Χειμωνιάτικοι κίνδυνοι για τα σκυλιά μας


Βγάζουμε βόλτα τον σκύλο μας αλλά ποιοι είναι οι κίνδυνοι?


Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουμε τα εξής :


Αντιψυκτικό
Είναι μια πολύ επικίνδυνη χημική ουσία που χρησιμοποιείται τους χειμερινούς μήνες και έλκει τους σκύλους στο να την μυρίσουν ή να την γλύψουν. Είναι δηλητηριώδες και μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια ή και θάνατο.


Φόλες
Σε οποιαδήποτε μορφή ‘’κυκλοφορούν αθόρυβα’’ και τους χειμερινούς μήνες. Έχετε πάντα 
το νου σας στο σκύλο κατά τη βόλτα.


Πόδια
Σκουπίστε πάντα τα πόδια του σκύλου σας μετά από κάθε βόλτα. Αυτό συμβάλει στην αποφυγή ρωγμών (σκασίματα) των πατουσών ειδικά τους χειμερινούς μήνες.


Χιόνι
Όσο παράξενο και αν ακούγετε το χιόνι μπορεί να επιφέρει σύγχυση στον σκύλο χάνοντας την μυρωδιά του προσανατολισμού και να χαθεί. Φοράτε πάντα ταυτότητες στα κολάρα!


Στέγαση
Φροντίστε να έχει ένα ζεστό μέρος να κοιμηθεί αν ζει έξω και να του παρέχετε μια κουβέρτα ή μια μοκέτα. Κατά προτίμηση το σπιτάκι να είναι λίγο ψηλότερα από το έδαφος ώστε να μην περνάει υγρασία. Υπάρχει πάντα ο κίνδυνος πνευμονίας του σκύλου τις πολύ κρύες μέρες του χειμώνα.


Υποθερμία
Οι σκύλοι παθαίνουν υποθερμία όπως και οι άνθρωποι. Αν η θερμοκρασία του σκύλου πέσει κατά πολύ χρειάζεται βοήθεια. Ήπια υποθερμία μπορεί να προκαλέσει ρίγος ή λήθαργο. Μέτρια υποθερμία σε χαμηλό καρδιακό παλμό ακόμα και θάνατο. Εάν “υποψιάζεστε” κάτι απ’ αυτά επικοινωνήστε άμεσα με τον κτηνίατρο σας και προσφέρετε στον σκύλο ένα ζεστό μέρος γρήγορα, καλύψτε το με μία κουβέρτα ή εν ανάγκη χρησιμοποιήστε το δικό σας σώμα για να δώσετε θερμότητα στο ζώο.


Όταν έχουμε σκύλο είμαστε υπεύθυνοι απέναντι του και έχουμε χρέος να τον προστατέψουμε!

lookabout.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld