Αλεξανδρούπολη: Έτοιμο το νέο καταφύγιο αδέσποτων ζώων


Την Παρασκευή 12 Ιουνίου και ώρα 10:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε η παράδοση από την ανάδοχο εταιρία «ΚΡΑΜΑ Ο.Ε.» και παραλαβή αντίστοιχα από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, και συγκεκριμένα από τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας – Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος και Πρασίνου που θα έχει την ευθύνη της χρήσης του κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου, του «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ». Όλες οι εργασίες που αφορούν τα υπό διοικητική παραλαβή κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο έχουν αποπερατωθεί.

Πρόκειται για μια σύγχρονη υποδομή προϋπολογισμού 674.000 ευρώ, σε χώρο 11 στρ. με τις πλέον μοντέρνες προδιαγραφές της Ε.Ε., ο οποίος θα προσφέρει υψηλά στάνταρντς συνθηκών φιλοξενίας στα ταλαιπωρημένα ζώα.

Περιλαμβάνει δύο ανεξάρτητα ισόγεια κτίρια για φιλοξενία αδέσποτων ζωών, συνολικής επιφανείας 235 m2 και 20 θέσεων (δωματίων) το καθένα (40 συνολικά), με ειδικό επιδαπέδιο άνοιγμα για άμεση έξοδο στον αύλιο χώρο, και κτίριο διοίκησης επιφανείας 79 m2.

Στο χώρο αυτό θα φιλοξενηθούν άμεσα, ζώα με προβλήματα υγείας ή με επιθετική συμπεριφορά, προς ίαση και αποκατάσταση.

Ο Δήμος θα προχωρήσει άμεσα και σε εγκατάσταση εξοπλισμού χειρουργείου και σε 15 περίπου ημέρες θα είναι όλα έτοιμα για να τεθεί σε λειτουργία.

Η θέση του κτηνιάτρου έχει καλυφθεί από μία αξιολογότατη κτηνίατρο που επελέγη με διαγωνισμό που διενεργήθηκε από το ΑΣΕΠ, την οποία πλαισιώνουν ακόμη 2 άτομα του φιλοζωικού σωματείου «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι η στείρωση και το «τσιπάρισμα» των ζώων.

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld