Ωρωπός: Πάνω απο 50 ζώα νεκρά από φόλες

Πάνω από 50 ζώα, έχασαν άδικα τη ζωή τους στην ευρύτερη περιοχή του Ωρωπού, αφού για άλλη μια φορά οι φόλες έκαναν τη «δουλειά» τους. Ο δήμος και η αστυνομία, εθελοτυφλούν ενώ οι λιγοστοί φιλόζωοι της περιοχής έχουν να παλέψουν μόνοι με τα δεκάδες προβλήματα των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων, αφού πολλοί νομίζουν ότι ιδανικό «αξεσουάρ ζωής» για έναν σκύλο είναι η αλυσίδα. 

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
  
«Όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή οι φόλες δίνουν και παίρνουν. Μέσα σε 15 ημέρες, δηλητηριάστηκαν 30 σκυλιά και πολλές γάτες στις περιοχές Πηγαδάκια, Αγριλέζα και στον Ωρωπό. Ο δήμος, αν και υποχρεωμένος από το νόμο 3170/03 να προστατεύει τα αδέσποτα, παραμένει αδιάφορος θεατής και δεν αντιδρά καθόλου, αλλά ούτε και η αστυνομία παρόλο που σύμφωνα με εγκύκλιο του υπ. Δημόσιας Τάξης που έστειλε στα αστυνομικά τμήματα της χώρας και τα υποχρεώνει να κάνουν έρευνα και συστάσεις για τις δηλητηριάσεις ζώων, δεν κάνει την παραμικρή κίνηση. Στο πρόσφατο παρελθόν ζητήσαμε την παρέμβαση της αστυνομίας του Ωρωπού και δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Είναι καιρός να σταματήσει αυτό το έγκλημα κατά των ζώων που σαν αποτέλεσμα έχει τον βασανιστικό θάνατό τους. 

Η στείρωση που γίνεται στα αδέσποτα από το Φιλοζωικό Σωματείο Ωρωπού και που σύντομα ελπίζουμε ότι θα συνδράμει και ο δήμος με Πρόγραμμα για τα αδέσποτα, όπως άλλωστε έχει επανειλημμένα δεσμευθεί, είναι η πιο πολιτισμένη και ανθρώπινη λύση για τη σταδιακή μείωση των αδέσποτων. Οποιαδήποτε άλλη λύση είναι απάνθρωπη, βάρβαρη και μειώνει το πολιτισμικό επίπεδο της περιοχής, δίνοντας μια εικόνα κατοίκων με μεσαιωνική και κατώτερη νοοτροπία. Ήδη πάρα πολύ συχνά στο διαδίκτυο, αναφέρονται περιστατικά κακοποίησης στην περιοχή ου Ωρωπού, όπου στα 100 ιδιόκτητα ζώα, σχεδόν τα 95 περνούν όλη του τη ζωή δεμένα κάτω από άθλιες συνθήκες και τελικά πεθαίνουν μαζί με την αλυσίδα τους.»

Το Δ.Σ. του Φιλοζωικού Σωματείου Ωρωπού. 

enet.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld