Στειρώθηκαν 129 αδέσποτα ζώα στο Δήμο Ν. Προποντίδας


Συνολικά 129 αδέσποτα ζωάκια στειρώθηκαν από την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, από το Δήμο Ν. Προποντίδας.


Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος αναφέρει: 

Ο Δήμος μας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προκειμένου να μπορέσει να διαχειριστεί κατά το δυνατόν καλύτερα και πάντα στο πλαίσιο του νόμου, το θέμα των αδέσποτων ζώων, έχει προχωρήσει σε σύμβαση με αδειοδοτούμενο καταφυγίου για την προσωρινή φροντίδα των αδέσποτων ζώων καθώς και στη σύμβαση με ιδιώτη κτηνίατρο.


Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιούμε πραγματοποιήθηκαν στειρώσεις σε αδέσποτα ζώα του Δήμου μας από την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου μέχρι και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου. Οι στειρώσεις έγιναν στο κτηνιατρείο του κ. Πανώρια Αλέξανδρου στις Καλύβες Χαλκιδικής με τη συνδρομή εθελοντών φιλόζωων του Δήμου μας, τους οποίους και ευχαριστώ θερμά,  της Φιλοζωικής Ορειβατικής και Οικολογικής Ένωσης Χαλκιδικής και κτηνιάτρου από το εξωτερικό με νόμιμη άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στη χώρα μας.



Στο πλαίσιο αυτό στειρώθηκαν συνολικά 129 ζώα (94 σκυλιά και 35 γάτες) τα περισσότερα από τα οποία ήταν θηλυκά (56 σκυλιά και 27 γάτες). Παράλληλα τα ζώα εξετάζονταν για διάφορες ασθένειες (όπως η λεϊσμάνια), τους δινόταν η κατάλληλη θεραπεία, καθαρίζονταν τυχόν πληγές τους, γινόταν αποπαρασίτωση, εμβολιάζονταν και στο τέλος έμπαινε microchip για να είναι εφικτή στο εξής η παρακολούθησή τους, καθώς τα ζώα αυτά βάσει νόμου πρέπει να επιστρέφονται στο περιβάλλον από όπου προέρχονται. Παράλληλα δημιουργήθηκε και μητρώο αδέσποτων ζώων.



Ο Δήμος μας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σταθερά και με συνέπεια στην υλοποίηση του προγράμματος στειρώσεων κάτι το οποίο και θα περιορίσει το πρόβλημα που δημιουργείται. Η χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων (φόλες) πέρα από το ότι είναι παράνομη ενέργεια δεν αποτελεί λύση και δεν βοήθησε χρόνια τώρα στη μείωση του πληθυσμού των αδεσπότων και ούτε φυσικά έλυσε το πρόβλημα. Για να μπορέσει όμως, το πρόγραμμα που εφαρμόζει ο Δήμος μας, να στεφθεί με επιτυχία ζητάμε την συνδρομή όλων των ευαισθητοποιημένων πολιτών και ιδιαίτερα των φιλόζωων καθώς η συνεργασία όλων μας θα φέρει πιο άμεσα αποτελέσματα στο θέμα της ορθής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων.



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld