Επανομή Θεσσαλονίκης: Πυροβόλησε σκυλίτσα για μια κότα και της πήρε τα κουτάβια της



Το Σάββατο το βράδυ δεχτήκαμε ένα τηλεφώνημα από τον κύριο ΑΓ που μένει στην Επανομή, σχετικά με πυροβολισμό σκύλου.

Σας παραθέτουμε το συμβάν, όπως μας το έστειλε ο ίδιος, και τα σχόλια δικά σας.

Καταγγελω συμπεριφορα συμπολιτη μας που πυροβολησε με κυνηγετικη καραμπινα σκυλιτσα και επιπλεον της πηρε τα 3 σκυλακια της.Η σκυλιτσα εχασε το ενα της ματι και τραυματιστηκε στο ποδι.

Εδω και 3 περιπου χρονια,ο γιος μου,περιμαζεψε μια σκυλιτσα την οποια βρηκε παρατημενη και αδεσποτη στο παρκο της εκκλησιας του Αγιου Αργυριου στην Επανομη.Της εκανα ενα σπιτακι και αποφασισα να τη φιλοξενησουμε κοντα μας.

Ειναι ιμιαιμη με πολυ ηρεμο χαρακτηρα,φιλικοτατη και κοινωνικη με ολους.Τα παιδια της γειτονιας καθημερινα παιζουν μαζι της και ανηκει πρακτικα σε ολη τη γειτονια.

Μια-δυο φορες προ καιρου και μια ακομη εχτες διεφυγε απο την αλυσιδα με την οποια την εχω δεμενη ειτε επειδη μπερδευτηκε και εσπασε ενας κρικος ειτε επειδη τα παιδια την ελευθερωσαν για να παιξουν.

Την πρωτη φορα που ειχε ελευθερωθει εφαγε καποιες κοτες(2-3 τον αριθμο) ενος γειτονα τις οποιες ειχε φυσικα ελευθερες και εχτες εφαγε την κοτα ενος αλλου γειτονα διπλανου και συγγενη του πρωτου.

Φυσικα και παλι οι κοτες δεν ηταν περιφραγμενες καθοτι αν ηταν δεν θα υπηρχε τροπος να τις πλησιασει μεσα στο κοτετσι τους.

Και στις 2 περιπτωσεις προσφερθηκα να αποζημιωσω τους ιδιοκτητες για τη ζημια που η σκυλιτσα προξενησε.

Μαλιστα εχτες πηγα εγω ο ιδιος και απο μονος μου στον ιδιοκτητη της κοτας για να τον πληρωσω.

Αργοτερα βεβαια εμαθα απο τους γειτονες πως αυτος οσο ελειπα ειχε κυνηγησει τη σκυλιτσα πυροβολωντας την, βριζοντας και απειλωντας με ασυστολα στη γειτονια παρολη την απουσια μου!

Ναι λοιπον!!! Ο Κυριος αυτος πηρε ”το νομο στα χερια του” και θελησε με την καραμπινα που αδεια της του χορηγησε το κρατος για να κυνηγα,να λυσει τις διαφορες του με το ζωο!

Ποσο αδικο ειναι!Ποσο ανανδρο και θρασυδειλο να τα βαζεις με ενα πλασμα το οποιο και δεν αντιδρα,δεν αμυνεται αλλα και σε κοιτα με αγαπη σαν να περιμενει να το χαιδεψεις και οχι να του βγαλεις το ματι!!!

Εχω προβει σε ολες τις νομιμες ενεργειες και εχω καταγγειλει το συμβαν στο κατα τοπον αστυνομικο τμημα.

Ταλαιπωρηθηκα αρκετα,για να ειμαι ακριβοδικαιος,στη διαδικασια με την αστυνομια και την ερευνα για την κακοποιηση και βασανισμο των ζωων,ομως αυτο που εκανε αυτος ο Κυριος με μορφη ανθρωπου πρεπει και θα τιμωρηθει.

Τα κουταβακια τα παρελαβα απο το σπιτι οπου τα ειχε κρυψει και τα πηγα πισω στη μητερα τους. Χαρα που κανανε!!!

Δεν εχουμε την πολυτελεια να γυρναμε το βλεμμα σε οτι στραβο ειναι μπροστα μας.Αν το κανουμε αυριο θα ειναι η δικη μας σειρα.

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΜΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΑ ΠΙΟ ΑΔΥΝΑΜΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ.

Ευχαριστω θερμα για την θερμη και αμεριστη συμπαρασταση του, το φιλοζωικό σωματείο ”Η ΑΓΑΠΗ’‘.”

love4pets.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld