Περαία: Φόλιασαν 3 αδέσποτα σκυλιά που φρόντιζαν φιλόζωοι

 


Αυτά είναι τα 3 σκυλάκια στειρωμένα και αποπαρασιτωμένα σκυλιά που σύχναζαν μπροστά στο Μασούτη, χρόνια τώρα.

Κάποιος “συνειδητοποιημένος” συμπολίτης μας αποφάσισε ότι δεν χωρούν ανάμεσά μας.Δηλητηριάστηκαν λοιπόν και πέθαναν με φρικτούς πόνους.

Σε κάθε περιστατικό δηλητηρίασης με φόλα πρέπει να κάνουμε τις εξής ενέργειες : 

Καλούμε την Αστυνομία επί τόπου, στο μέρος δηλ. όπου βρίσκεται ακόμα το πτώμα ή τα πτώματα, η οποία υποχρεούται να έλθει και να κάνει μήνυση αυτεπάγγελτα κατ΄ αγνώστων.
Εάν υπάρχουν κάποιες υποψίες ή στοιχεία ενημερώνουμε την Αστυνομία. Συγχρόνως φροντίζουμε να βγάλουμε φωτογραφίες, ενώ παράλληλα ειδοποιούμε και την Δ/ση Κτηνιατρικής της Νομαρχίας να έλθει γιά να πάρει το πτώμα και να το στείλει σε επίσημο Τοξικολογικό Εργαστήριο, προκειμένου να επιβεβαιωθεί από τον έλεγχο των σπλάχνων το είδος του δηλητηρίου. Εάν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα φροντίζουμε να πάρουμε μια βεβαίωση κτηνιάτρου ότι το ζώο πέθανε από δηλητηρίαση. Εάν δεν καλέσουμε την Αστυνομία καταθέτουμε στην Ασφάλεια μήνυση κατ΄ αγνώστων, παραδίδοντας μαζί τις φωτογραφίες και τη βεβαίωση.
Σύμφωνα με τον νόμο 1197/1981, η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα! Τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή ακόμα και με τις δύο ποινές.Ο νέος νόμος λέει:
Η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση των ζώων τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μη εξαγοράσιμη και  χρηματική ποινή μέχρι 30.000 ευρώ, ανεξάρτητα από το διοικητικό  πρόστιμο.

Να συμπληρώσουμε ότι έχουμε αρκετά στοιχεία στα χέρια μας και παρακολουθούμε τα σημεία που και στο παρελθόν τοποθετήθηκαν φόλες, με κίνδυνο ακόμα να έχουμε θύματα μικρά παιδιά.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ!!!!


dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld