να το κάνω, αλλά χρειάζομαι ανθρώπους μαζί μου για να με υποστηρίξουν και να με βοηθήσουν.

Iben. "

3 σχόλια:

  1. Μα είναι ΤΟΣΟ μωρό...έλεος... Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Ανθρώπους που έσωσαν την Gipsy!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΥ ,ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Προσωπικά δεν μου κάνει καθόλου εντύπωση..Στα παιδιά τους δεν δίνουν σημασία και τα καταδικάζουν στην ζητιανιά,στην κλεψιά και σε πάση φύσεως παρανομία..στο σκύλο θα κολλήσουν?..Τα αποτελέσματα της έλλειψης παιδείας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld