6 μήνες φυλακή και 1.000 ευρώ πρόστιμο στον βασανιστή της Καλλιθέας

Ηλιοπούλου Ελένη

Έξι μήνες φυλακή και 1.000 ευρώ πρόστιμο επέβαλε το Β’ Αυτόφωρο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας στον βασανιστή της Καλλιθέας, Παύλο Ταχτάλογλου, ο οποίος συνελήφθη στις 26 Δεκεμβρίου 2010 μετά από καταγγελίες των γειτόνων του καθώς συστηματικά, όπως αποδείχτηκε, κακοποιούσε το κουτάβι του.

Τα σπαραχτικά ουρλιαχτά του ζώου - το οποίο έκαιγε με κερί, καυτό νερό ή με άλλες καυστικές ουσίες - ακούγονταν στα διπλανά διαμερίσματα της πολυκατοικίας στην οποία διέμενε στην Καλλιθέα επί της οδού Δημοσθένους 196. Πολλές φορές οι γείτονες είχαν δει το ταλαίπωρο το σκυλί να προσπαθεί να πηδήξει στο κενό από το μπαλκόνι ή να χώνει τη μουσούδα του στα κάγκελα, προκειμένου να ξεφύγει από τον σαδιστή ιδιοκτήτη του, ο οποίος το κλωτσούσε και του έριχνε με κατσαρόλα καυτό υγρό!

Το δικαστήριο του επέβαλε την ανώτερη ποινή φυλάκισης που προβλέπει ο νόμος. Δυστυχώς στην Ελλάδα ο νομοθέτης θεωρεί ότι είναι πλημμέλημα το να βασανίζει κάποιος τα ζώα, ενώ τα φιλοζωικά σωματεία ζητούν συστηματικά τη μετατροπή της κατηγορίας αυτής σε κακούργημα, προκειμένου τα δικαστήρια να επιβάλλουν μεγαλύτερες ποινές στους δράστες.

 
Τα τραύματα του ζώου επουλώνονται όσο ο καιρός περνάει χάρη στη
φροντίδα των φιλόζωων και της κτηνιάτρου.


Ο δικηγόρος του βασανιστή, του ανθρωπόμορφου αυτού κτήνους - που βασάνιζε συστηματικά το ζώο του και την περασμένη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 είχε δεχτεί επίθεση από φιλόζωους και γείτονες, οι οποίοι πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το σπίτι του στην Καλλιθέα - άσκησε έφεση.

Το δικαστήριο δεν έκανε δεκτή την παράσταση της κας Παπαθεοδώρου, η οποία ήταν η δικηγόρος των φιλοζωικών σωματείων, όμως εκείνη ήταν που συνέβαλε τα μέγιστα και για την προετοιμασία της δίκης αυτής που είχε αυτό το επιτυχές (για τη σωτηρία των ζώων) αποτέλεσμα.

Η ποινή δεν είναι σοβαρή όμως περνάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν μένουν ατιμώρητοι όσοι βασανίζουν και κακοποιούν τα ζώα. Τα ζώα έχουν δικαιώματα και οφείλουμε λόγω της ανωτερότητας της φύσης μας (!) να τα υπερασπιζόμαστε, από τους υπανθρώπους που τα αντιμετωπίζουν ως άψυχα αντικείμενα για κάθε χρήση!

zougla.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld