Έσωσαν τη ζωή του σκύλου που βρέθηκε βουτηγμένος σε πίσσα


Το Σάββατο 21/3 ο Ζωοφιλικός Σύλλογος Περάματος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου και από φιλόζωους ότι ένας σκύλος έπεσε μέσα σε πίσσα στην περιοχή λιμανάκι Κερατσινίου.

Εθελοντές του συλλόγου έψαξαν την περιοχή αλλά δεν κατάφεραν να τον βρουν. Μετά από πολύ ώρα και έπειτα από επικοινωνία με τον φιλόζωο Παντελή Χάσκα έγινε γνωστό ότι το σκυλί βρίσκεται στον μώλο της Δραπετσώνας.


Στην περιοχή έσπευσαν οι εθελοντές Μάρθα Νομικού και Παντελής Χάσκας όπου και αντίκρισαν ένα πρωτοφανές θέαμα. Ο σκύλος βουτηγμένος στην πίσσα, η οποία είχε κολλήσει πάνω του και τον έκαιγε.
 


Αμέσως οι εθελοντές μαζί με φιλόζωους που βρέθηκαν στο σημείο άρχισαν να τον καθαρίζουν  με κουβάδες με νερό και σαπουνάδα και να τον κουρεύουν. Το ζώο όμως πονούσε και δεν συνεργαζόταν.
 

Έτσι οι εθελοντές αναγκάστηκαν να το μεταφέρουν με την βοήθεια των φιλόζωων στο κτηνιατρείο της κυρίας Λαγανη.



Επί έξι ώρες έδιναν μάχη ώστε να καθαριστεί ο σκύλος. Η πίσσα και τα λάδια είχαν γίνει μια σκληρή μάζα που του δημιουργούσε εγκαύματα σώμα. Αναγκάστηκαν να το κάνουν μπάνιο με ελαιόλαδο ώστε να μαλακώσει η πίσσα και να μπορέσουν να τον κουρέψουν και έπειτα τον έπλυναν με πράσινο σαπούνι και του έβαλαν αλοιφή για τα εγκαύματα.


Ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει:

''Πραγματικά μια από τις πιο δύσκολες περιπτώσεις που έχουμε αντιμετωπίσει. Ο Μήτσος, όπως λένε τον σκυλάκο, μεταφέρθηκε στην Στέγη Περάματος μέχρι να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις.

Ευχαριστούμε:

Τους ψαράδες από το λιμανάκι που βοήθησαν και τράβηξαν τον Μήτσο ώστε να βγει από την πίσσα.
Το Αστυνομικό Τμήμα Κερατσινίου που μας ενημέρωσε για το συμβάν.
Τους εργαζόμενους του μώλου Δραπετσωνας που ενημέρωσαν την Αστυνομία και έδειξαν ότι νοιάζονται για τον Μήτσο.
Τον κ. Βασσιλαρο Γιώργο του οποίου η βοήθεια ήταν πολύτιμη και μετέφερε τον σκυλάκο στο κτηνιατρείο.
Την εταιρία της οικογένειας Σπαρίδης για το μεταφορικό του όχημα .
Τον Παντελή Χάσκα που βοήθησε να τον βρούμε και επι 6 ώρες ήταν στο κτηνιατρείο και βοηθούσε να τον καθαρίσουμε.
Τους εθελοντές μας Μάρθα Νομικού, Αφροδίτη Λακιωτου και Γιάννη Π. που επι τόσες ώρες ήταν εκεί και κούρευαν και καθάριζαν τον σκυλάκο.
Τέλος την κτηνίατρο Μαρία Λαγανη που άνοιξε το κτηνιατρείο για το περιστατικό αυτό και έμεινε εκεί επι τόσες ώρες και προσέφερε τις γνώσεις τις και την βοήθειά της αφιλοκερδώς! ''


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld