Έρευνα: Η έλλειψη παιχνιδιού προκαλεί ανησυχία κι επιθετικότητα στα σκυλιά

 
Τα σκυλιά μπορεί να θεωρούνται ως ο «καλύτερος φίλος» του ανθρώπου, ωστόσο παρότι μπορούν να προσφέρουν απλόχερα την αγάπη και την αφοσίωσή τους στα αφεντικά τους, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχουν κι αυτά τις δικές τους ανάγκες: άσκηση και παιχνίδι.
 
Ειδικοί αναφέρουν ότι η έλλειψη παιχνιδιού προκαλεί ανησυχία κι επιθετικότητα στα σκυλιά.
 
Σύμφωνα με  έρευνα που έγινε σε 4.000 ιδιοκτήτες σκύλων, διαπιστώθηκε μια σαφής σύνδεση ανάμεσα στον περιορισμένο χρόνο παιχνιδιού και τα προβλήματα συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα νευρικότητα όταν τα σκυλιά μένουν μόνα στο σπίτι, ανυπακοή και επιθετικότητα απέναντι σε άλλα ζώα.
 
Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ επισημαίνουν, ωστόσο, ότι δε μπορούν να είναι σίγουροι ότι η έλλειψη ψυχαγωγίας ευθύνεται άμεσα γι’ αυτή τη συμπεριφορά, όμως τονίζουν ότι τα παιχνίδια παρέχουν ευκαιρίες για ζωτικής σημασίας πνευματική διέγερση και άσκηση.
 
Η έρευνα που επικαλείται η MailOnline σε δημοσίευμά της έδειξε, ότι μόλις ένας στους πέντε ιδιοκτήτες σκύλων αφιερώνουν χρόνο για παιχνίδι στο κατοικίδιό τους έξι φορές την ημέρα. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι παίζουν δύο ή τρεις φορές την ημέρα, ενώ ένα 10% ασχολείται μόνο μία φορά την ημέρα με τη διασκέδαση του κατοικίδιού του.
 
Η ερευνήτρια Emily Blackwell, που διεξήγαγε τη μελέτη, ανέφερε ότι μερικά από τα αγαπημένα παιχνίδια που προτιμούν τα σκυλιά είναι η «πάλη», το κυνηγητό, το να τραβάνε τα παιχνίδια τους και το κλασικό… «μου πετάς τη μπάλα και τρέχω να στη φέρω πίσω».
 

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld