Καβάλα: Πέθαναν σκυλιά από τις τοξίνες των πλαστικών


Αυτό το θλιβερό θέαμα αντίκρισε την Παραμονή των Χριστουγέννων η Φωτεινή Μ. που ζει στην πόλη της Καβάλας. Όπως αναφέρει, στις 27-12 πήγε,  όπως κάθε μέρα, στο σκουπιδότοπο, για να σιτίσει και να φροντίσει τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν εκεί. Τις τελευταίες μέρες, είχε προσέξει πως τα ζώα ήταν περίεργα. Πολλά από αυτά είχαν τσίμπλες, δεν άνοιγαν τα μάτια τους και είχαν δυσκολία στην αναπνοή. Κάποια άλλα δεν πήγαιναν καν για το καθιερωμένο φαγητό. 



Η Φωτεινή Μ. κατάφερε να παράσχει τις πρώτες βοήθειες σε κάποια από αυτά, όμως μερικά σκυλιά ήταν φοβικά με αποτέλεσμα να αφεθούν στην μοίρα τους. Όταν άκουσε κάποιο σκυλί να κλαίει, έσπευσε να το αναζητήσει και τότε βρέθηκε αντιμέτωπη με αυτό το οικτρό θέαμα.  



Ένας τεράστιος καλοκάγαθος γίγαντας, που επιβίωσε εκεί πάνω πάνω από 5 χρόνια, από τους πρώτους που ερχόταν καθημερινά κείτονταν νεκρός. Δίπλα άλλο ένα σκυλί νεκρό. Πιο πέρα νεκρά κουτάβια. Η μάνα παρέμενε δίπλα στα νεκρά της παιδιά να τα προσέχει.







Τα ζώα, όπως αναφέρει η Φωτεινή Μ. δηλητηριάστηκαν από τις τοξίνες που βγάζουν τα πλαστικά, τα οποία καίγονται ακόμη από τη φωτιά που άρχισε πριν 10 μέρες κι δεν έσβησε. Τόννοι πλαστικού κάηκαν, με αποτέλεσμα τα ζώα να αναπνέουν μόνο δηλητήρια.

Για μια ακόμη φορά αυτές οι ψυχές έγιναν θύματα της ανθρώπινης ανικανότητας και αδιαφορίας..




6 σχόλια:

  1. Παρακαλώ αν μπορείτε να μας πείτε σε ποιο σκουπιδότοπο της περιοχής αναφέρεστε. Αναφέρεστε στον σκουπιδότοπο της Ελευθερούπολης στο όρος Σύμβολο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκεται 15 χ.μ.από τη πόλη της Καβάλας. Η ακριβής τοποθεσία δεν δημοσιεύεται για λόγους ασφαλείας των εναπομείναντων ζώων.

      Διαγραφή
  2. Με συγχωρείτε, είναι τυχαίο που μόνο τα σκυλάκια δεν κατάφεραν να αντέξουν τις τοξίνες αυτές? Μήπως μπήκε ανθρώπινο χέρι εδώ, ή καλύτερα απάνθρωπο χέρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ για την κατατοπιστική απάντηση. Συνεχίστε την καλή σας και αξιέπαινη δουλειά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΟΛΟΦΟΝΗ ΑΛΛΑ ΞΕΡΟ ΤΑ ΠΡΟΣΟΠΙΚΙΚΑ ΔΕ1Κ2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειναι στον γνωστο Σκουπιδοτοπο που ο Δημος πλεον δεν τον ονομαζει σκουπιδοτοπο.Εκει ολοι οι καλοι ανθρωποι και δημοτικοι φορεις αφηνουν τα σκυλια τους νομιζοντας οτι επειδη ειναι σκουπιδοτοπος αυτα θα βρισκουν τροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld