Ιωάννινα: Διώκονται επειδή έχουν σκύλους στο σπίτι τους!




Σύμφωνα με την Αμφιτρίτη, φιλόζωη εθελόντρια των Ιωαννίνων, μια απίστευτη υπόθεση εξελίσσεται στην περιοχή, αφού ιδιοκτήτες σκύλων σύρονται στα δικαστήρια, επειδή διατηρούν σκύλους στο σπίτι τους!

Συγκεκριμένα η εξωφρενική δικαστική υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων, εκδικάστηκε τις προηγούμενες ημέρες στα Ιωάννινα, όπου πολίτης σύρει στα δικαστήρια οικογένεια που είναι κηδεμόνας δύο σκύλων και απαιτεί 1.000 ευρώ και ένα μήνα φυλάκιση για κάθε φορά που γαβγίζουν τα σκυλιά που έχουν στην αυλή του σπιτιού τους!!!

Οι μηνυτές όπως αναφέρεται και στο ρεπορτάζ του κου Τσαντίκου της τοπικής εφημερίδας "Ηπειρωτικός Αγών", ουσιαστικά ζητούν από τους κηδεμόνες των σκύλων να απομακρύνουν τα ζώα από το ίδιο τους το σπίτι, αλλιώς, ζητάνε από το δικαστήριο να τους επιτρέψει να τα απομακρύνουν οι ίδιοι!


Οι κηδεμόνες των σκύλων, αρνούνται κατηγορηματικά ότι τα σκυλιά ενοχλούν τους γείτονες και τονίζουν ότι δεν έχουν παράπονα από άλλους ανθρώπους της γειτονιάς. Μάλιστα, επικαλούνται μαρτυρίες γειτόνων ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και δηλώνουν σε όλους τους τόνους ότι επιπλέον, η αυλή του σπιτιού είναι καλά προφυλαγμένη ώστε να μην «προκαλούνται» τα σκυλιά που είναι φύλακες. 


Στη πρώτη μέρα της δίκης, κλήθηκαν μάρτυρες κατηγορίας που… δεν διαμένουν στη γειτονιά μόνιμα, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις στο περιθώριο της δίκης. 


Στη συγκέντρωση έξω από το δικαστήριο πήραν μέρος και τα… σκυλιά, τα οποία πάντως ήταν φιλικότατα και δεν γάβγισαν σε κανένα…Η δίκη στο πταισματοδικείο, θα συνεχιστεί.

Όπως αναφέρει η
Αμφιτρίτη, φιλόζωοι ευαισθητοποιημένοι πολίτες των Ιωαννίνων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ιωαννίνων, δηλώντας την αλληλεγγύη τους στους κηδεμόνες των ζώων καθώς και την αντίθεσή τους στις αναίτιες διώξεις που υφίστανται οι φιλόζωοι για τα δεσποζόμενα ζώα που διατηρούν στις οικίες τους, αλλά και για τις διώξεις και επιθέσεις που υφίστανται όσοι πολίτες αγαπούν και νομίμως φροντίζουν τα αδέσποτα της περιοχής των Ιωαννίνων.

Είναι πραγματικά πρωτοφανές το γεγονός, εν έτη 2014, πολίτες να διώκονται και να σύρονται στα δικαστήρια, επειδή διατηρούν ζώα στα σπίτια τους.!


Επιπλέον στην περιοχή των Ιωαννίνων φιλόζωοι πολίτες δηλώνουν ότι κατά καιρούς έχουν δεχθεί αναίτιες επιθέσεις επειδή αγαπούν και νομίμως φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα, καθώς και ότι γίνονται μάρτυρες και αποτρέπουν αναίτιες επιθέσεων ζωοφοβικών ανθρώπων προς τα αδέσποτα ζώα της περιοχής, τα οποία δεν φταίνε σε τίποτα που εγκαταλείφθηκαν από τους συμπολίτες τους στο δρόμο!

Αυτού του είδους οι διώξεις εναντίον κηδεμόνων, δεσποζόμενων ζώων αλλά και επιθέσεις εναντίον αδέσποτων ζώων, συνήθως προέρχονται από ζωοφοβικούς ανθρώπους, που δεν σέβονται το δικαίωμα στη ζωή και ύπαρξη και των άλλων έμβιων όντων και δυστυχώς αποκαλύπτει την ένδεια, την έλλειψη φιλοζωικής παιδείας και την κατωτερότητα του ανθρώπινου είδους, έναντι των ζώων και συγκεκριμένα του πιο πιστού φίλου του ανθρώπου που είναι ο σκύλος! 

6 σχόλια:

  1. απλα τσαπα τους ταλαιπορουνε κατα τα αλλα θα το χασουν το δικαστηριο,θελει και ενα 1000 για καθε γαυγισμα, βρε τι σκεφτετε ο κοσμοσ για να οικονομησει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ αμα παρει η οικογενεια κ γατες?¨η κοτες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΑΛΛΟΝ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΓΚΟΜΕΝΙΚΑ,ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ 'Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΣΠΟΥΝ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ!! ΤΙ ΑΛΛΟ Θ'ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΒΛΑΒΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΚΟΗ.ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΧΘΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΘΟΡΥΒΟ ΝΑ ΖΗΤΗΘΕΙ ΜΕΣΩ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΘΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΨΥΧΙΚΗ ΝΟΣΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ,ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΕ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΖΩ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ Κ ΑΝΤΙ-ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΠΟΛΗ.ΔΕΝ ΣΕ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΙ Σ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΟ Σ ΝΑ ΒΓΕΙΣ 2-3 ΠΕΡΙΕΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΒΙΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτοί αρμενίζουν στραβά και λένε ότι η βάρκα είναι στραβή....μην τους δίνεται σημασία :::))) !!!

      Διαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld