Εκπαιδεύστε το να τρώει σωστά


Οι σωστές διατροφικές συνήθειες αποκτώνται νωρίς και προϋποθέτουν εκπαίδευση. Αυτό ισχύει για τα μικρά παιδιά – ισχύει όμως , και για τα ζώα που ζουν μαζί μας . Οι κανόνες που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να εκπαιδεύσετε το ζωάκι σας σε μία σωστή διατροφή που θα του εξασφαλίσει υγεία και ευζωία .


1.    Εσείς - και όχι το ζώο-  είστε αρμόδιοι να αποφασίσετε τι πρέπει να τρώει. Μην ταλαιπωρείστε, προσπαθώντας να μαγειρέψετε μια «πλήρη και ισορροπημένη τροφή» που ταυτόχρονα θα του αρέσει. Το πιο πιθανό είναι να μάθει να ξεδιαλέγει από το πιάτο του το κρέας και να τρώει μόνο αυτό! Επιλέξτε μια βιομηχανοποιημένη τροφή καλής ποιότητας, κατάλληλη για το στάδιο ζωής και το βαθμό δραστηριοτήτων του. Είναι το καλύτερο που μπορείτε να του προσφέρετε.


2. Η ποσότητα που χρειάζεται καθημερινά εξαρτάται από την ηλικία και από το σωματικό του βάρος και βέβαια διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της τροφής. Υπολογίστε ακριβώς πόσο χρειάζεται και μην του δίνετε τίποτα περισσότερο, όσο κι αν επιμένει!
 

3. Να ταΐζετε το ζώο πάντα στο δικό του πιάτο, που Θα τοποθετείται στο ίδιο, συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού. Να έχετε πάντα στη διάθεσή του ένα μπολ με νερό, που θα αλλάζετε τακτικά, για να είναι φρέσκο και καθαρό.

4. Αν έχετε πολλά Ζώα
, φροντίστε να έχει το καθένα τα δικό του δοχεία νερού και φαγητού. Μόνον έτσι Θα ξέρετε τι, πόσο και αν έφαγε το καθένα!

5. Να ταΐζετε το ζώο σε συγκεκριμένες ώρες. Αφήστε τροφή για λίγη ώρα (περίπου 20’). Αν τη μυρίσει και φύγει δυσαρεστημένο, μην ταράζεστε καθόλου! Απλώς μαζέψτε το πιάτο και ξανακατεβάστε το την ώρα του επόμενου γεύματος.

6. Για να εξοικειώσετε το ζώο με μια διαφορετική τροφή, αναμείξτε τη με αυτήν που ήδη τρώει ευχάριστα και μέρα με την ημέρα αυξήστε σταδιακά την ποσότητα της καινούργιας.

7. Μην προσφέρετε
ποτέ φαγητό στο ζώο την ώρα που τρώτε. Το κακομαθαίνετε και το φορτώνετε με άχρηστες θερμίδες. Αν δεν μπορείτε να αντισταθείτε στο βλέμμα του, απλώς βγάλτε το έξω από το δωμάτιο την ώρα του φαγητού.

8. Μη δίνετε στο ζώο λιχουδιές ανάμεσα στα γεύματα — ειδικά αν είστε σε διαδικασία να το Κάνετε να συνηθίσει μια καινούργια τροφή.

9. Μην ταΐζετε ποτέ το ζώο με το ζόρι... επειδή δεν του αρέσει το φαγητό (εκτός αν είναι άρρωστο και ο κτηνίατρος σας έχει σακουλεύσει διαφορετικά). Το κακομαθαίνετε και του αποδυναμώνετε το βασικό ένστικτο της πρόσληψη της τροφής.

10. Μην ενοχλείτε ποτέ ένα ζώο την ώρα που τρώει. Σερβίρετε την τροφή του και αποσυρθείτε. Η ώρα του φαγητού είναι ιερά — Και αυτό ισχύει τόσο για τα ζώα και για τους ανθρώπους.

Αναδημοσίευση από adespoto.gr
Τα κείμενα όπως αναρτήθηκαν ανήκουν στην «NESTLE ΕΛΛΑΣ Α.Ε», με έδρα στο Μαρούσι Αττικής,

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld