Το υπουργειο δικαιωνει τον μπουμπη που πεθανε μεσα στο ΚΤΕΛ

Ο Μπούμπης ήταν ένας σκύλος που έχασε τη ζωή του καθώς όταν πήγε με τον ιδιοκτήτη του να ταξιδέψει με ΚΤΕΛ, τον ανάγκασαν να τον βάλει με τις αποσκευές, σε χώρο χωρίς αερισμό, μέσα στο κατακαλόκαιρο (1η Ιουνίου).

Η δημοσίευση της καταγγελίας του ιδιοκτήτη του Μπούμπη προκάλεσε φυσικά τις αντιδράσεις κάθε φιλόζωου αλλά και κάθε νοήμονα ανθρώπου: Δεν μπορείς να βάζεις ένα ζώο στις αποσκευές, σαν να ναι άψυχο. Την καταγγελία αυτή όμως, ως δια μαγείας, ακολούθησαν και πολλές άλλες! Πολλοί ιδιοκτήτες έχουν χάσει τα ζώα τους όταν οι οδηγοί των ΚΤΕΛ, πάντα με αγενή τρόπο και χωρίς καμία διάθεση συννενόησης, τους υποχρέωναν να βάζουν τα ζώα τους με τις αποσκευές, με το πρόσχημα ότι μπορεί κάποιος από τους επιβάτες να ενοχληθεί. Και το φυσικό ερώτημα ήταν: Τι λέει ο νόμος. Όλοι μας ανατρέξαμε στο νόμο, όπου υπάρχουν πολλά κενά, καθώς επιτρέπει μόνο μικρά ζώα και όχι μεγαλόσωμα, χωρίς να προσδιορίζει πώς και πού, δηλαδή αν ο ιδιοκτήτης πρέπει να έχει τσάντα μεταφοράς κλπ.

Το ενδιαφέρον της οικογένειας του Μπούμπη αλλά και πολλών φιλοζωϊκών οργανώσεων, έπειτα από πιέσεις και επιστολές, κατάφεραν το ακατόρθωτο για τα ελληνικά δεδομένα:

Τον Σεπτέμβριο υπήρξε απάντηση από το Υπουργείο Μεταφορών σχετικά με τη νομοθεσία και τις περαιτέρω διευκρινίσεις που χρειάζεται. Κι αυτό ήταν μια επιτυχία. ΓΙατί αν δεν πιέσουμε εμείς οι πολίτες, τα λάθη και οι παραλείψεις στους νόμους δεν θα αλλάξουν από μόνα τους. Η δυσαρέσκεια μας και μόνο δεν φτάνει. Χρειάζεται δράση!

Σήμερα, Οκτώβριο, έρχεται εξαιρετικά επείγον έγγραφο από το Υπουργείο, προς απάντηση της καταγγελίας της οικογένειας του Μπούμπη και πέραν από τη νομοθεσία και τα γραφειοκρατικά, αναγνωρίζει ΣΑΦΩΣ ότι ένα ζώο δεν θα έπρεπε για κανένα λόγο να έχει τοποθετηθεί σαν αποσκευή στο χώρο των αποσκευών!

Επίσης, θεωρεί πλήρως υπεύθυνο τον μεταφορέα και διατάζει αποζημίωση της οικογένειας του Μπούμπη, καθώς και τις ανάλογες κινήσεις από το πειθαρχικό συμβούλιο!

Ο Μπούμπης πίσω δεν γυρνά. Ομως όλοι εμείς που έχουμε ζώα θα πρέπει να απαιτούμε σαν Έλληνες και Ευρωπαίοι πολίτες, την ανθρώπινη μεταχείριση και μεταφορά των ζώων μας όταν χρησιμοποιούμε τα ΚΤΕΛ.

Φοιτητές, μαθητές, πολίτες που ταξιδεύετε με το ΚΤΕΛ και έχετε μαζί το ζωάκι σας: Μην υποκύπτετε στους αγενείς οδηγούς που απαιτούν να βάλετε τα ζώα σας με τις αποσκευές. Αρνηθείτε το ταξίδι και προχωρήστε σε καταγγελία. Η ζωή του ζώου σας αξίζει πολύ περισσότερο από μια καθυστέρηση στο πρόγραμμά σας.

ΠΗΓΗ.adespoto

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld