Νέες καταγγελίες για κακοποίηση ζώων στα Χανιά


Την παρέμβαση του Ζωοφιλικού Συλλόγου Χανίων προκάλεσαν καταγγελίες για κακοποίηση ζώων από τους ιδιοκτήτες τους. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο Ζωοφιλικός
Σύλλογος ανταποκρίθηκε σε καταγγελία, βάσει της οποίας, ένα δεμένο σκυλί βρισκόταν στο έλεος της κακοκαιρίας των τελευταίων ημερών, χωρίς να μπορεί να προστατευτεί.

'Βρισκόταν μέσα σε μια λίμνη νερών, τα οποία σκέπαζαν σχεδόν το μισό του σώμα και υπήρχε κίνδυνος να πνιγεί', ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του Ζωοφιλικού Συλλόγου. Μέλη του Συλλόγου μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν το αληθές της καταγγελίας. Προσπάθησαν να πείσουν τους ιδιοκτήτες του σκύλου να μεταφέρουν το σκυλάκι κάπου που να μην βρέχεται αλλά οι ιδιοκτήτες αρνήθηκαν να συνεργαστούν. Οι ζωόφιλοι ενημέρωσαν το Αστυνομικό Τμήμα Σούδας και οι Αστυνομία έκανε συστάσεις στους ιδιοκτήτες, οι οποίοι αμέσως μετάφεραν το ζώο σε χώρο που να μην βρέχεται.
Με αφορμή αυτό το περιστατικό αλλά και άλλα αντίστοιχα στην Ιεράπετρα, ο Ζωοφιλικός Σύλλογος εκφράζει την ικανοποίησή του για τη συνεργασία των Αστυνομικών Αρχών, ενώ παράλληλα γνωστοποιεί ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 'συντονισμένες προσπάθειες, που καταβάλλει η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή και για την Κρήτη οι Ζωοφιλικοί Σύλλογοι «Η προστασία των ζώων» στα Χανιά και «Ζωφόρος» στο Ηράκλειο, για την κατάργηση της αλυσόδεσης των ζώων και για την αλλαγή των συνθηκών διαβίωσης των ποιμενικών σκύλων, σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Υπουργεία Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων'.
Έχουν κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις καθώς και νόμοι άλλων κρατών μελών της ΕΕ και ο Σύλλογος εκτιμά ότι μέσα στο 2011 θα έχουμε ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε.


http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld