Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης: Έριξαν φόλα σε αδέσποτα και κατοικίδια

 
Επιδρομή από αδίστακτους σκυλοκτόνους, οι οποίοι θανάτωσαν με φόλα τρία αδέσποτα και τέσσερα κατοικίδια ζώα, δέχτηκε η περιοχή του Νέου Ρυσίου Θεσσαλονίκης.
 
Το γεγονός προκάλεσε την έντονη αντίδραση της δημοτικής αρχής Θέρμης, που κατέθεσε αμέσως μήνυση κατά αγνώστων, ενώ σχεδιάζει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Η απαράδεκτη ενέργεια έγινε το βράδυ της Τρίτης από άγνωστα μέχρι στιγμής άτομα, τα οποία έριξαν φόλα όχι μόνο στους δρόμους αλλά και στις αυλές σπιτιών που φιλοξενούν ζώα. Πέραν των επτά σκύλων υπάρχουν υποψίες ότι θα εντοπιστούν και άλλα θανατωμένα ζώα σε απόμακρες περιοχές.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι αντίκρισαν χθες το πρωί νεκρά τα κακόμοιρα ζώα και ειδοποίησαν τη δημοτική αρχή Θέρμης. Ειδικό συνεργείο του δήμου περισυνέλεξε τα κουφάρια των αδέσποτων, ενώ για την ταφή των κατοικίδιων φρόντισαν οι ιδιοκτήτες τους. Ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συνδέει την επίθεση με τις αυξημένες κλοπές και διαρρήξεις που σημειώνονται στην περιοχή το τελευταίο διάστημα. «Πρόκειται για δίποδους κοπρίτες. Έριξαν φόλες και μέσα σε περιφραγμένα οικόπεδα, γεγονός που φανερώνει ότι το σχέδιο ήταν οργανωμένο. Δεν είναι το φαινόμενο που είχαμε στο παρελθόν, να ρίχνει κάποιος φόλα σε ένα αδέσποτο σκυλί, επειδή ενοχλείται», αναφέρει στη «Μ» ο κ. Παπαδόπουλος. «Προφανώς οι σκύλοι εμπόδιζαν τους κακοποιούς να κάνουν κλοπές και βρήκαν αυτόν τον τρόπο, για να μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια. Πολύ φοβάμαι ότι σε μερικές ημέρες κάποιοι θα επιχειρούσουν να κάνουν διαρρήξεις», προσθέτει και επισημαίνει ότι και ο ίδιος είχε ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία στο παρελθόν.
 
Ο δήμος Θέρμης θα αυξήσει τις περιπολίες της δημοτικής αστυνομίας, ωστόσο σχεδιάζει και επιπλέον μέτρα. Ο διαδημοτικός Σύνδεσμος Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΑΖΑΘ), του οποίου μέλος είναι και ο δήμος Θέρμης, εντείνει τη δραστηριότητά του για την προστασία των ζώων. «Εμείς ασχολούμαστε με τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων και θα συνεργαστούμε με το δήμο. Με το συγκεκριμένο ζήτημα θα ασχοληθεί η αστυνομία. Είναι εγκληματίες αυτοί που θανατώσανε τα ζώα», αναφέρει στη «Μ» ο Σταύρος Ζαμπέτογλου, πρόεδρος του ΣΥΠΑΖΑΘ. 

makthes.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld