Πάτρα: Κυνηγούσε τους Αφγανούς... για να μην φάνε τον σκύλο


Από των μεταναστών τα δόντια γλίτωσε κυριολεκτικά μια παρέα Πατρινών έναν σκύλο, και μάλιστα μετά από καταδίωξη και ολόκληρο κυνηγητό!

Ο σκύλος, διασταύρωση ημίαιμου χάσκι με ποιμενικό, που αποδείχθηκε εν τέλει τυχερός αφού δεν κατέληξε στα στομάχια πεινασμένων μεταναστών, βρίσκεται τώρα στα χέρια μιας Πατρινιάς, η οποία αναζητά τον ιδιοκτήτη του, ενώ έχει ήδη κάνει σχετική δήλωση και στην Αστυνομία.

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Ειρήνη Κατσινοπούλου ψάρευε με την παρέα της στην παραλιακή περιοχή της Ρομάντζας, στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Η ίδια, μιλώντας στον «Κόσμο», αφηγείται: «Κάποια στιγμή είδαμε να περνάει από κει ένας μετανάστης με ένα σκύλο, που είχε δέσει με μαύρο καλώδιο τηλεφώνου. Μας έκανε εντύπωση αυτό και τότε ένας από την παρέα σκέφτηκε ότι πήγαινε τον σκύλο για φάγωμα».

Ο μετανάστης κατευθυνόταν στην περιοχή της πλαζ. Σε λίγα λεπτά η παρέα είχε λάβει την απόφασή της. Θα κυνηγούσε τον μετανάστη για να του πάρει τον σκύλο, καθώς όλοι ήταν σίγουροι για τη μοίρα που επεφύλασσε στο ζώο.

Η Ειρήνη Κατσινοπούλου, συνεχίζει: «Πήραμε το αμάξι και πήραμε από πίσω το μετανάστη πηγαίνοντας στην πλαζ. Είδαμε τον μετανάστη με τον σκύλο, που τον πήγαινε σε μια απόμερη τοποθεσία. Τότε με το αυτοκίνητο κινηθήκαμε ταχύτατα στο μέρος του και του κλείσαμε το δρόμο για να μην μπορεί να ξεφύγει. Κατεβήκαμε και τον ρωτήσαμε πού βρήκε το σκύλο. Ο μετανάστης τα έχασε και άρχισε να ψελλίζει διάφορα, ότι του τον έδωσε η Αστυνομία και κάτι άλλα τέτοια. Ένας από την παρέα μας του είπε "εγώ είμαι αστυνομικός" και τότε ο μετανάστης το έβαλε στα πόδια, παρατώντας το σκύλο».

Η παρέα πήρε το ζώο και η πρώτη κίνηση της Ειρήνης Κατσινοπούλου ήταν να πάει το σκύλο σε κτηνίατρο, καθώς και να δηλώσει τον εντοπισμό του στην Αστυνομία. Η ίδια τώρα φιλοξενεί το ζώο, ενώ αναζητεί και τον ιδιοκτήτη του, αφού όπως λέει σίγουρα προέρχεται από σπίτι και είναι «καλοζωισμένο». Μάλιστα, στην προσπάθεια της να βρει τον ιδιοκτήτη του σκύλου έχει αναρτήσει και φωτογραφίες του στο facebook.

Πάντως, η ίδια και η παρέα της δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο μετανάστης άρπαξε τον σκύλο και τον προόριζε για... φάγωμα!

 
Και ο Αφγανικός Σύλλογος διαψεύδει

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχουν καταγγελίες για σκυλιά που παίρνουν οι μετανάστες με σκοπό να τα μαγειρέψουν και να τα φάνε.
Πάντως, σε σχετικά πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο υπό σύσταση αυτοπροσδιοριζόμενος Αφγανικός Σύλλογος Πάτρας, διέψευσε ότι Αφγανοί τρώνε σκυλιά, υποστηρίζοντας εκτός άλλων ότι «ο πολιτισμός μας και η θρησκεία μας δεν μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο, όπως άλλωστε και την κατανάλωση χοιρινού κρέατος. Ένας Αφγανός θα προτιμήσει να παραμείνει νηστικός παρά να προβεί σε μια τέτοια ενέργεια ενάντια στην κουλτούρα του».

dete.gr

Το Dogworld Blogspot εξέτασε το θέμα και σας παραθέτουμε την δικιά μας ενημέρωση σύμφωνα με τα στοιχεία που μας μετέφεραν:

Ο μετανάστης, ένας ήταν σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, την Δευτέρα το απόγευμα βρισκόταν στην περιοχή του Φάρου.Εκεί παρουσιάστηκε όντως με το συγκεκριμένο σκυλί που είχε δεμένο με ένα καλώδιο τηλεόρασης. Το σκυλί φορούσε κολλάρο για τα παράσιτα και φαινόταν ότι ήταν από σπίτι.Ήταν ήσυχο και κοινωνικό.

Ο μετανάστης αφού πλησίασε τα δύο άτομα που βρίσκονταν εκεί την συγκεκριμένη στιγμή τους ρώτησε εάν το σκυλί ήταν δικό τους.Αφού του είπαν '' όχι '' τον ρώτησαν που το βρήκε.Ο ίδιος είπε ότι το βρήκε στην περιοχή της Πλαζ και δεν ήξερε τι να κάνει.Έψαχνε να βρει τους ιδιοκτήτες του.

Καθόλη την διάρκεια της συζήτησης συμπεριφερόταν φιλικά προς το σκυλί και μιλούσε στο τηλέφωνο με κάποιον ζητώντας την βοήθειά του.Επειδή δεν μιλούσε καλά ελληνικά όμως δεν γνωρίζουμε τι έλεγε ακριβώς.

Τα άτομα που βρίσκονταν εκεί του είπαν να επιστρέψει το σκυλί στο μέρος που το βρήκε γιατί είτε είχε χαθεί είτε συνηθίζει να βγαίνει βόλτα μόνο του και να επιστρέφει πίσω.Οπότε στην περίπτωση αυτή θα δυσκολευόταν να βρεί το σπίτι του αφού το είχε απομακρύει από την περιοχή.

Έτσι ο μετανάστης πήρε το σκυλί και κατευθύνθηκε προς την Πλαζ.

Αυτά είναι τα στοιχεία που καταφέραμε και συγκεντρώσαμε.Δυστυχώς το τι έγινε μετά δεν το γνωρίζουμε αλλά όπως φαίνεται από την δημοσίευση του dete.gr όντως ο μετανάστης έφτασε στην Πλαζ.

Οι υπόλοιπες πληροφορίες του κειμένου παραμένουν αδιερέυνητες και σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζουμε κάτι για το οποίο δεν έχουμε αποδείξεις.

9 σχόλια:

  1. Σας παρακαλω πολυ αφαιρεστε ΤΩΡΑ απο το κειμενο σας το κομματι που λεει οτι ο Αχαικος Συλλογος εχει συμφωνησει πως μεταναστες παιρνουν ζωα και μετα τα δινουν στον ιδιοκτητη για 10-15 ευρω. Δεν ξερω με ποιον εχετε μιλησει σιγουρα ομως με κανεναν απο εμας. Οσοι εχουν καταγγειλει Αφγανους οτι τρωνε ζωα ποτε μα ποτε δεν ειναι σε θεση να το αποδειξουν. Το οτι φανταστηκε η καταγγελουσα και η παρεα της οτι πηραν το ζωο για φαγωμα δεν σημαινει οτι θα γινοταν. Ειναι απαραδεκτο να συνεχιζεται μια ιστορια που οχι μονο δεν εχει αποδειχθει αλλα και στην πραξη φαινεται να ειναι απιθανη. Κανεις ποτε δεν ηταν παρον σε τετοιο περιστατικο και ολα ειναι αποτελεσμα ρατσιστικης και μονο διαθεσης. αναστασια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. vevea apo tin alli meria kai tin katanalosi alkool apagorevei i thriskeia toys k i koultoura toys alla ayto den toys empodizei katholou sto na katanalonoun byres k krasia k na gyrnoyn methysmenoi ta vradia ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξενοφοβία!! Αίσχος πολύ κακή δημοσιογραφία!! Τροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κυρια Αναστασια το κειμενο ειναι αναδημοσιευση απο το dete.gr οπως βλεπετε.Εμεις ευχαριστως να το αφαιρεσουμε σαν Dogworld Blogspot αφου δεν ισχυει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να δω ποτε θα σταματησουν μερικοι αυτη την καραμελα περι ρατσιμου..Γιναμε ολοι αντιρατσιστες ξαφνικα..Λες και εμεις τι ειμαστε?
    Το αρθρο ειναι αναδημοσιευση κανεις δεν γνωριζει τι πραγματικα συνεβη εκτος απο τους πρωταγωνιστες.Δεν προσπαθουμε να πεισουμε κανεναν.Καθε νοημων ανθρωπος ειναι ικανος να επεξεργαστει τα δεδομενα που λαμβανει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. παρακαλω να μην προχωρατε σε αναδημοσιευση οταν δεν εχετε διασταυρωσει τις πληροφοριες. Σας ευχαριστω πολυ για την κατανοηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. και τελικα διαβαζω πως ο Αφγανος πηγε να βοηθησει το ζωο και η φαντασιοπληκτη παρεα εβγαλε το συμπερασμα οτι πηγε να το φαει. Να πως ξεκινανε τα προβληματα και τα παραμυθια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επισης CrazyVet δεν νομιζω να μπορει κανεις να συγκρινει την καταναλωση μπυρας με την καταναλωση σκυλου. Στις μουσουλμανικες χωρες πολλοι ειναι αυτοι που πινουν στα κρυφα μπυρα αλλα το χοιρινο το απεχθανονται. Ορκο δεν μπορω να παρω εαν οι Αφγανοι τρωνε σκυλους ή γατες οπως δεν μπορω να παρω εαν οι Ευρωπαιοι τρωνε ανθρωπους. Καποιοι ναι, καποιοι οχι. Οπως και υπαρχουν Ευρωπαιοι που βιαζουν σκυλους και πολλοι Ελληνες που ακομα βιαζουν προβατινες. Δεν ειδα κανεναν να τρεχει. Το εχουν θεωρησει δεδομενο. Ακομα κι ενας Αφγανος εχει φαει σκυλο δεν ειναι δεδομενο για ολους. Ετσι κι ενας Ελληνας που εχει βιασει προβατινα δεν βαζει ολους τους Ελληνες στην ιδια μοιρα. Και πιστεψε με ειναι περισσοτεροι οι Ελληνες που εχουν βιασει προβατινα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η αναδημοσιεση αυτου του αρθρου ειναι δικη σας ευθυνη και οχι όποιου το πρωτοδημοσίευσε...
    Προφανως δεν αντιλαμβανεστε πώς βαρύγδουποι τίτλοι όπως "Πάτρα: Κυνηγούσε τους Αφγανούς... για να μην φάνε τον σκύλο", και φράσεις "Από των μεταναστών τα δόντια γλίτωσε κυριολεκτικά μια παρέα Πατρινών έναν σκύλο","σκέφτηκε ότι πήγαινε τον σκύλο για φάγωμα","Δυστυχώς το τι έγινε μετά δεν το γνωρίζουμε αλλά όπως φαίνεται από την δημοσίευση του dete.gr όντως ο μετανάστης έφτασε στην Πλαζ."(δικο σας σχόλιο που έμμεσα σιγονταρει), έχουν αντίκτυπο στο μέσο αναγνώστη ενός φιλοζωικού site.
    Πώς θα ακουγόταν μια αναδημοσίευση άρθρου σε site κατά της βίας των γυναικών με τίτλο :
    Πάτρα: Κυνηγούσε τους Αφγανούς... για να μην σκοτώσουν τη γυναίκα
    Από των μεταναστών τα δόντια γλίτωσε κυριολεκτικά μια παρέα Πατρινών μία γυναίκα, και μάλιστα μετά από καταδίωξη και ολόκληρο κυνηγητό!
    Η γυναίκα,όμορφη 20χρονη πωλήτρια , που αποδείχθηκε εν τέλει τυχερή αφού δεν κατέληξε στα χέρια μεταναστών, βρίσκεται τώρα στα χέρια μιας Πατρινιάς, η οποία έχει ήδη κάνει σχετική δήλωση και στην Αστυνομία.
    Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία ΕΚ ψάρευε με την παρέα της στην παραλιακή περιοχή της Ρομάντζας, στο ύψος της οδού Αγίου Κωνσταντίνου. Η ίδια, μιλώντας στον «...», αφηγείται: «Κάποια στιγμή είδαμε να περνάει από κει ένας μετανάστης με μια γυναίκα, και κράταγε μαχαιρι και σακκουλα. Μας έκανε εντύπωση αυτό και τότε ένας από την παρέα σκέφτηκε ότι πήγαινε να την σκοτώσει».Ο μετανάστης κατευθυνόταν στην περιοχή της πλαζ. Σε λίγα λεπτά η παρέα είχε λάβει την απόφασή της. Θα κυνηγούσε τον μετανάστη για να του πάρει την κοπελα, καθώς όλοι ήταν σίγουροι για τη μοίρα που επεφύλασσε σε αυτην.
    Η ΕΚ, συνεχίζει: «Πήραμε το αμάξι και πήραμε από πίσω το μετανάστη πηγαίνοντας στην πλαζ. Είδαμε τον μετανάστη με την κοπελα, που την πήγαινε σε μια απόμερη τοποθεσία. Τότε με το αυτοκίνητο κινηθήκαμε ταχύτατα στο μέρος του και του κλείσαμε το δρόμο για να μην μπορεί να ξεφύγει. Κατεβήκαμε και τον ρωτήσαμε πού βρήκε τη κοπελα. Ο μετανάστης τα έχασε και άρχισε να ψελλίζει διάφορα, ότι του την έδωσε η Αστυνομία και κάτι άλλα τέτοια. Ένας από την παρέα μας του είπε "εγώ είμαι αστυνομικός" και τότε ο μετανάστης το έβαλε στα πόδια, παρατώντας τη κοπελα»...
    Πάντως, η ίδια και η παρέα της δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι ο μετανάστης άρπαξε την κοπελα και την προόριζε για... σκοτωμα!
    Τι κρατησατε από ολα αυτά;Πάντως σίγουρα ότι ήταν μεταναστης και οτι υπαρχει παντελης έλλειψη οποιουδήποτε λογικού στοιχείου ότι θα την σκοτωνε.
    Η ευαισθησία για τα ζώα, προυποθέτει ευαισθησία στον ανθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld