Ναύπλιο: 17 άτομα πάλευαν επί 2.5 ώρες να σώσουν έναν σκύλο


Επιχείρηση διάσωσης στήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, προκειμένου να σωθεί ένας σκύλος που εγκλωβίστηκε σε απόκρημνα βράχια στην περιοχή ανάμεσα στην Αρβανιτιά και την Καραθώνα.

Δεκαεπτά άτομα συνολικά πάλευαν επί 2.5 ώρες να πλησιάσουν τον άτυχο σκύλο προκειμένου να τον σώσουν. Τελικά ο σκύλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των λιμενικών και έπεσε στη θάλασσα για να κολυμπήσει μέχρι το σκάφος!


Διαβάστε τα γεγονότα όπως τα περιέγραψε ο Λιμενάρχης Ναυπλίου Σπύρος Μαρίνος:
 

"Ακόμη μία ημέρα χαράς μου προσέφεραν οι συνάδελφοι. Έληξε αισίως η επιχείρηση διάσωσης σκύλου ο οποίος διέφυγε της προσοχής της συνοδού του έπεσε σε απόκρημνη περιοχή του δρόμου Αρβανιτιά-Καραθώνας. Άμεσα κινητοποιήθηκε η Υπηρεσία μας, ζητήθηκε η συνδρομή των συναδέλφων της Π.Υ. η οποία και κατέφθασε στο σημείο αλλά ήταν αδύνατη η διάσωσή του από εκεί.
Το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού της Υπηρεσίας μας εντόπισε το ζώο αλλά ήταν πολύ δύσκολη η προσέγγιση λόγω του σκότους αλλά και του μικρού βάθους των νερών.Ζητήθηκε η συνδρομή μικρού αλιευτικού σκάφους το οποίο άμεσα απέπλευσε από το λιμάνι, αλλά μέχρι να φτάσει στο σημείο οι συνάδελφοι του πλωτού περιπολικού κατάφεραν και προσέγγισαν το ζώο και προσκαλώντας το αυτό έπεσε στη θάλασσα και κολύμπησε προς αυτό.

Περί ώρα 23:14 κατάφεραν να το περισυλλέξουν,το τοποθέτησαν σε κουβέρτα και το μετάφεραν στο λιμάνι όπου το παρέλαβε η συνοδός του προκειμένου να μεταφερθεί για να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα λόγω του τραυματισμού του.

Η όλη επιχείρηση διήρκεσε 2.30 ώρες συμμετείχαν 6 συνάδελφοι από ξηράς, 5 από θάλασσα ,3 πυροσβέστες και 3 ιδιώτες. Συγχαρητήρια σε όλες και όλους για την ευαισθησία που επέδειξαν και ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στον κ.ΜΙΧΑΪΛΙΔΗ,τον κ ΔΡΑΚΑΚΗ και την κα ΓΚΡΙΝΤΖΑΛΗ για την βοήθεια τους. ''



0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld