Εγκαταλείπουν τα κατοικίδια για να πάνε διακοπές



Το φαινόμενο της εγκατάλειψης των ζώων στους δρόμους εν όψει καλοκαιριού άρχισε τα τελευταία χρόνια να αυξάνεται σε ανησυχητικό σημείο. Πολλές είναι οι οικογένειες που θέλουν να πάνε διακοπές και επειδή δεν έχουν που να αφήσουν το κατοικίδιό τους ή επειδή δεν θέλουν να το πάρουν μαζί το παρατάνε στην τύχη του.

Εγκατάλειψη όμως είναι και η συνήθεια ορισμένων να αφήνουν τα ζώα τους κλειδωμένα στο σπίτι, στη βεράντα ή ακόμα και στην ταράτσα του σπιτιού όσο αυτοί κάνουν διακοπές, με αποτέλεσμα τα ζώα να βασανίζονται και να βασανίζουν με τα γαυγίσματα τους όλη τη γειτονιά.

Οι συμπεριφορές αυτές μόνο πολιτισμένες δεν είναι και αποδεικνύουν τον απάνθρωπο και τον απαράδεκτο τρόπο που σκέφτονται δυστυχώς όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

Ο νόμος 461/94,  άρθρο 11,  είναι ξεκάθαρος. Οι ιδιοκτήτες των κατοικιδίων έχουν νομικές υποχρεώσεις σε σχέση με τη διαβίωση, τη διατροφή και την ευημερία τους. Σε περίπτωση που δεν τις εκπληρώνουν υπόκεινται σε ποινική δίωξη και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.
Πότε επιτέλους η πολιτεία θα μεριμνήσει με εκστρατείες ενημέρωσης των πολιτών και με την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας ώστε να εξαλειφθούν οι εγκαταλείψεις των ζώων;


dogw0rld.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld