Καβάλα: Συνεχίζουν να σκοτώνουν με φόλες ενώ κάποιοι δίνουν την ζωή τους για να τα σώσουν



Μήνυση κατά αγνώστων καταθέτουν τα μέλη του Φιλοζωικού Σωματείου Καβάλας «Αίσωπος», μετά το θάνατο από δηλητηρίαση επτά σκυλιών, από τα έντεκα που βρίσκονταν συνολικά στην περιοχή του στρατοπέδου Κωτσάλου στην Καβάλα.

«Σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) ειδοποιηθήκαμε από μέλη μας ότι δηλητηριάστηκαν τα σκυλιά στην περιοχή του στρατοπέδου Κωτσάλου, επτά από τα έντεκα που βρίσκονταν εκεί συνολικά έχουν πεθάνει» σημείωσε εμφανώς πικραμένος ο πρόεδρος του σωματείου Κώστας Γιτίσογλου, σε δηλώσεις του στη χθεσινή μεσημεριανή εκπομπή του Στούντιο 7. «Μιλάμε δηλαδή για την περιοχή που βρίσκονται οι αποθήκες του Δήμου Καβάλας. Εκεί ήταν έντεκα σκυλιά, τα εφτά από τα οποία έχουν δηλητηριαστεί τις τελευταίες δύο μέρες. Έχουν ήδη βρεθεί τα πέντε νεκρά ζώα, τα άλλα δύο αγνοούνται. Θα κάνουμε μήνυση κατά αγνώστων. Εκτός από τη ζωή αυτών των σκυλιών που χάθηκε, σημειώνεται ότι τα εφτά θηλυκά σκυλιά είχαν στειρωθεί από μας. Από 90 ευρώ το κόστος για την κάθε στείρωση πάμε στα 630 ευρώ στο σύνολο, πρόκειται για χρήματα τα οποία εμείς δεν τα βρίσκουμε εύκολα και ακόμα τα χρωστάμε».

Σεμινάριο α΄ βοηθειών για ζώα

Τη διεξαγωγή σεμιναρίου πρώτων βοηθειών για ζώα συντροφιάς υπενθύμισε ο κ. Γιτίσογλου. Πρόκειται για μια διοργάνωση του Φιλοζωικού Σωματείου «Αίσωπος», που θα γίνει αύριο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα συνεδριάσεων του ξενοδοχείου «Lucy», με ομιλητή τον κτηνίατρο Στάθη Συμεωνίδη.

«Πρόκειται για ένα σεμινάριο που γίνεται για πρώτη φορά στην περιοχή μας» τόνισε ο κ. Γιτίσογλου, αναφέροντας ότι κατά κύριο λόγο θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων, των τροχαίων ατυχημάτων, της θερμοπληξίας κ.λπ. «Θα γίνει μια ενημέρωση για τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να δώσουμε στο ζώο μέχρι να φθάσουμε στον κτηνίατρο. Δυστυχώς δεν έχουμε κτηνίατρο επιφυλακής που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει. Απλά τηλεφωνούμε κι όποιον βρούμε. Μπορεί και να μην βρούμε κανέναν, έχει τύχει περίπτωση που έλειπαν και οι τέσσερις γιατροί μας εκτός. Κι έπρεπε να ψάξουμε να βρούμε στη Δράμα ή σε άλλη γειτονική περιοχή διαθέσιμο κτηνίατρο. Καταλαβαίνετε όμως ότι αυτό είναι χρονοβόρο και μέχρι να φτάσουμε εκεί το ζώο μπορεί να καταλήξει». Σημειώνεται ότι η είσοδος στην αυριανή εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό, ο καθένας μπορεί να παρακολουθήσει το σεμινάριο για να ενημερωθεί. Επίσης θα γίνει κλήρωση για δύο βαλιτσάκια πρώτων βοηθειών για ζώα συντροφιάς.

evdomi.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld