Σκωτία: Δικαστής επέβαλε θανατική ποινή σε σκυλί που επιτέθηκε σε γάτα!

 http://dogblog.dogster.com/blog_uploads/dogblog/2011/11/Screen-shot-2011-11-09-at-9.35.12-AM.png

Στη Σκωτία αποφασίστηκε η θανάτωση ενός σκύλου από το εφετείο του Εδιμβούργου, καθώς δραπέτευσε από τον κήπο της οικογένειας και επιτέθηκε στη γάτα ενός γείτονα!

Το 3χρονο σκυλί δεν έχει ιστορικό βίας, ωστόσο τον Αύγουστο κάποιος επισκέπτης του σπιτιού άφησε την πόρτα ανοικτή κι έτσι το σκυλί βγήκε έξω. Για κακή του τύχη όμως είδε την γάτα του γείτονα και της επιτέθηκε προκαλώντας της σοβαρούς τραυματισμούς. Όταν βρέθηκε αργότερα από την οικογένειά του είχε κρυφτεί κρατώντας την γάτα στο στόμα του.

Ο ιδιοκτήτης του σκύλου ξέσπασε σε δάκρυα μόλις ο δικαστής ανακοίνωσε την απόφασή του. Ήταν αισιόδοξος, ο ίδιος και η 15χρονη κόρη του, πως ο δικαστής θα άλλαζε την απόφασή του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης είχε προτείνει μερικές εναλλακτικές λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της αυστηρής επιτήρησης του σκυλιού. Προσπάθησε μάλιστα να υπογραμμίσει το γεγονός ότι το σκυλί δεν αποτελεί δημόσιο κίνδυνο προκειμένου να κατανοήσει ο δικαστής την αυστηρότητα της ποινής που επέβαλε.

Χαρακτηριστικά αναφέρει πως '' Το σκυλί δεν έχει ιστορικό βίας. Στην παρούσα περίπτωση το θύμα της επίθεσης ήταν μια γάτα. Αυτό που έκανε το σκυλί ήταν να ακολουθήσει τη φύση του.Δεν αποτελεί οποιαδήποτε απειλή για τη δημόσια ασφάλεια.''

Ο δικαστής ωστόσο πιστεύει πως εάν το σκυλί δραπετεύσει πάλι μπορεί να αποτελέσει δημόσιο κίνδυνο.

dogw0rld.blogspot.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld