Χανιά: Ιδιοκτήτης ταβέρνας μαχαίρωσε τρεις φορές δεσποζόμενο σκύλο!


Ένα ακόμα ασύλληπτο περιστατικό κακοποίησης ζώου έλαβε χώρα στα Χανιά, όπου ιδιοκτήτης ταβέρνας μαχαίρωσε ιδιόκτητο σκύλο! Ακολουθεί η καταγγελία όπως τη δημοσιεύει στη σελίδα του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χανίων "Η προστασία των ζώων":

'' Πριν λίγες μέρες δεχτήκαμε νέα καταγγελία για ιδιαίτερα βάρβαρη κακοποίηση ζώου.

Στις 14.05.2015 και ώρα περίπου 14:00, ο καταγγέλλοντας εργαζόταν σε χωράφι ιδιοκτησίας του στον Πάνω Σταλό. Μαζί του είχε τους δυο σκύλους του, έναν ημίαιμο κρητικό ιχνηλάτη και έναν αρσενικό σκύλο ηλικίας πέντε ετών περίπου, ράτσας κούρτσχααρ, με microchip , καταχωρημένο στο όνομά του, όπως ορίζει ο νόμος.

Το ζώο το είχε βρει αδέσποτο πριν τρία χρόνια σε κακή κατάσταση και το υιοθέτησε.

Για κάποια λεπτά ο δεύτερος σκύλος απομακρύνθηκε από κοντά του. Παρά το ότι τον κάλεσε με την ειδική σφυρίχτρα, ο σκύλος δεν επέστρεψε κοντά του, όπως έκανε πάντα. Αμέσως, ο κηδεμόνας κατευθύνθηκε προς την πλατεία του Πάνω Σταλού,που απέχει περίπου 300 μέτρα από το χωράφι του, προς αναζήτηση του σκύλου του.


Μόλις έφτασε στην πλατεία του Πάνω Σταλού, βρήκε τον σκύλο του αιμόφυρτο «πεταμένο» ανάμεσα στους κάδους των σκουπιδιών. Ο σκύλος έφερε τραύματα με μαχαίρι στην ράχη και τα πλευρά και είχε δυσκολία στην αναπνοή. 



Την στιγμή εκείνη τον πλησίασε ιδιοκτήτης παρακείμενης ταβέρνας επί της πλατείας, και παραδέχθηκε κυνικά ότι αυτός τον μαχαίρωσε. Ισχυρίστηκε αρχικά ότι ο σκύλος δήθεν του επιτέθηκε, ενώ στη συνέχεια είπε ότι δήθεν του σκότωσε μια γάτα,της οποίας το πτώμα δε βρέθηκε πουθενά. Αυτόπτες μάρτυρες διέψευσαν και τους δυο ισχυρισμούς του, ενώ είπαν ότι απρόκλητα επιτέθηκε στον σκύλο με μαχαίρι, έξω από την ταβέρνα του όπου υπάρχει μια μικρή πλατεία και ότι ο σκύλος δεν πλησίασε την ταβέρνα του.

Ο κηδεμόνας πήρε αμέσως τον τραυματισμένο σκύλο και τον πήγε στο κτηνιατρείο του κ. Ξανθουδάκη, όπου διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος έφερε «τραύματα, τρία (3) τον αριθμό, ραχιαία στην περιοχή του θώρακα, εκατέρωθεν της σπονδυλικής στήλης, όπισθεν του ακρωμίου. Τα τραύματα που έφερε ο εν λόγω σκύλος ήταν μηχανικά, διατιτραίνοντα με συνακόλουθη θλάση των υποκείμενων ιστών και ένα εξ αυτών (αριστερά της σπονδυλικής στήλης), επέφερε άμεση επικοινωνία της θωρακικής κοιλότητας με τον εξωτερικό χώρο. Η ζωή του ζώου βρίσκονταν σε άμεσο κίνδυνο, καθώς ο οργανισμός του αδυνατούσε να εκτελέσει κατά φύση αναπνευστικές κινήσεις.» 

 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία του κηδεμόνα και δύο αυτοπτών μαρτύρων, ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας μαχαίρωσε τρεις φορές τον σκύλο με σκοπό να τον σκοτώσει, και στη συνέχεια τον εγκατέλειψε στα σκουπίδια.



Αξίζει δε να σημειωθεί ότι ο εν λόγω σκύλος είναι ιδιαίτερα φιλικός με τους ανθρώπους, ζει και παίζει με μικρά παιδιά και ουδέποτε έχει δείξει οποιοδήποτε δείγμα επιθετικής συμπεριφοράς προς οποιονδήποτε, ούτε καν σε κατάσταση άμυνας, γι’ αυτό άλλωστε και ο δράστης κατάφερε να τον μαχαιρώσει τρεις φορές, χωρίς ο σκύλος να αντιδράσει.

Για δεκατέσσερεις ημέρες η ζωή του ζώου εξακολουθούσε να βρίσκεται σε κίνδυνο αλλά πλέον αναρρώνει και θα αποθεραπευτεί πλήρως.

Τις τελευταίες ημέρες,τα συνεχόμενα περιστατικά σοβαρών κακοποιήσεων εις βάρος των ζώων μας έχουν προβληματίσει σοβαρά γιατί η βία είναι συνεχής και αυξανόμενης έντασης.Ιδιαίτερα δε ανησυχητική είναι η ευκολία με την οποία γίνεται χρήση όπλων μέρα μεσημέρι.

Καταθέσαμε καταγγελία στο ΑΤ Γαλατά και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης για την άμεση επιβολή του διοικητικού προστίμου όπως ορίζει ο νόμος καθώς και για την ποινική δίωξη του δράστη. .''

4 σχόλια:

  1. Πώς αλλιώς θα το κάνει φιλέτα ρε? Δεν σας κόβει λίγο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν αρκει μονο το προστιμο θελει και γαμησι στα ματια ο μουλος του κερατα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://dogw0rld.blogspot.gr/2015/06/xania-idioktitis-tavernas-maxairwse-treis-fores-despozomeno-skilo.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ήθελα να πάω σε αυτουνού την ταβέρνα για φαγητό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld