Στην τύχη τους τα αδέσποτα ζώα της Πάτρας - Καταγγελία για τη στάση της δημοτικής Αρχής στο θέμα


Picture of a dog whearing a harness

'' Σήμερα (3/8/2011) ούσα περαστική από την Ακτή Δυμαίων εντόπισα ένα κουτάβι με λουράκι στον λαιμό να περιφέρεται. Φαινόταν είτε να έχει χαθεί είτε να έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο σπίτι. Αμέσως κάλεσα τον σταθμό φιλοξενίας "μέριμνα", οι οποίοι με παρέπεμψαν στον Δήμο, ως μοναδικό αρμόδιο για τα αδέσποτα στην πόλη.

Από τον Δήμο μια κυρία με ενημέρωσε ότι πρόσφατα διέκοψαν την συνεργασία τους με την μέριμνα και είναι στην φάση ανεύρεσης νέου ανάδοχου για το έργο της περισυλλογής και περίθαλψης αδέσποτων και για τουλάχιστον 10 ημέρες δεν θα μπορούν να δραστηριοποιηθούν καθόλου.

Ξανατηλεφώνησα στην μέριμνα όπου τους ενημέρωσα για το πως έχει η κατάσταση στον Δήμο και ζήτησα αν γίνεται κατ' εξαίρεση να περισυλλεγεί το κουτάβι. Η απάντηση που πήρα ήταν αρνητική. Η μόνη λύση που μου προτάθηκε ήταν να πάρω εγώ το κουτάβι και να με βοηθήσουν να φτιάξουμε μια αγγελία για να δοθει για υιοθεσία. Οι λόγοι που επικαλέστηκαν ήταν οικονομικοί και η διακοπή της επιχορήγησης από τον Δήμο.

Απευθύνομαι σε εσάς για την περίπτωση που μπορείτε να πιέσετε τους αρμόδιους να δραστηριοποιηθούν και να αναλάβουν πιο σοβαρά τις αρμοδιότητες τους, ώστε και το άμοιρο κουτλαβι να σωθεί αλλά και να έρθουν οι αρμόδιοι προ των ευθυνών τους.''

Με εκτίμηση
Δημοπούλου Ναταλία
 thebest.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld