Προδίδεις το σκύλο σου όταν τον εγκαταλείπεις. Μην γίνεσαι Ιούδας...



Μία πρωτότυπη καμπάνια κατά της εγκατάλειψης ζώων ξεκίνησε από το 2008 στην Ιταλία. Εκμεταλλευόμενοι την έντονη θρησκευτικότητα του πληθυσμού δημιούργησαν μία αφίσα που απεικονίζει τον ''Μυστικό Δείπνο'' αλλά σε διαφορετική εκδοχή από αυτή που ξέρουμε... Τα κεφάλια των μαθητών του Ιησού αλλά και του ίδιου έχουν αντικατασταθεί από κεφάλι σκυλιών και το μήνυμα στο κέντρο αναφέρει ''Uno di Voi ci tradira'' δηλαδή ''Ένας από σας θα μας προδώσει''.

Με αυτό το έξυπνο λογοπαίγνιο, οι φιλόζωοι προσπαθούν να πουν σε όσους έχουν ζώα να μην τα προδώσουν, εγκαταλείποντας τα για χαζούς λόγους αλλά να αναλαμβάνουν υπεύθυνα την φροντίδα τους για όσα χρόνια ζουν.

Ο Μυστικός Δείπνος (Il Cenacolo ή L'Ultima Cena) είναι τοιχογραφία του 15ου αιώνα, δημιουργημένη από τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Βρίσκεται στο Μιλάνο της Ιταλίας και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και πολυτιμότερα έργα στην ιστορία της τέχνης και ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα και αναπαραχθέντα έργα ζωγραφικής.

Ο πίνακας αυτός έχει προκαλέσει κι άλλες αντιδράσεις, εκτός απ όσους εξαγριώθηκαν όταν είδαν κεφάλι σκύλου στο σώμα του Ιησού, αγνοώντας το μήνυμα ευαισθητοποίησης που θέλει να στείλει, αφού πολλοί λένε ότι στο δεξί πλευρό του Ιησού βρίσκεται μία γυναίκα, η Μαρία η Μαγδαληνή που όχι μόνο ήταν μαθήτριά του αλλά και η γυναίκα του.



adespoto.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld