Π. Φάληρο: Ψυχιατρικά άρρωστη κοπέλα κακοποίησε δυο κουτάβια

Ο άτυχος Σωτήρης και τυχερός Γκαστόν


Ο άτυχος Σωτηράκης ήταν ένα από τα κλασσικά κουτάβια των ουγγαρέζικων puppy mills, αφού έζησε τη φρίκη των Puppy mills και σίγουρα απομακρύνθηκε βιαία μηνός από τη μαμά του για να καταλήξει σε μια βιτρίνα του Pet shop στο κέντρο της Αθηνάς. Εκεί αγοράστηκε ως δώρο από την Λ.Λ. στην κόρη της Μ.Μ κάτοικοι Παλαιού Φαλήρου Θησέως 11, επειδή ο προηγούμενος σκύλος που είχε η κόρη είχε απομακρυνθεί μετά από οδηγία ψυχιάτρου που την παρακολουθούσε. Η κόρη είχε ήδη νοσηλεύει στο ψυχιατρείο 3 φορές αλλά η μάνα υπέκυψε στις άρρωστες απαιτήσεις της και μάλιστα πούλησε χρυσή καδένα για το αγοράσει! Τον άτυχο Σωτήρα….

Το Σωματείο Αδέσποτη Ζωή δέχτηκε κλήση σήμερα από τη μάνα να πάμε να σώσουμε το κουτάβι 6 μηνών το οποίο κακοποιούσε η κόρη της. Η ομάδα ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ της Αδέσποτης ζωής έσπευσε στο Αστυνομικό Τμήμα του Π. Φαλήρου μαζί με την εθελόντρια Βιβή Δουμά (την οποία πρέπει να συγχαρώ διότι δεν περίμενε να ακούσει δεύτερη λέξη μετά τη αναφορά μου για κακοποίηση και βρέθηκε διπλά μου). Η μάνα μια τραγική φιγούρα εκλιπαρούσε να προλάβουμε το κουτάβι ακόμα ζωντανό διότι από χθες τη νύχτα του γέμιζε το στόμα με πιπέρι και αλάτι το χτυπάτε και ούρλιαζε ότι θα το σκοτώσει και θα πάρει κι άλλο να το σκοτώσει για αντεκδίκηση για το σκυλάκι που της απομάκρυναν.

Καταλαβαίνετε ότι τα λεπτά μέχρι να έρθει η άμεση δράση ήταν τραγικά και η αγωνία τεράστια αν θα προλαβαίναμε ζωντανό το ζώο αλλά και να δράσουμε μόνες μας ήταν ανεπίτρεπτο για την ασφάλεια όλων. Ευτυχώς χάρη την έγκαιρη δράση της Άμεση Δράσης (και εδώ θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια στην Αστυνομία για τον άψογο χειρισμό τους) με κινήσεις αστραπή το ζώο ήρθε στα χεριά μας!

Ο άτυχος Σωτηράκης ένα ζώο κοκαλωμένο από το φόβο γεμάτο τσιμπούρια βρέθηκε στην ασφαλή αγκαλιά της Βιβής και μεταφέρθηκε άμεσα στην κτηνίατρο Βασιλική Γιανναράκη για να διαπιστωθεί ότι έχει κακοποιηθεί βάναυσα και στο παρελθόν και πρόσφατα με ένα εντελώς σπασμένο πίσω πόδι (παλαιό κατάγματα σκυλάκι πρέπει να σφάδαζε για πολύ καιρό από τους πόνους μας είπε η κτηνίατρος…..), σπασμένος ένας κυνόδοντας, χτυπήματα στο κεφάλι, αιματώματα στα μαντιλάκι όμως έγλυφε και έδινε φιλάκια παντού… Ο Κωνσταντίνος στο κτηνιατρείο έκλαιγε με το κουτάβι αγκαλιά αδυνατώντας να πιστέψει τι είχε τραβήξει όλους αυτούς τους μήνες το ζωάκι….

Ο άτυχος Σωτήρης γύρισε νέα σελίδα στη ζωή του. Άλλαξε και όνομα να μην του θυμίζει τίποτα τα κολαστήρια του παρελθόντος του. Τώρα είναι ο τυχερός Γκαστόν και μακάρι μονό τύχη να τον ακολουθεί για πάντα γιατί η ζωή του χρεωστάει πολλά γραμμάτια αγάπης….

Και εκεί που είχαμε πει τα είχαμε δει όλα με την περίπτωση του Γκαστόν η ζωή μας επιφύλαξε να δούμε και το sequel….

Χθες σε μια ανθρώπινη τηλεφωνική επικοινωνία να δούμε πως τα πάει η μαμά και η μικρή και σε μια ακόμα απέλπιδα προσπάθεια να την πείσω να κάνει το σωστό για την κόρη της ενώ στην αρχή με διαβεβαίωνε ότι το έχει πάρει καλά αυτή τη φορά την 2η απομάκρυνση ζώου από εκείνη μετά από κάποιες ερωτήσεις μου απεκάλυψε ότι ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΠΑΡΕΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΥΤΑΒΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΧΕ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ!!! Με φρίκη άκουσα ότι στις 7 το απόγευμα της ιδίας μέρας που το μεσημέρι της είχαμε πάρει τον Γκαστόν εκείνη πηρέ τηλέφωνο αγγελία κουτάβι που χαρίζονταν και το είχε ήδη φέρει σπίτι της!!

Μετά από ένα μαραθώνιο διαβουλεύσεων με την αστυνομία, τον δικηγόρο μας και την ΠΦΟ καταλήξαμε ότι το καλύτερο δυνατό ήταν να γίνει σήμερα το πρωί μήνυση και φυσικά πάλι κατάσχεση του κουταβιού το οποίο είχε είδε προλάβει να κακοποιήσει. 

Το πρωί λοιπόν πάλι με τη συνδρομή της Βιβής Δούμα και της Ίριδας Καλφοπούλου ήμασταν πάλι απέξω από το κολαστήριο στη Θησέως και με την συνδρομή και πάλι της αστυνομίας πήραμε και το 2ο κουταβάκι και μετά από συνεννοήσεις με την ψυχίατρο που παρακολουθεί την κόρη μεταβήκαμε στο αστυνομικό Τμήμα Π. Φαλήρου όπου καταθέσαμε μήνυση και στις 2 για κακοποίηση ζώου. 

Ευτυχώς η ψυχίατρος έστειλε άμεσα με φαξ ιατρικές γνωματεύσεις και για τις δυο οπότε μαζί και με την ιατροδικαστική εξέταση για τον Γκαστόν τέθηκε σε λειτουργία το αυτόφωρο. Οι δυο κυρίες συνεληφθεισών και οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα σήμερα στις 7 όπου και διέταξε την έγκληση τους στο Δημόσιο Ψυχιατρείο πράγμα που επιθυμούσαμε και δρομολογούσαμε πάντα σε συνεννόηση με τη ψυχίατρο ως η καταλληλότερη και πιο σωτηρία λύση για όλους.

Ο τυχερός μες στην ατυχία του Snow

Ο Snow έτσι τον βαφτίσαμε είναι ένα τρισχαριτωμένο, τσαχπίνικα, ναζιάρικα λαμπραντορακι που σε κερδίζει αμέσως με τα σκέρτσα του και τα ναζάκια του! Ούτε που κατάλαβε από τι γλύτωσε και έπαιζε ανέμελα και αθώα με τον Πασχάλη της Ελένης η οποία του προσέφερε προσωρινή στέγη όσο εμείς τρέχαμε σε αστυνομίες και δικαστήρια. Στην κτηνίατρο Βασιλική Γιανναράκη όπως ήταν φυσικό έκλεψε την καρδιά μιας πελάτισσας που προσφέρθηκε να τον φιλοξενήσει με σκοπό και την υιοθεσία του μια που τον ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα!

Τέλος καλό όλα καλά λοιπόν! Να που όταν όλοι οι φορείς συνεργαστούν συντονισμένα και ψύχραιμα ακόμα και το πιο αργοκίνητο σύστημα δουλεύει!
Ελπίζουμε το περιστατικό αυτό να λειτουργήσει παραδειγματικά ότι δεν πρέπει να αδιαφορούμε αν αντιλαμβανόμαστε κακοποίηση διπλά μας.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld