Κακοποίησε φριχτά σκυλί και καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και τσουχτερό πρόστιμο!


Εκδικάστηκε σήμερα στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου Κρήτης η υπόθεση της κακοποίησης ενός σκύλου που έλαβε χώρα στο Γάζι στις 30 Μαίου του 2013.

Σύμφωνα με την Καλλιόπη Μαραβελάκη, δικηγόρος και μέλος του σωματείου «Ζωόφιλη Δράση», ο δράστης καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση και 5.000 ευρώ χρηματική ποινή, η οποία κατά την καταβολή του ποσού στην εφορία αυξάνεται σύμφωνα με τον νόμο κατά 110% , κάτι που σημαίνει πως ο δράστης θα καταβάλλει συνολικά για την ενεργητική κακοποίηση του ζώου 10.500 ευρώ.

Ο ιδιοκτήτης του μικρόσωμου ζώου το οποίο ήταν μόλις 9 μηνών, είχε αφήσει υπεύθυνο μέσα στο αγρόκτημά του τον δράστη με σκοπό να του προσέχει τα ζώα του, μέσα στα οποία ήταν και ο σκύλος. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο ''φύλακας'' του ζώου - δράστης, '' προέβη σε πράξεις βίας κατ΄ αυτού και σε βάναυση μεταχείρισή του, χτυπώντας το σε όλο το σώμα, πετώντας το σε μια ελιά, κλωτσώντας το και πλήττοντάς το με μια τσουγκράνα και βάζοντάς το στη συνέχει μέσα σε βαρέλι, όπου συνέχισε να το χτυπάει και εν τέλει το άφησε εντός του αγροκτήματος πληγωμένο και δεμένο με συρματόσκοινο ''.


Το περιστατικό έγινε γνωστό από τα ουρλιαχτά του σκύλου που σήκωσαν στο πόδι όλη την γειτονιά και έκαναν παιδάκια που είδαν το συμβάν να κλαίνε.

Ο κατηγορούμενος είχε υποστηρίξει τότε στην κατάθεσή του ότι απλά είχε σπρώξει το σκυλί γιατί τον δάγκωσε και ότι το έδεσε με συρματόσκοινο γιατί δεν έβρισκε την αλυσίδα του. Οι μαρτυρίες όμως των γειτόνων καθώς και τα τραύματα του σκύλου διέψευσαν πανηγυρικά την κατάθεση του κατηγορουμένου, ο οποίος καταδικάστηκε παραδειγματικά.



1 σχόλιο:

  1. ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld